Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Servei Orientació Tècnica > TAAC


Serveis per a col·legiats

TAAC

Com va néixer la Taula d’Accessibilitat a les Activitats de Catalunya (TAAC)?

El 26 d’octubre del 2011, a la sala d’Actes del CETIB, la Generalitat va explicar la normativa d’accessibilitat d’aplicació a Catalunya tenint en compte les dues normatives vigents d’aleshores: l’estatal, com a norma bàsica d’obligat compliment la DB-SUA9 del Codi Tècnic de L’Edificació; i la catalana Decret 135/1995. Aleshores el CETIB va proposar de crear la taula TAAC, ja que s’evidenciava que a la pràctica es produïen conflictes en aplicar la normativa entre els tècnics municipals i els tècnics projectistes i això repercutia en les llicències urbanístiques, afectant als titulars d’activitats en els casos d’edificis existents de realitzar obres d’un gran cost econòmic o simplement d’haver de consensuar entre tècnics unes obres fora de normativa, ja que, com diu el mateix DB-SUA, quan les obres en edificis existents no siguin tècnicament o econòmicament viables o, si s’escau, siguin incompatibles amb el grau de protecció, es poden aplicar les solucions alternatives que permetin la màxima adequació possible a les condicions esmentades.

Els components de la TAAC són: els tècnics responsables d’accessibilitat de l’Ajuntament de Barcelona, els Col·legis Professionals (COEIC, CONSELL COL·LEGIS D’ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE CATALUNYA COAC, CAATEEB) i un representant del fòrum de Tècnics Municipals de Catalunya.

La primera TAAC va ser el 30 de novembre de 2011. S’han generat fins ara cinc documents (DT-1, DT-2,...DT-5) que la Generalitat, a partir del 31 de maig del 2012, els ha anat penjant a la seva pàgina web de Benestar Social i Família com a documents de la TAAC.

Podeu accedir a la documentació de la TAAC en aquest enllaç.

Per a més informació, feu clic aquí.Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica