Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Curs per a obtenir la certificació tècnica nivell avançat Prevenció i Seguretat en cas Incendis


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosActivitats i SeguretatInstal·lacions i Construcció

Curs per a obtenir la certificació tècnica nivell avançat Prevenció i Seguretat en cas Incendis

Presencial i per videoconferència

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Aquest curs s’ha programat entre el Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN)

   

  imatgelogo  

 • Objectius:

  El Programa curs per a obtenir la Certificació tècnica de nivell Avançat en Prevenció i Seguretat en cas d'Incendi va adreçat al personal tècnic que vulgui adquirir una visió profunda de tots els sistemes, equips i mesures tècniques de prevenció i seguretat en cas d’incendi als edificis, d'acord amb les exigències reglamentàries corresponents.

  Proporcionar una visió profunda de tots els sistemes, equips i mesures tècniques de prevenció i seguretat en cas d’incendi als edificis, d'acord amb les exigències reglamentàries corresponents, per tal de formar personal tècnic especialitzat en aquest camp.

   

 • Destinataris:

  Personal tècnic que treballa en entitats col·laboradores de l'Administració en matèria de prevenció d'incendis, Ajuntaments, Consells Comarcals o altres Administracions públiques responsables o participants en la tramitació de llicències d'obres i/o d'activitats. També personal tècnic redactor i/o director d'execució de projectes tècnics en matèria de prevenció d'incendis.

   

  Aquest curs compleix amb els requisits de formació continuada per certificar-se com Expert en Legalització d'Activitats, certificació acreditada per ENAC segons la Norma ISO 17024:2012. Tota la informació per poder accedir a la certificació està disponible a  https://certificacioprofessional.cat/

   

 • Programa:

  1. El procediment administratiu de control preventiu en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi

   

  2. Instruccions tècniques d’acreditació d’entitats col·laboradores de l’Administració, d’habilitació dels seus tècnics i de desenvolupament de l’actuació de control preventiu.

   

  3. El disseny prestacional i l’excepcionalitat al compliment reglamentari.

   

  4. Normes harmonitzades d’instal·lacions de protecció contra incendis.

   

  5. Disseny, execució i patologies típiques de les instal·lacions de protecció contra incendis.

  • Sistemes automàtics de detecció
  • Sistemes manuals d’alarma d’incendis
  • Sistemes de comunicació d’alarma
  • Sistemes d’abastament d’aigua contra incendis
  • Sistemes d’hidrants exteriors
  • Extintors d’incendi
  • Sistemes de boques d’incendi equipades
  • Sistemes de columna seca
  • Sistemes d’extinció per ruixadors automàtics d’aigua
  • Sistemes d’extinció per aigua polvoritzada
  • Sistemes d’extinció per escuma física de baixa expansió
  • Sistemes d’extinció per pols
  • Sistemes d’extinció per agents extintors gasosos
  • Sistemes de control de fums

   

  6. Resistència al foc dels elements constructius. Eurocodis i annexos del Document bàsic de seguretat en cas d’incendi (DB-SI) del Codi tècnic de l’edificació (CTE).

   

  7. Tècniques d’aplicació de revestiments de morter, pintures intumescents i panells resistents al foc en elements estructurals.

   

  8. Patologies típiques dels elements constructius davant el foc.

   

  9. Reglamentacions específiques de seguretat: alta i baixa tensió, emmagatzematge de productes químics i petrolífers i instal·lacions afectades per la normativa sobre prevenció d’accidents greus. Les atmosferes explosives.

   

  10. L’autoprotecció en els establiments i activitats.

   

   

  Requisits: 

  • L’alumne ha de presentar el certificat tècnic de nivell bàsic de prevenció i seguretat en cas d'incendi, expedit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.
  • Disposar d'una titulació universitària científic-tècnica

   

 • Impartit per:

  Marta Osorio, Enginyera Industrial. Responsable en l'àmbit de la verificació de les mesures de seguretat al Servei de Prevenció de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Coordinadora de cursos per obtenir la certificació tècnica de prevenció i seguretat en cas d'incendi a l’ISPC (nivell bàsic i nivell avançat), i professora en diversos cursos de l'ISPC i l'EBPC.

   

  Imma Barrau, Enginyera Industrial i Arquitecte, tècnic del Servei de Prevenció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya. 

   

  Santos Bendicho, Enginyer Industrial Superior. Coordinador del CTN23/SC5 GT8 Control de Fums de UNE. Membre del CTN100 GT18 Ventilació d' aparcaments. Membre del CEN TC191/SC1 WG5, WG6 y WG9. Coordinador del Comité Sectorial de Control de fums a TECNIFUEGO.

   

  Jordi Guivernau, Arquitecte especialitzat en la protecció passiva en front del foc i la construcció d’edificis de baix consum. Tècnic assessor en projectes arquitectònics que requereixin d’aquests dos temes esmentats anteriorment. Formador en jornades especialitzades.
   
  Jorge Blasco, Arquitecte. Professor de l'UPC. Professor departament d'estructures de ETSAB. Membre de l'Associació de Consultors d'Estructures.Soci fundador d' Estudi m103, SLP.
   
  Ángel López, Arquitecte. Cap de la divisió d'operacions i d'intervencions de Bombers de Barcelona. Co-redactor del Procediment d’Actuació de Bombers en Patologia de la Construcció.
   
  Oscar Rosique, Enginyer Tècnic Industrial Enginyer Tècnic Industrial. Tècnic en nivell Bàsic i Superior en prevenció d'incendis. Tècnic especialista i formador en sistemes de ruixadors EMEA .
   
  Arturo Trujillo, Enginyer industrial Director Global de Consultoria de Seg. de Processos de DEKRA. La seva principal àrea de treball són diversos tipus d'anàlisi de seguretat de processos (HAZOP, What-if, HAZID), anàlisi de risc.
 • Dates i horaris:

  Del 8 de novembre de 2022 al 9 de març de 2023
  Dimarts i Dijous de 16 a 20 h

 • Durada:

  95 hores

 • Lloc:

  CATEB
  Bon Pastor, 5
  08021 BARCELONA
  Tel. 392402060

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 720.00 €

  Preu precol·legiats: 720.00 €

  Preu no col·legiats: 1200.00 €

  Preu col·legiats (en línia): 720.00 €

  Preu precol·legiats (en línia): 720.00 €

  Preu no col·legiats (en línia): 1200.00 €


  Formes i terminis de pagament dels cursos

   L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).
  • Bizum

   

 • Observacions:

  Aquest curs pot seguir-se en format presencial o bé en format videoconferència.

  Requisits: Per a poder accedir a aquest curs, l’alumne ha de presentar el certificat tècnic de nivell bàsic de prevenció i seguretat en cas d'incendi, expedit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

   

  Anul·lacions

  Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

  Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Assistència

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  Formació bonificada

  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar la bonificació de cursos de formació.  Ho fa gratuïtament tant per als col·legiats com per als no col·legiats en els cursos que organitza. 

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs).

  Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l´inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb el Departament de Formació d’ENGINYERS BCN.

   

  IMPORTANT:

  Per obtenir la bonificació, la Fundació Estatal para la Formación en el Empleo estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:

  • El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  • La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor  (en el cas d'haver-hi).
  • Realització de les activitat/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).

   

  Formació subvencionada majors 45 anys en situació d’atur

  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 45 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

  Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Setembre 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari