Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Gestió d'empresa d'enginyeria


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosGestió Productiva i Empresarial

Gestió d'empresa d'enginyeria

Presencial i per videoconferència

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

   

  Amb la col·laboració de:

  Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona 

  Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa

 • Objectius:

  Aquest curs pretén establir i sistematitzar com gestionar una empresa de serveis d’enginyeria. També introdueix als que han de dirigir una empresa d’enginyeria en la majoria dels temes importants que es trobaran en el seu exercici professional, però molt enfocat a la part de gestió.

 • Destinataris:

  Dirigit a Enginyers que, havent estat directors de projecte i dins d’una evolució professional natural, han de prendre decisions en la direcció d’una empresa de serveis d’enginyeria.

 • Programa:

  1. Introducció:
  Comparació entre projecte i empresa: Diferències i semblances a l’hora de dirigir una empresa o un projecte. Director de Projecte Vs Director d’empresa. Cicle de vida.


  2. Balanç i Compte d’explotació:

  Breu exposició del què és un balanç: Composició del balanç i compte d’explotació. Conceptes: Actiu, passiu, recursos propis, marge de maniobra, despesa i cost, preu i ingrés. Amortitzacions, inversió, immobilitzat, benefici, EBITDA, Cash Flow, patrimoni. Finançament, deute a curt i deute a llarg. Ratis de control econòmic i financer.


  3. Formes d’empresa i propietat. Avantatges i inconvenients de les diferents formes de constituir una societat d’enginyeria: Societat Anònima, Societat Limitada, Societat Professional, Autònom, Cooperativa.


  4. Òrgans de govern. Qui és el responsable legal de l’empresa: Administrador únic, consell d’administració, junta d’accionistes, conseller delegat. Avantatges i inconvenients.


  5. Organització i organigrama. Quines són les formes més habituals d’organitzar una societat d’enginyeria: Organigrama jeràrquic, organigrama funcional, organització matricial.


  6. Control econòmic. Com fer el seguiment econòmic d’una empresa d’enginyeria: Costos directes, costos indirectes, càlcul d’honoraris, marges, control econòmic d’un projecte, càlcul de valor d’un projecte en curs.


  7. Comunicació i motivació. Com comunicar-nos i motivar les persones que integren l’empresa que dirigim: Comunicació verbal. Tècniques de direcció. Estils de direcció. Motivació.


  8. Resum i conclusions

 • Impartit per:

  Xavier de Rocafiguera, professor de diversos cursos de Direcció de Projectes i de Gestió d'Empreses d'Enginyeria. Col·laborador del Máster d'Eficiència Energètica de la Universitat de Barcelona i col·laborador a la Universitat Pompeu Fabra de el Màster de Control de Gestió Avançat.

 • Dates i horaris:

  8 i 15 de juny de 2022
  De 16 a 20 h.

 • Durada:

  8 hores

 • Lloc:

  Aula 1, 3a planta del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 110.00 €

  Preu precol·legiats: 110.00 €

  Preu no col·legiats: 155.00 €

  Preu col·legiats (en línia): 110.00 €

  Preu precol·legiats (en línia): 110.00 €

  Preu no col·legiats (en línia): 155.00 €


  Formes i terminis de pagament dels cursos

   L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).
  • Bizum
 • Observacions:

  Aquest curs pot seguir-se en format presencial i per videoconferència. 

   

  Per a la realització d’aquest curs de formació sota la modalitat presencial, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 4 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

   

  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

   

  Anul·lacions

  Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

  Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Assistència

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.    

   

  Formació subvencionada majors 45 anys en situació d’atur

  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 45 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

   

  Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Juny 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30   

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari