Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Jornada sobre el Nou Reglament d'equips a Pressió


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesActivitats i SeguretatInstal·lacions i Construcció

Jornada sobre el Nou Reglament d'equips a Pressió

Presencial i per videostreaming

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Organitzada conjuntament pel Gremi de Caldereria, Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona (ENGINYERS TARRAGONA).

          

 • Objectius:

  El nou Reglament d’equips a pressió (REP 2021), Reial decret 809/2021, va entrar en vigor el 2 de gener de 2022, és una revisió del reglament encara vigent, (REP 2008), Reial decret 2060/2008. I en els tretze anys passats des de la seva publicació, hi ha hagut canvis legals que n’aconsellaven la revisió. Alguns d’aquests canvis són la Directiva d’equips a pressió publicada el 2014, la legislació europea sobre classificació, etiquetatge i embalatge de productes (CLP) que va canviar el 2008, o bé la Directiva de Serveis del 2006, que va ser transposada a l’ordenament espanyol el 2009, que ja va suposar certes modificacions del REP 2008 mitjançant el Reial decret 560/2010.


  Evidentment, aquesta actualització de les referències legals del REP, important per si mateixa, ha fet que el Ministerio de Industria introduís certs canvis a la normativa dels equips a pressió, els quals demanen una anàlisi detallada.


  L’objecte de la Jornada és revisar el nou REP 2021, i fer-ho de tal manera que ajudi els agents del sector a aplicar-lo amb correcció i eficàcia. I, en la mesura que pugui afectar l’organització de les empreses instal·ladores i reparadores (tècnics competents en plantilla), que permeti als seus titulars prendre les mesures oportunes per a l’adaptació.

 • Programa:

   

  9 h. Acreditacions. 

   

  9.15 h. Benvinguda a càrrec de Miquel Darnés, Degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN).

   

  9.20 h. Benvinguda a càrrec de Josep Maria Pàmies, Vicedegà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona (ENGINYERS TARRAGONA)

   

  9.25 h. Presentació a càrrec de Josep Maria Perdigó, Secretari Tècnic del Gremi de Caldereria. 

   

  9.30 h. Preàmbul REP. Disposicions addicionals, transitòries i finals. Articulat REP, a càrrec de Joan Carles Esteban, Cap de Secció d'Aparells a Pressió, Servei de Seguretat d'Instal·lacions, Direcció General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya. 

   

  10.10 h. Unions Permanents a càrrec de Vicente Pedrosa, Responsable Tècnic, Departament d’Inspecció Reglamentària, Departament de Soldadura de SCI, Servicios de Control e Inspección. 

   

  10.20 h. Annex I: Instal·ladors. Annex II: Instal·lació i posada en servei. Annex III Inspeccions periòdiques i Annex IV Impressos a càrrec de Carlos Gaudes, Director Tècnic BSI-01 Àrea Mecànica de TÜV Rheinland Iberica ICT, S.A. 

   

  10.50-11:15 h. Descans. 

   

  11:20 h. EP-1 Calderes, a càrrec de Josep Maria Perdigó, Enginyer Industrial a Perdigó, Secretari Tècnic del Gremi de Caldereria. 

   

  11.35 h. EP-2 Centrals tèrmiques, a càrrec de Joan Pau Anguera, Responsable del Departament d’Inspeccions Reglamentàries d'Eurocontrol. 

   

  11.45 h. EP-3 Petroquímiques, a càrrec d'Andreu Gallardo, Product Manager de SGS.

   

  12 h. EP-4 Criogènics a càrrec de Joan Pau Anguera, Responsable del Departament d’Inspeccions Reglamentàries d'Eurocontrol.

   

  12:10 h. EP-5 Equips de respiració autònoma, a càrrec de Francisco Cano, Inspector acreditat Departament d’inspecció Reglamentària de SCI, Servicios de Control e Inspección. 

   

  12:25 h. EP-6 Recipients a pressió transportables, a càrrec de Roberto Garcia, Responsable de la Unitat Operativa d'Aparells a Pressió i Energia d'OCA INSPECCIÓN, CONTROL Y PREVENCIÓN, S.A.U

   

  12:40 h. EP-7 Terminals de GNL, a càrrec de Juan Manuel López, Expert en Soldadura i Assaigs No Destructius a la Gerència d'Equips i Materials d' Enagás Transporte, S.A.U

   

  12:55 h. Torn de preguntes. 

   

  13.25 h. Cloenda de la jornada, a càrrec d'Oriol Sagarra, Secretari del Gremi de Caldereria. 

 • Dates i horaris:

  23 de febrer de 2022
  De 9 a 13.30 h

 • Durada:

  4,5 hores

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Observacions:

  Aquesta conferència és gratuïta per a col·legiats i precol·legiats d'ENGINYERS BCN, ENGINYERS TARRAGONA i agremiats del Gremi de Caldereria.

   

  Per a l'assistència a aquesta conferència, els col·legiats teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

   

  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

   

  En el cas de seguir l'activitat per videostreaming, abans de l’inici de l’activitat, si teniu qualsevol incidència de connexió podeu contactar amb els nostres tècnics i us podran atendre. Truca al 934961420 o envia un correu a incidencia.tic@ebcn.cat.

   

  Si no podeu assistir us agrairem que anul·leu la vostra inscripció a partir d’aquest enllaç o ho comuniqueu al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat de les conferències programades. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar la conferència si considera insuficient el nombre d’inscrits.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

 • Torna-la a veure :

  Aquest servei ofereix la possibilitat de tornar a veure les conferències que s'han realitzat al Col·legi.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Febrer 2023 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28     

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV