Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > XI Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesAltres Temàtiques Tècniques

XI Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari

Per videoconferència

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Organitzat i patrocinat pel Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN). Coorganitzat pel Grup de Recerca i Innovació en la formació tecnològica-ENG-BCN i Grup GENCAD (ICE-UPC)

   

  Col·laboren: Cesire/Aulatec, Servei Ordenació FP, Societat Catalana de Tecnologia, Associació Enginyeria i Cultura Catalana, Fundació Catalana de Recerca i Innovació, Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Museu del Joguet de Catalunya a Figueres i Federació de moviments de renovació pedagògica de Catalunya 

 • Proposat per:

  Comissió d'Ensenyament

 • Objectius:

  • Conèixer innovacions i/o recerca docent que es puguin aplicar de forma transversal a qualsevol matèria i/o també a una matèria en concret.
  • Presentar algunes de les idees reflectides en els treballs de l'assignatura d'“Innovació i recerca educativa” i/o TFM dels alumnes del màster formació del professorat de secundària.
  • Difondre experiències realitzades a l’aula (tant a la Universitat com a la Secundària o Primària).
  • Valorar la Importància de la recerca i la innovació docent en l'evolució i millora de l’Aprenentatge.
 • Destinataris:

  -Professorat d'Universitat, Ensenyament Secundari, Cicles Formatius, Primària que ens exposin les seves innovacions/recerques docents que es puguin aplicar de forma transversal a qualsevol matèria. 

  -Estudiants del Màster Universitari de Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes. 

  Aquests treballs s’hauran seleccionat entre els treballs de l’assignatura d’Innovació i Recerca Educativa i els Treballs Final de Màster (TFM) del Màster Universitari de Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes. La selecció tant dels treballs de professors d’Universitat i Secundària, com de l’alumnat del Màster, es farà segons els criteris  que hi ha descrites en aquest mateix text.

   

 • Programa:

  Com podem contribuir a impulsar el canvi educatiu a Catalunya? Quins desafiaments haurà d'encarar l'escola actual i en el futur? Aquestes són preguntes que ens interpel·len a molts professionals i institucions en l'àmbit de l'educació. El més important és aconseguir millorar els aprenentatges dels alumnes.

  El veritable quid de la qüestió rau a saber de quina manera haurien de canviar les nostres metodologies docents per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i desenvolupar el seu meta-coneixement.

  L'entorn social i econòmic, reclama uns canvis tant en l'ensenyament com en l'aprenentatge i, per tant, cal impulsar la innovació i la recerca en l'àmbit docent. Aquest fet és especialment visible en l'àmbit científic-tecnològic.

  ENGINYERS BCN preocupat per aquesta necessitat, proposa aquesta desena Jornada, per mostrar alguns exemples d'activitats sobre com innovar i/o fer recerca a l'aula.

  Les propostes que es presentin, han de procedir de dos vessants:

  Professorat de:

  Universitat
  Ensenyament Secundari, Cicles Formatius
  Primària
  On exposaran les seves innovacions/recerques docents que es puguin aplicar de forma transversal a qualsevol matèria.

  Estudiants del Màster Universitari de Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes.

  Aquests treballs s'hauran seleccionat entre els treballs de l'assignatura d'Innovació i Recerca Educativa i els Treballs Finals de Màster (TFM) del Màster Universitari de Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes. La selecció tant dels treballs de professors d'Universitat i Secundària, com de l'alumnat del Màster, es farà segons els criteris que hi ha descrits en aquesta publicació.

  El fet de concursar suposa l'acceptació de les bases.

  Programa

  La Jornada es realitzarà de la següent manera:

  -Tota la Jornada serà transmesa de forma telemàtica a través de la plataforma virtual d'ENGINYERS BCN.

  -La connexió es realitzarà a les 16 h. del dia 17/11/2022. 

  -Les presentacions tindran una durada màxima de 20 minuts. El tribunal al final de cada presentació farà les preguntes oportunes i amb una durada màxima de 10 minuts.

  -La intervenció es farà per sorteig: prèvia comunicació a les persones interessades abans de l'inici de l'acte.

  -No hi haurà pauses entre participants.

  -El tribunal disposarà d'un/a coordinador/a que marcarà l'ordre de les intervencions de cada membre del jurat.

  -La consecució dels premis es notificarà al final de l'acte.

  -Els premis s'enviaran a cada guanyador/a (o es deixaran a Consergeria perquè ho passin a recollir).

   

   

 • Impartit per:

  Presentació a càrrec de F. Xavier Villasevil Marco, Dr. en Enginyeria Electrònica, Dr. en Enginyeria Multimèdia, Dr. en Filosofia i en Ciències de l’Educació. President de la Comissió Ensenyament d’ENGINYERS BCN

   

   

 • Dates i horaris:

  17 de novembre de 2022
  De 16 a 19 h.

 • Durada:

  3 hores

 • Lloc:

  En línia

 • Observacions:

  L'acte es desenvoluparà totalment de manera virtual. El mateix dia de realització del Premi, s'informarà per correu electrònic de la metodologia a utilitzar i enllaç corresponent per a realitzar la connexió.

   

  El fet de concursar suposa l’acceptació de les bases.

   

  Terminis

  Tots el treballs, vídeos i/o tutors multimèdia,  hauran de ser enviats i rebuts com a màxim el 23 d’octubre de 2022, a les 24 h, en format PDF o format electrònic via correu electrònic a juan.soler@upc.edu

   

  LLIURAMENT DELS PREMIS

  El lliurament formal dels premis es durà a terme, segons:

  1. Recollint-lo a secretaria del Col·legi ENGINYERS BCN. Carrer Consell de Cent nº 365 de Barcelona; o bé,
  2. Rebre’l a casa seva, avisant a: aperez@ebcn.cat tot indicant-li adreça on vol rebre el premi  Criteris de selecció dels treballs que presentaran a la jornada els alumnes del Màster Universitari de Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes.

  1) Cada tribunal de defensa de Treballs Final de Màster (TFM), de la Universitat corresponent, seleccionarà el millor treball d'innovació i/o recerca educativa. La proposta pot quedar deserta en el cas que el tribunal consideri que cap dels treballs defensats és especialment destacable.
  2) El professorat de l'assignatura d'Innovació i Recerca Educativa de la Universitat corresponent, seleccionarà els millors treballs del seu grup.
  3) Els alumnes que hagin estat seleccionats, si volen concursar, hauran de donar conformitat* i emplenar un full amb les seves dades de contacte a més de facilitar un exemplar del treball i un resum d'una pàgina.
  4) A partir dels treballs seleccionats, un tribunal format per membres d'ENGINYERS BCN, del Grup GENCAD i CESIRE-AULATEC s'encarregarà de seleccionar-ne un màxim de 3 treballs.
  5) Aquests treballs seran presentats i defensats a la jornada d'innovació i seran avaluats per un jurat que n'escollirà el treball guanyador. La durada de la presentació serà de 15 minuts i tot seguit s'estima un petit debat amb el tribunal d'uns 10 minuts, ajustant així un total d'uns 25/30 minuts.
  6) ENGINYERS BCN i col·laboradors els següents obsequis:
  • 1r. Classificat: Tauleta + diploma
  • 2n. Classificat: Placa + diploma
  • 3r. Classificat: Diploma
  • A tots: Diploma Assistència.

  Criteris de selecció dels treballs que presentaran a la jornada els professors de la Universitat, de l'Ensenyament Secundari o Primària:

  A. El professorat de la Universitat, de l'Ensenyament Secundari o Primària podrà presentar treballs que optin a guanyar el premi, com a millor treball.
  B. Aquest professorat, que vulgui concursar, haurà d'emplenar el full annexat amb les seves dades de contacte i facilitar un exemplar del treball i un resum d'una pàgina.
  C. A partir d'aquests treballs, un tribunal format per membres de les diferents entitats organitzadores i col·laboradors, s'encarregarà de seleccionar-ne un màxim de dos treballs. La proposta pot quedar deserta en el cas que el tribunal consideri que cap dels treballs defensats és especialment destacable.
  D. Aquests treballs seran presentats i defensats a la jornada d'innovació i seran avaluats per un jurat que n'escollirà el treball guanyador. La durada de la presentació serà 15 minuts i tot seguit s'estima un petit debat amb el tribunal d'uns 10 minuts, ajustant així un total d'uns 25/30 minuts.
  E. ENGINYERS BCN i col·laboradors entregaran els següents premis als guanyadors:
  • 1r. Classificat: Replica estatueta ENGINYERS BCN + diploma
  • 2n. Classificat: Placa + diploma
  • 3r. Classificat: Diploma
  • A tots: Diploma Assistència.

   

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Febrer 2023 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28     

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV