25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Rehabilitació energètica i risc d'incendi en façanes


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesGestió de l'Energia

Rehabilitació energètica i risc d'incendi en façanes

Presencial i per videostreaming

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Clúster de Seguretat contra Incendis, Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya i Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN)

 • Objectius:

  Més de la meitat dels 25 milions d’habitatges del parc d’immobles a Espanya tenen avui més de quaranta anys. Per tant, van ser construïts abans que la normativa de l’edificació obligués, com a mínim, a col·locar aïllament en aquestes construccions.

  L’arribada de fons europeus, suposarà una injecció de 7.000 milions d’euros a l’Estat, dels quals, més de 4.000 es gestionaran per les comunitats autònomes i els ens locals per a l’execució d’un ambiciós pla de rehabilitació d’immobles i barris, amb la mirada posada en la millora de l’eficiència energètica. L’objectiu és arribar al mig milió d’habitatges rehabilitats d’aquí a 2023.

  Per tant, ens trobem en un moment en què la necessitat i l’oportunitat conflueixen: l’eficiència energètica i la rehabilitació dels habitatges són un deure i l’arribada dels fons europeus, que es gestionaran mitjançant la col·laboració pública-privada, poden suposar un impuls a la transformació energètica. Tanmateix, aquesta transformació energètica, que tot sovint s’ha de focalitzar en nous sistemes de façanes, no pot deixar de banda la seguretat contra incendis de les façanes i d’altres sistemes involucrats en els edificis. Tots recordem les terribles conseqüències de l’incendi de la Torre Grenfell (2017). No és un cas aïllat, si fem cerques a la a premsa ràpidament anem descobrint un degoteig de sinistres de major o menor impacte (per exemple, Nuevo Hotel de Madrid, juny 2021, o Torre Ámbar de Madrid, agost 2020).

  Nous materials, solucions constructives innovadores, progressos tecnològics, etc. fan que les façanes evolucionin de manera constant. En aquest sentit, cal vetllar perquè l’edifici assoleixi les condicions de confort interior, habitabilitat i estètica exigibles sense comprometre les condicions de seguretat mínimes per als usuaris, els béns, els edificis adjacents i l’entorn. La propagació del foc en façana es considera una de les vies de difusió de l’incendi més ràpides en una edificació.

  Eficiència energètica i seguretat contra incendis han d’anar de la mà per donar les millors prestacions possibles als nostres edificis. En aquesta jornada, organitzada pel CEEC, el CLÚSIC i ENGINYERS BCN, comptarem amb diferents experts que ens ajudaran a fer l’anàlisi de l’impacte a les façanes, de l’actual marc normatiu posant de manifest la importància de garantir la seguretat de les persones i dels béns.

 • Programa:

   

  09.30 h. Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec de:

   

  Miquel Darnés, Degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN)

  Esther Izquierdo, Presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC)

  Elias López, President del Clúster de Seguretat Contra Incendis de Catalunya (CLÚSIC)

   

  09.45-11.45 h. La rehabilitació energètica i risc d'incendi en façanes.

   

  -Impuls a la rehabilitació energètica: fons europeus a càrrec d'Ainhoa Mata, Cap d'Unitat d'Edificis de l'Institut Català d'Energia (ICAEN)

  -El rerafons de la rehabilitació integral d’edificis i els seus impactes,a càrrec de Soledad Ibáñez, Arquitecta Investigadora d'IREC 

  -Assajos a façana i projecte europeu (present i futur) a càrrec de Salvador Sunyol, Responsable del Laboratori de Reacció al Foc i Assaigs Tèrmics  d'Applus i Mercedes Lago, Cap de Projectes d'Efectis

  -Propagació d'incendis en façanes: Enfoc tècnic per entendre els incendis en façanes, a càrrec d'Antonio Galan, Head of Regulatory & Public Affairs Iberia de KINGSPAN INSULATION 

   

  Moderació a càrrec de Gustavo Crespo d'ARCBCN. 

   

  11.45 h. Torn obert de preguntes

   

  12 h. Conclusions i tancament

   

   

   

 • Dates i horaris:

  20 d'octubre de 2021
  De 9.30 a 12.15 h.

 • Durada:

  2,5 hores

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Observacions:

  Vegeu programa en aquest enllaç

   

  Per a l'assistència a aquesta conferència, els col·legiats teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

   

  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

   

   
  En el cas de seguir l'activitat per videostreaming, abans de l’inici de l’activitat, si teniu qualsevol incidència de connexió podeu contactar amb els nostres tècnics i us podran atendre. Truca al 934961420 o envia un correu a incidencia.tic@ebcn.cat.

   

  Si no podeu assistir us agrairem que anul·leu la vostra inscripció a partir d’aquest enllaç o ho comuniqueu al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat de les conferències programades. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar la conferència si considera insuficient el nombre d’inscrits.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Octubre 2021 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 25 anys del Col·legi
 • 2021 Any de la Seguretat Industrial