Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Postgrau en Gestió de la Indústria 4.0: Mòdul 1: Iot i Robòtica Col·laborativa


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosSoftware i Tecnologies

Postgrau en Gestió de la Indústria 4.0: Mòdul 1: Iot i Robòtica Col·laborativa

Presencial i videoconferència. 

Informació de l'activitat

 • Objectius:

  Aquest mòdul forma part dels 5 mòduls que componen el Postgrau en Gestió de la Indústria 4.0 

  Aquest mòdul desenvolupa el concepte d’Internet de les Coses (IoT) de forma clara perquè serveixi d’introducció als assistents. Permetrà avaluar que aportaria aquesta tecnologia a la seva operativa actual i a la seva estratègia de futur, entenent quines limitacions i requeriments s’haurien de tenir en compte en la seva planificació i implantació.

  També permetrà adquirir coneixements bàsics de l'estructura dels elements fonamentals de robòtica i programació de robots. Conèixer el camp d'utilització d'un robot.

 • Programa:

  MÒDUL 1: IoT i robòtica col·laborativa (32 hores)

   

  Aplicació empresarial d'Internet de les coses ( loT ) - 16 hores 

  Es donarà a conèixer l’estat de l’art de les diferents tecnologies IoT, possibles aplicacions en funció del sector i els aspectes a tenir en compte en el moment de plantejar-se un projecte en el qual s'hagi de realitzar una implantació.

  Programa:

  • Introducció a l’IoT
  • Internet, protocols fonamentals: IPv4, IPv6, TCP, UDP, HTTP, Encaminament
  • Seguretat: AAA, confidencialitat, no repudio
  • Interfícies de comunicacions:
  • Tecnologies radio: RFID, NFC, 802.11, LTE, Sigfox, LoRa
  • Tecnologies cablejades: PLC, ModBus, KNX
  • Arquitectures de protocols para IoT:
  • Arquitectura IETF para IoT. Visió global de IoT basada en IPv6 para 6LoWPAN
  • Altres arquitectures y protocols: Bluetooth Low Energy, Z-wave ZigBee
  • Sensors i actuadors: transductors i actuadors
  • Plataformes: Programació i sistemes operatius
  • Gestió i anàlisis de los dades: Big Data, Machine Learning
  • Casos d’ús: Indústria 4.0, Home automation, Smart Cities, Connected Vehicle

   

  Robòtica col·laborativa - 16 hores 

  Els assistents adquiriran coneixements bàsics de l'estructura dels elements fonamentals de robòtica i programació de robots. Conèixer el camp d'utilització d'un robot. Si les circumstàncies ho permeten, es realitzarà una visita al Centre Tecnològic Eurecat on es veuran els diferents laboratoris del centre i s’explicaran els projectes més destacats

  • Presentar els tipus més comuns de robots que existeixen al mercat
  • Analitzar els diferents sistemes d'accionament que es presenten
  • Determinar els avantatges i inconvenients que puguin existir en la seva implantació
  • Rebre una visió general de les diferents àrees tecnològiques implicades a l'hora de decidir sobre la implantació d'un sistema robotitzat

  Programa:

  • Què és un robot col·laboratiu
  • Diferències amb un robot tradicional
  • Rendiment, abast i càrrega
  • Precisió i repetibilitat
  • Característiques clau d’un robot col·laboratiu
  • Seguridad: ISO 10218-1 y 2, ISO/TS 15066
  • Connectivitat i integració
  • Els robots col·laboratius al lloc de treball
  • En quines tasques podem emprar robots col·laboratius
  • Els robots incrementen la productivitat
  • Els robots afavoreixen la flexibilitat
  • Els robots augmenten les competències dels professionals
  • Robots
  • Robots col·laboratius
  • Invertint en robots
  • Implantació
 • Impartit per:

  Coordinació:

  Sílvia Ferrer, Responsable de l’Àrea de Programes Superiors Eurecat Academy. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i Postgrau en Gestió i Direcció d'Empreses. Més de 20 anys d'experiència gestionant i coordinant projectes formatius amb empreses, tant a nivell nacional, com internacional: participant i donant suport en el seu procés de detecció de necessitats formatives i coordinant el desenvolupament de la seva formació.

   

  Equip docent:

  Lali Soler, Head of Digital Product Management at Eurecat. Especialitzada en intel·ligència artificial però dedicada a la seva aplicació en el camp dels negocis durant els darrers anys, el meu perfil combina perfectament una forta capacitat analítica de fons amb una visió de 360º del món empresarial.

   

  Lluís Echeverria Rovira, Investigador de la unitat de Smart Management Systems (SMS) de Eurecat. És enginyer tècnic Topogràfic per la UPC, Graduat en Enginyeria Informàtica, especialitzat en Tecnologies de la Informació, per la Universitat de Lleida (UdL) i Màster en Enginyeria Informàtica, especialitzat en BigData, també per la Universitat de Lleida. Compta amb una llarga experiència en l’àmbit de la Ciència de les dades tant en el desplegament i implementació d'arquitectures híbrides BigData / Iot, basades en tecnologies de referència per al processat de dades massius en temps real, com en l'anàlisi i estudi mateix de les dades mitjançant diferents tècniques de mineria de dades i Intel·ligència Artificial (aprenentatge automàtic). Com a investigador està involucrat en projectes de R + D, tant a nivell europeu com nacional o privat, relacionats amb temes d'analítica de dades, Intel·ligència Artificial, IoT i BigData aplicats en els dominis de la Indústria 4.0 o la gestió eficient i intel·ligent de recursos, principalment de l’aigua. Actualment està desenvolupant una tesi doctoral sobre control òptim i autònom de processos industrials mitjançant tècniques d’aprenentatge per reforç (IA).

   

  Albert Merino, Investigador de la unitat de Smart Management Systems (SMS) d’Eurecat. És Graduat en Enginyeria Informàtica, menció en Tecnologies de la informació, per la Universitat de Lleida (UdL), Màster en Enginyeria Informàtica, especialitzat en Videojocs, per la Universitat de Lleida (UdL), i actualment cursant Màster en Ciència de dades, per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ha treballat com a desenvolupador per a tota mena de solucions tecnològiques amb diferents llenguatges de programació i format part del Grup de Recerca en Interacció Persona-Ordinador i Integració de Dades (Griho), de la UdL, en el projecte bioinformàtic Scalextric inMind. Actualment col·laborant amb la Càtedra Desenvolupament d'Organitzacions i Territoris Saludables (Càtedra DOTS) de la UdL. Com a investigador està centrat en els àmbits de la Ciència de les dades, l’Aprenentatge automàtic i IoT aplicats en el domini de la Indústria 4.0.

   

  Marc Ribalta, Investigador de la unitat de Smart Management Systems (SMS) d'Eurecat. És Enginyer Informàtic, especialitzat en Enginyeria del Software, per la Universitat de Lleida (UdL) i ha cursat el Màster en Enginyeria Informàtica, especialitzat en Big Data, també per la Universitat de Lleida (UdL). Actualment està desenvolupant una tesi doctoral en detecció d'anomalies i manteniment predictiu. Ha treballat com a científic de dades per a tota mena de projectes tecnològics amb diferents solucions d'intel·ligència artificial. En el passat, va formar part del Grup de Recerca en Interacció Persona-Ordinador i Integració de Dades (Griho), de la Universitat de Lleida, treballant amb la integració, optimització de consultes i visualització d'informació biològica. Actualment està involucrat en projectes de detecció d'anomalies, manteniment predictiu i sensors virtuals en els dominis de la gestió de l'aigua, agricultura i automoció.

   

  Juan Caubet, Director de la unitat de seguretat de les IT d'Eurecat. Enginyer de telecomunicacions i doctor en seguretat informàtica per la UPC. Va completar la seva tesi doctoral en el grup de seguretat de la informació (ISG) de la UPC sobre gestió d'identitats en xarxes de peer-to-peer estructurades. El 2013 va fer una estada al centre d'investigació INRIA Nancy – Grand Est (França) on va tenir l'oportunitat de fer grans avenços en la seva tesi. Del 2014 al 2017 va ser professor del Màster de ciberseguretat de la Universitat la Salle (Universitat Ramón Llull). I des de fa més de 4 anys, lidera la recerca d'Eurecat en el camp de la tecnologia Blockchain. Avui en dia, la seva recerca està orientada a la gestió de la identitat digital (autenticació i autorització), ciberseguretat industrial, criptografia i tecnologia Blockchain. Juan ha publicat més d'una dotzena d'articles científics relacionats amb la seva recerca, escriu freqüentment articles de divulgació a la premsa i actua com a ponent convidat en nombroses conferències i conferències.

   

  Sergi Baiges, Enginyer Mecànic per la URV, amb un Màster en Robòtica. Especialitzat en tecnologies d'impressió 3D i en la robòtica industrial i col·laborativa, amb 5 anys d'experiència en l'àmbit desenvolupant tasques de programació, així com de disseny de cel·les robotitzades i automatitzacions. Actualment, seguint la mateixa línea de treball, fundador de Global Robot Solutions, oferint solucions de  millora en la indústria 4.0 a nivell d'automatitzacions, acompanyant a les empreses en aquests processos i paral·lelament impartint formacions específiques.

   

  Miquel Rovira, Sustainability Director. Enginyer químic per la Universitat de Barcelona i doctor en Química per la Universitat Politècnica de Catalunya. Des de fa més de 15 anys, dirigeix projectes de sostenibilitat, primer a CTM com manager de l'Àrea de Medi Ambient, i després com a director de l'Àrea de Sostenibilitat d’Eurecat en la seva fusió amb CTM.

 • Documentació:

  Certificat

  Els alumnes podran realitzar el programa de manera modular i obtindran un Certificat d’Aprofitament emès pel centre tecnològic Eurecat i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona per cada mòdul realitzat. En el cas que els alumnes realitzin la totalitat del programa s’emetrà el Certificat de Postgrau en  Gestió de la Indústria 4.0: Producció i Manteniment. Aplicacions clau per a la millora de la competitivitat, productivitat i mantenibilitat, emès per les mateixes institucions.

 • Dates i horaris:

  Del 5 de febrer al 26 de març de 2021
  Els divendres de 16 a 20 h.

 • Durada:

  32 hores lectives

 • Lloc:

  Aula 1, 3a planta del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 300.00 €

  Preu precol·legiats: 300.00 €

  Preu no col·legiats: 420.00 €

  Preu col·legiats (en línia): 300.00 €

  Preu precol·legiats (en línia): 300.00 €

  Preu no col·legiats (en línia): 420.00 €


  Formes i terminis de pagament dels cursos

  L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.

 • Observacions:

  Aquest mòdul pot seguir-se en format presencial o bé en format videoconferència.

   

  Per a la realització d’aquest curs de formació, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 16 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

   

  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

     

   

  Anul·lacions

  Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

  Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Formació subvencionada majors 45 anys en situació d’atur


  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 45 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

   

  Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

   

  Assistència

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

   

  Per a més informació contacta amb el Departament de Formació a formacio@ebcn.cat o al telèfon 93 496 14 20.

   

  Seguiment:

  Aquest mòdul forma part del total de 5 mòduls que està composat el Postgrau en Gestió de la Indústria 4.0: Producció i Manteniment. Aplicacions clau per a la millora de la competitivitat, productivitat i mantenibilitat, permetent la inscripció a mòduls independents.

  El termini màxim de carència per a continuar amb la resta de mòduls és de 2 anys. Passat aquest temps, no es podrà continuar amb els mòduls que falten sinó que caldrà començar de nou (degut a l'evolució de les matèries). 

   


  Dates de realització:

  5 de febrer de 2021

  12 de febrer de 2021

  19 de febrer de 2021

  26 de febrer de 2021

  5 de març de 2021

  12 de març de 2021

  19 de març de 2021

  26 de març de 2021

   

  A continuació us detallem l'enllaç al Postgrau complet i als 4 mòduls restants: 

  -Postgrau en Gestió de la Indústria 4.0: Producció i manteniment. Aplicacions clau per a la millora de la competitivitat, productivitat i mantenibilitat

  -Mòdul 2: Big data i intel·ligència artificial

  -Mòdul 3: Ciberseguretat

  -Mòdul 4: Manteniment predictiu

  -Mòdul 5: Eficiència energètica

   

  Política de preus

  Col·legiats

  Preu d'inscripció a un mòdul: 350 €

  Per a la inscripció a dos mòduls o més: 335 €

   


  No col·legiats

  Preu d'inscripció a un mòdul: 490 €

  Per a la inscripció a dos mòduls o més: 480 €

   

  Material

  Per optimitzar l'aprenentatge als exercicis pràctics es recomana que cada participant porti el seu ordinador portàtil.

   

  Els espais d’ENGINYERS BCN compleixen amb tots els requisits establerts en el seu pla de contingència que inclouen les mesures de prevenció ambientals, organitzatives, així com de caràcter col·lectiu i individual, que estableixen l´aforament de la sala d´actes en un màxim de 22 persones així com 8 i 5 persones a l’Aula 1 i Aula 2 respectivament, sense perjudici dels  possibles canvis normatius posteriors que s’hagueren d’aplicar. 

   

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Gener 2021 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2021 Any de la Seguretat Industrial