Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Producció cel·lular i estacions de treball (Semipresencial)


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosGestió Productiva i Empresarial

Producció cel·lular i estacions de treball (Semipresencial)

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Objectius:

  L'objectiu del curs és aprendre a aplicar correctament l'eina de Producció Cel·lular tant en el disseny d'instal·lacions de fabricació des de zero (a partir del producte) o reconvertir instal·lacions ja funcionant.

  El curs consta d'una part en línia i part presencial orientada a com optimitzar l'organització d'una planta industrial (processos, fluxos de materials, espais...) aplicant l'eina Producció Cel·lular.

  Estructura de la formació:

  1ª Part Formació teòrica online: 4 hores.

  2ª Part Formació pràctica presencial: 4 hores.

  3ª Part Resolució de dubtes on line: 2 hores.

   

  El Workshop tindrà com a fil conductor el Joc de la Fàbrica de Paper ®, i la resolució del cas Lighting.

   

  El joc de la Fàbrica de Paper està pensat per desafiar els participants en un ambit relaxat que serveixi per augmentar la motivació i afavoreix el treball en equip. En les successives rondes del joc es millorarà el procés productiu aplicant l'eina de producció cel·lular i principis del Lean Manufacturing. Els participants descobreixen i apliquen els conceptes Lean per transformar una fàbrica "push" en una fàbrica "pull" basada en Cèl·lules de Producció. Mesurarem la milloria de la productivitat, el termini de lliurament, els nivells d'estoc i la satisfacció del client.

   

  El cas Lighting té com a objectiu il·lustrar el disseny d'una cèl·lula en U d'assemblatge i enllaçar el seu ritme de producció amb una cadena de subministrament en pull flow. Aquest cas posa el focus en la minimització del malbaratament a partir de l'aplicació de tècniques de producció cel·lular. 

 • Destinataris:

  Responsables de CEO, Gerents, Directors d'Operacions, Directors de Producció, Enginyers de Processos Operacions, Enginyers de millora contínua i processos interessats en aprendre la metodologia de disseny de Cèl·lules de Producció per a aplicar-la en la seva empresa. 

   

  Aquesta eina Lean és per a tu si a la teva fàbrica...

  -Els clients es queixen per terminis de lliurament molt llargs.

  -Necessites espai per a nous productes i no pots ampliar instal·lacions. 

  -El taller sembla més un magatzem que no un entorn productiu ordenat. 

  -Els estocs s'acumulen en cada lloc de treball i ocupen molt espai. 

  -El moviment de materials per la planta és un embolic difícil de seguir. 

  -Sempre et demanen més carretoners però tens la impressió que no calen. 

  -Veus sovint operaris esperant que les màquines acabin per seguir el seu treball. 

  -Trobes els problemes de qualitat al final del procés i cal retreballar lots sencers. 

  -Logística i producció discuteixen per qui és el  responsable de les aturades per falta de material. 

   

   

  Si sou majors de 40 anys en situació d'atur o de llarga durada, existeix la possibilitat de subvencionar aquest curs (vegeu més detalls a l'apartat observacions).

 • Programa:

   

   

  1ª Jornada (4 hores en línia)- 18 d'octubre de 2018

  Jornada-Taller teòrica online orientada a com optimitzar l'organització d'una planta industrial (processos, fluxos de materials, espais...) aplicant l'eina de Producció Cel·lular del Sistema Lean. 

  Exposició dels conceptes de Lean Manufacturing, Malbaratament -Valor Afegit. 

  Tècnica i metodologia per aplicar l'eina de Producció Cel·lular. 

  Metodologia de disseny i com aplicar l'eina. Equilibrat de llocs de treball, càlcul Takt time i layout. Exposició de casos reals de relayouts de disseny de cèl·lules de producció a partir del disseny del producte i cas de reconversió d'una instal·lació en menys d'una setmana. 

  Descàrrega del Cas Lighting

  Les 4 hores es realitzaran a través de la plataforma Online del Col·legi on un formador expert en la tècnica presentarà l'eina i els participants podran fer preguntes i consultes mitjançant la plataforma. 

   

  2ª Jornada (4 hores presencials)-25 d'octubre de 2018

  Jornada pràctica presencial on els participants podran aplicar la metodologia apresa a la sessió online. 

  Es faran dues rondes sobre el joc de simulació per tal que els participants puguin millorar el procés productiu aplicant la metodologia apresa,  fent un nou relayout i comprovant els resultats obtinguts en la millora de la productivitat, reducció de l'espai, millora del temps de lliurament i augment de la satisfacció del client. 

  Taula rodona i orientació per a casos particulars dels participants. 

  Aclariment de dubtes sobre el cas Lighting. 

   

  3ª Jornada (2 hores en línia)-30 d'octubre de 2018

  Resolució del cas Lighting. Els alumnes podran descarregar la solució del cas i preguntar els dubtes que hagin sorgit. 

  Aquesta sessió els participants es tornaran a connectar a la plataforma online del col·legi i exposaran els seus dubtes i inquietuds per a la resolució del cas Lighting. 

   

 • Impartit per:

  Javier Franco, formador de l’empresa LeanBox

 • Dates i horaris:

  18, 25 i 30 d'octubre de 2018
  18 i 25 d'octubre, de 16 a 20 h. 30 octubre, de 16 a 18 h.

 • Durada:

  10 hores lectives

 • Lloc:

  Tecnoespai
  Bailèn, 68
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 200.00 €

  Preu precol·legiats: 200.00 €

  Preu no col·legiats: 285.00 €

 • Observacions:

  Per a la realització d'aquest curs de formació, teniu a la vostra disposició tiquets d'aparcament gratuït per una durada de 2 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial o del Tecnoespai. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlida per:

  -Aparcaments Saba (c/Pau Claris, 110 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

   

  Formes i terminis de pagament dels cursos

  L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  - Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)

  - Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de Caixabank o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.

   

  Anul·lacions
  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar a l’Àrea de Formació (inscripcions@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20).

   

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Assistència
  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

   

   

  Formació bonificada
  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament als col·legiats i als no col·legiats la bonificació de cursos de formació que organitza.

   

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Tripartita. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs). Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l’inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb l’Àrea de Formació d’ENGINYERS BCN.

   

  IMPORTANT:
  Per obtenir la bonificació, la Fundació Tripartita estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:
  - El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  - La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
  - Realització de les activitat/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).

   

  Formació subvencionada majors 40 anys en situació d’atur
  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 40 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

   

  Cal posar-se en contacte amb el departament d’Ocupació i Promoció Professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.

   

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

   

   

   

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Març 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31     

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial