Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Infraestructura per a la recàrrega del vehicle elèctric ITC-BT-52


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosInstal·lacions i Construcció

Infraestructura per a la recàrrega del vehicle elèctric ITC-BT-52

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Proposat per:

  Departament de Formació

 • Objectius:

  En els últims anys, el vehicle elèctric ha deixat de ser una il·lusió futurista i s’ha convertit en una prometedora realitat, amb un nombre creixent de vehicles híbrids endollables o vehicles elèctrics purs ja circulant i altres molt disponibles en els concessionaris d’automòbils. Nombroses empreses del sector de la distribució anuncien la incorporació del vehicle elèctric a les seves flotes i de forma creixent l’usuari en general considera la possibilitat de substituir el seu antic cotxe per un d’elèctric, especialment per trajectes urbans. Això ha portat al fet que després d’una espera de diversos anys, s’hagi publicat l’esperat Real Decret 1053/2014, de 12 de desembre, pel que s’aprova una nova Instrucció Tècnica Complementària (ITC) BT 52 “Instal·lacions amb fins especials: Infraestructura per la recàrrega de vehicles elèctrics”.

   

  L’objectiu principal del curs és presentar les novetats de la ITC-52, així com donar a conèixer les normes internacionals que ha de complir la infraestructura per a la recàrrega del vehicle elèctric, les seves condicions de seguretat, així com les característiques i condicions de funcionament de l’estació de recàrrega i de la connexió entre el vehicle elèctric i la infraestructura.

   

   

 • Destinataris:

  Enginyers i tècnics de projectes d’instal·lacions elèctriques en Baixa Tensió o del sector de l’automoció, tècnics d’empreses que desitgin incorporar el vehicle elèctric a les seves flotes, instal·ladors elèctrics. Instituts i organismes relacionats amb el sector elèctric o amb el sector de l’automoció, així com Tècnics de les Administracions Públiques Competents.

   

   Aquest curs compleix amb els requisits de formació continuada per certificar-se com Expert en Instal·lacions de Baixa Tensió, certificació acreditada per ENAC segons la Norma ISO 17024:2012. Tota la informació per poder accedir a la certificació està disponible a  https://certificacioprofessional.cat/

   

   

 • Programa:

  -El repte de la mobilitat i el futur del Vehicle Elèctric.

  -Reial Decret 1053/2014 pel que s’estableixen els requisits de la infraestructura necessària per possibilitar la recàrrega efectiva i segura dels Vehicles Elèctrics.

  -Directiva de combustibles alternatius (Directiva 2014/94/ue)

  -El vehicle elèctric en comparació amb el vehicle tradicional

  -Instal·lacions interiors de vivendes i instal·lacions per a la recàrrega del vehicle elèctric en aparcaments de vivendes unifamiliars (ITC-BT-25)

  -Mesures de protecció contra sobretensions, xarxa de terres en places d’aparcament exterior (ITC-BT23, ITC-BT-25, ITC-BT-52)

  -Instal·lacions elèctriques en garatges i criteris de desclassificació (ITC-BT-29)

  -Esquemes d’instal·lació per a la recàrrega de VE (ITC-BT-52)

  -Previsions de càrrega segons l’esquema d’instal·lació i exemples d’aplicaicó. Requisits generals de la instal·lació per recàrrega del Vehicle Elèctric (ITC-BT-52)

  -La recàrrega del VE: tipus de connexió (A,B,C i D) i modes de recàrrega: enclavaments i nivells de seguretat (ITC-BT-52)

  -Protecció contra contactes directes i indirectes de la instal·lació per a la recàrrega del VE. Protecció segons les influències externes (ITC-BT-52)

  -Requisits de les estacions de recàrrega segons les normes de producte aplicables (ITC-BT-52)

  -Requisits de les clavijas, bases i connectors per a la recàrrega del vehicle elèctric (ITC-BT-52)

   

   

 • Impartit per:

  Sr. Rafael Guirado, Dr. Enginyer Industrial, Professor d’Universitat i Director del Departament del Laboratorio Central Oficial de Electrotecnia LCOE

  Sr. Pascual Simón, Dr. Enginyer Industrial, Professor d’Universitat i Director del Departament del Laboratorio Central Oficial de Electrotecnia LCOE

  Sr. Antonio Valladolid, Enginyer Industrial, Professor d’Universitat i Director del Departament del Laboratorio Central Oficial de Electrotecnia LCOE

  Sr. Manuel Valcárcel, Dr. Enginyer Industrial, Gerent i Cap de Qualitat de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo

 • Dates i horaris:

  14 i 15 de novembre de 2018
  14 de novembre, de 9 a 14 i 16 a 18 h. 15 de novembre de 9 a 13.30 i 15 a 19 h.

 • Durada:

  15 hores lectives

 • Lloc:


  Bailèn, 68
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 150.00 €

  Preu precol·legiats: 150.00 €

  Preu no col·legiats: 150.00 €

 • Observacions:

  Per a realitzar la inscripció, cal entrar al web: http://www.f2i2.net/formacion/infocursos.aspx?area=IS&tipo=RVE

   

  Per a més informació contacteu per telèfon a: 914918169 Extensió 7241

  Correu electrònic: formacion@ffii.es

   

  Assistència

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

    

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Febrer 2019 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28   

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica