Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Jornada Lean 4.0. Aplicacions de les tecnologies de la Indústria 4.0 a l’entorn del Lean Manufact...


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosGestió Productiva i EmpresarialSoftware i Tecnologies

Jornada Lean 4.0. Aplicacions de les tecnologies de la Indústria 4.0 a l’entorn del Lean Manufacturing

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Proposat per:

  Departament de Formació

 • Objectius:

   

  L'objectiu del workshop és aprendre a identificar oportunitats innovadores aplicant les noves tecnologies de la Industria 4.0 i en especial la Robòtica Col·laborativa en una planta de producció organitzada amb un Sistema de Producció Lean, així com valorar la seva viabilitat tècnica i econòmica.

   

   

 • Destinataris:

   

  Responsables de CEO, Gerents, Directors d'Operacions, Directors de Producció, Enginyers de Processos Operacions, Enginyers de millora contínua i processos.

   

 • Programa:

   

  Aquesta jornada de Lean - Robòtica col·laborativa és per a tu si:

   - Has sentit parlar de la indústria 4.0 però no troba una aplicació pràctica.

   - Vols saber quines son les tecnologies de la industria 4.0.

   - Quines tecnologies son aplicables a un entorn de Lean Manufacturing.

   - Et preguntes com aplicar les tecnologies de l’industria 4.0 amb el Lean Manufacturing.

   - No estàs segur si Lean Manufacturing i la robòtica col·laborativa són compatibles.

   - Has llegit sobre Robots Col·laboratius i vols saber si encaixen en el teu procés.

   - Tens clar els beneficis d'un Cobot però no estàs segur d'on i com utilitzar-lo

   - Vols saber com calcular la productivitat que et pot aportar i el ROI

   

  Formació teoricopràctica orientada a identificar quines son les tecnologies de la Industria 4.0 com es poden adaptar i com aplicar-les en plantes industrials organitzades amb un Sistema de Producció Lean. On una alta productivitat ha de ser compatible amb una alta flexibilitat. La formació constarà de diverses dinàmiques amb jocs de simulació, casos didàctics basats en casos reals així com exemples detallats de casos reals. Els participants dissenyen la configuració d'una fabrica Lean ideal a través del joc "La Fàbrica Lean". I es aquí on descubriran les noves possibilitats de les tecnologies de la Industria 4.0 i en especial la robòtica col·laborativa i oportunitats d'aplicació en la planta industrial. Finalment es presenten les aplicacions més innovadores de la robòtica col·laborativa per a un entorn Lean mitjançant casos reals.

   

   

  1a sessió

  Jornada-Taller orientada a com optimitzar l'organització d'una planta industrial (processos, fluxos de materials, espais ...) aplicant el Lean Manufacturing i quines són les noves oportunitats de millora que ofereixen les tecnologies de la Industria 4.0 Tot el Workshop tindrà com a fil conductor el disseny d'una fàbrica eficient amb un enfocament Lean per després descobrir oportunitats d'automatització i instal·lació de noves tecnologies i el seu impacte en la productivitat i la satisfacció final del client. Metodologia per a la introducció de robots col·laboratius en plantes industrials.

   

   

   

  2a sessió

  Anàlisi i estudi dels punts d'automatització amb robots col·laboratius. Un cop detectats els punts automatitzables s'estudien els robots que hi ha al mercat amb els seus avantatges i desavantatges, a més de quin seria la seva aportació a la millora de la productivitat. També s'analitzen els costos derivats de la instal·lació d'un robot col·laboratius i la seva rendibilitat. Exemples didàctics i casos reals d'introducció de robots col·laboratius. Informació sobre ajuts per instal.lar les tecnologies de La Industria 4.0.

 • Impartit per:

  Javier Franco, Enginyer Tècnic Industrial i Gestor de Projectes de Leanbox.

 • Dates i horaris:

  12 i 14 de novembre de 2018, de 16 a 20h

 • Durada:

  8 hores repartides en 2 sessió de 4 h

 • Lloc:

  Tecnoespai
  Bailèn, 68
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 197.00 €

  Preu precol·legiats: 197.00 €

  Preu no col·legiats: 275.00 €

 • Observacions:

   

  Per a la realització d’aquest curs de formació, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 4 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial o del Tecnoespai. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per: 

   

  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

   

  Formes i terminis de pagament dels cursos

   

  L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.

   

  El preu d’inscripció inclou esmorzar a la nostra seu col·legial. 

   

  Anul·lacions

   

  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat  o Tel. 93 496 14 20).

   

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 % de l'import del curs. 

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Assistència

   

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

   

  Formació bonificada

   

  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament als col·legiats i als no col·legiats la bonificació de cursos de formació que organitza.

   

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs).

   

  Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l´inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb el Departament de Formació d’ENGINYERS BCN.

   

  IMPORTANT:

  Per obtenir la bonificació, la Fundació Estatal para la Formación en el Empleo estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:

  • El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  • La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
  • Realització de les activitat/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Maig 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial