Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Fonaments de Lean Manufacturing


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosGestió Productiva i Empresarial

Fonaments de Lean Manufacturing

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Proposat per:

  Departament de Formació

 • Destinataris:

  Jornada de formació en Lean Manufacturing adreçada a persones sense coneixements previs, que estiguin interessades en aprendre la metodologia Lean Manufacturing (conceptes i eines) per després aplicar-los en la seva empresa o organització.

   

  A Barcelona, l'activitat es desenvolupa en una Pime que està aplicant amb èxit el Lean Manufacturing i inclourà una visita a les instal·lacions per poder observar en directe bones pràctiques i recollir idees.

   

  El Workshop tindrà com a fil conductor el joc La Fàbrica de Paper, on els participants podran anar aplicant els conceptes i eines del Lean Manufacturing i comprovar com milloren la producció i la satisfacció final del client. El joc simula una cadena de subministrament, des del proveïdor, passant per la fàbrica, fins a arribar al client final en un supermercat. L'objectiu del joc és que els participants assimilen ràpidament els conceptes exposats.

   

  Si sou majors de 40 anys en situació d'atur o de llarga durada, existeix la possibilitat de subvencionar aquest curs (vegeu més detalls a l'apartat observacions).

 • Programa:

  - Introducció històrica: l'origen del Lean.
  Des del seu origen al Japó en els anys 50 fins a la Indústria 4.0 dels nostres dies.
  - Malbaratament i valor afegit.
  Aprendre a veure els malbarataments dels processos productius amb exemples perquè els participants puguin aplicar-lo.
  - Primera ronda del joc.
  - Kaizen

  Concepte japonès que significa "millora contínua". Com s'aplica a l'empresa, el canvi cultural que implica i els seus avantatges.
  - Qualitat en la Font.
  Integrar la qualitat en el procés de producció per assegurar el Zero Defectes en el client.
  - Pull vs Push.
  Diferència entre flux empès i tirat. Passar de fabricació de grans lots a petits lots. Aconseguir més flexibilitat en la fabricació per reduir els terminis de lliurament.
  - Segona ronda del joc.
  - Com utilitzar les eines Lean.

  VSM, 5S, Kanban, SMED, TPM, Producció Cel·lular, Milkrun.
  - La importància de les persones.
  El Lean Manufacturing no és només un mètode amb unes eines, sinó, un procés on intervenen les persones molt activament per aconseguir un canvi cultural en l'empresa.
  - Fi de la jornada

 • Impartit per:

  Javier Franco, formador de l’empresa LeanBox

 • Dates i horaris:

  16 d'octubre de 2018, de 9 a 14 h

 • Durada:

  5 hores repartides en 1 sessió

 • Lloc:

  Tecnoespai
  Bailèn, 68
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961424

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 138.00 €

  Preu precol·legiats: 138.00 €

  Preu no col·legiats: 193.00 €

 • Observacions:

  Per a la realització d’aquest curs de formació, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial o del Tecnoespai. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per: 

   

  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

     

  Formes i terminis de pagament dels cursos

  L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.

   

  Anul·lacions

  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat  o Tel. 93 496 14 20).

   

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 % de l'import del curs. 

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Assistència

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

   

  Formació bonificada

  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament als col·legiats i als no col·legiats la bonificació de cursos de formació que organitza.

   

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs).

   

  Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l´inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb el Departament de Formació d’ENGINYERS BCN.

   

  IMPORTANT:

  Per obtenir la bonificació, la Fundació Estatal para la Formación en el Empleo estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:

  • El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  • La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor  (en el cas d'haver-hi).
  • Realització de les activitat/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).

   

  Formació subvencionada majors 40 anys en situació d’atur
  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 40 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.
  Cal posar-se en contacte amb el departament d’Ocupació i Promoció Professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Febrer 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial