Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 3. La simbiosi industrial i la gestió de sòls co...


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosActivitats i Seguretat

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 3. La simbiosi industrial i la gestió de sòls contaminants


La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Objectius:

  En aquest mòdul es tractaran dos temes que han pres una gran importància. Per una banda la Simbiosi industrial que afecta la promoció econòmica i que implica a empreses, PAE, municipis, etc. I per altra, la contaminació de sòls que ha passat de ser un tema correctiu en cas d'accident a preventiu de cara a totes les empreses que tracten amb certs productes que podrien arribar a contaminar el sòl.  

   

  La Simbiosi Industrial pretén maximitzar l'eficiència en l’ús dels recursos, reduir costos i augmentar els beneficis, creant les bases per afavorir les sinergies entre empreses/entitats mitjançant l’intercanvi comercial d’excedents o subproductes de l’empresa i compartint actius, logística i experiència. És una forma innovadora de revaloritzar els recursos sobrants, traient beneficis econòmics i mediambientals.

   

  La gestió dels sòls contaminats no només es dedica als estudis, mesures i controls en casos d’abocaments o contaminacions sinó que s’aplica preventivament en totes aquelles activitats que treballen amb un llarg llistat de productes que poden ser contaminants. Aquestes empreses passen a ser Activitats Potencialment Contaminants i segons estableix el RD 9/2005 les Activitats Potencialment Contaminants han de presentar dos tipus d’informes segons diferents situacions: l’Informe Preliminar de Situació (IPS) i l’Informe de Situació (IS).

   

  El certificat final té el reconeixement d'ENGINYERS BCN i de l'ARC. 

   

 • Destinataris:

  • Tècnics d’empresa responsables de la gestió de residus
  • Tècnics relacionats amb medi ambient, privats i públics
  • Personal de les Administracions públiques o gestió de PAE, relacionades amb projectes de promoció i col·laboració entre empreses
  • Personal d’empreses de gestió de residus, assessorament, transport
  • Tècnics d’inspecció i auditories mediambientals
  • Projectistes de legalització d’activitats 

   

  Si sou majors de 40 anys en situació d'atur o de llarga durada, existeix la possibilitat de subvencionar aquest curs (vegeu més detalls a l'apartat observacions).

 • Programa:

  Mòdul 3. La simbiosi industrial i la gestió dels sòls contaminants.
  En aquest mòdul tractarem els punts següents:
  - La simbiosi industrial.
  A càrrec de Verónica Kuchinow, de l’empresa SÍMBIOSY.
  - La gestió dels sòls contaminats.
  A càrrec de Josep Anton Domènech, de l’Agència de Residus de Catalunya.

 • Impartit per:

  Verónica Kuchinow, de l’empresa SÍMBIOSY.
  Josep Anton Domènech, de l’Agència de Residus de Catalunya.

   

 • Dates i horaris:

  15 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

 • Durada:

  3 hores repartides en 1 sessió

 • Lloc:

  Tecnoespai
  Bailèn, 68
  08009 Barcelona
  Tel. 932 47 87 22
  Fax. 932 47 87 23

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 60.00 €

  Preu precol·legiats: 60.00 €

  Preu no col·legiats: 84.00 €

 • Observacions:

  Accés als altres mòduls programats:
  - Mòdul 1. Normativa general i sectorial de residus. Model de gestió de residus industrials a Catalunya.

  - Mòdul 2. Autoritzacions d’activitats de gestió de residus. Tràmits i documents. Fiscalitat.

  - Mòdul 4. Ecodisseny
   

  El curs està dividit en quatre mòduls independents, amb la possibilitat d’inscriure’s a un o als quatre, tenint en compte que a partir de dos mòduls el Col·legi realitza un descompte depenent dels mòduls inscrits. Per a més informació referent als descomptes a aplicar poseu-vos en contacte amb l’Àrea de Formació d’ENGINYERS BCN.


  Formació bonificada
  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament als col·legiats i als no col·legiats la bonificació de cursos de formació que organitza.
   

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Tripartita. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs). Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l’inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb l’Àrea de Formació d’ENGINYERS BCN.
   

  IMPORTANT:
  Per obtenir la bonificació, la Fundació Tripartita estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:
  - El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  - La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
  - Realització de les activitat/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
   

  Formació subvencionada majors 40 anys en situació d’atur
  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 40 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.
   

  Cal posar-se en contacte amb el departament d’Ocupació i Promoció Professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.
   

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

  Assistència
  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.
   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.
   

  Per a la realització d’aquest curs de formació, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 1 hora lectiva que se us entregarà a la recepció de la seu col·legial o del Tecnoespai. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per Aparcaments Saba.
   

  Formes i terminis de pagament dels cursos
  L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:
  - Per mitjà del web amb targeta de crèdit o dèbit.
  - Per transferència bancària al núm. d’IBAN del Banc de Sabadell ES80 0081.7011.1300.0193.0699 (Cal enviar comprovant indicant nom del curs i del participant a inscripcions@ebcn.cat).
  - A la seu del Col·legi, amb targeta de crèdit o dèbit.
   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.
   

  Anul·lacions
  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar a l’Àrea de Formació (inscripcions@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20).
   

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.
   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.
   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Febrer 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial