Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Presentació de la Fitxa 1.3. sobre Sectorització Mòbil del Manual Contra Incendis


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesInstal·lacions i ConstruccióAltres Temàtiques Tècniques

Presentació de la Fitxa 1.3. sobre Sectorització Mòbil del Manual Contra Incendis

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Proposat per:

  Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències

 • Programa:

  El 8 de novembre passat es va publicar l’actualització del Manual Contra Incendis del col·legi començant per la família de la Protecció Passiva, la qual està formada per 4 fitxes:

  - Reacció al Foc
  - Resistència al Foc
  - Sectorització mòbil
  - Protecció Estructural

   

  Dins el marc de l’actualització del Manual Contra Incendis, presentem la fitxa 1.3. sobre sectorització del Foc, redactada per Lorena Huerta, membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències.

   

  L’autor farà una presentació tècnica sobre la fitxa realitzada oferint una exposició de la mateixa i posteriorment obrint un torn de preguntes i debat tècnic si s’escau, amb tots els assistents.


  La presentació explicarà els conceptes bàsics d’ aïllament tèrmic, integritat, radiació, resistència al foc, entre d’altres, i la normativa de referència a aplicar en aquest sentit.

   

  Es farà un repàs dels diferents sistemes mòbils que analitza la fitxa, essent aquests: les portes tallafocs, les cortines tallafocs, i el segellat dels passos d’instal·lacions, mitjançant comportes tallafocs, reixetes i collarins intumescents. Es profunditzarà en els tipus, parts i esquemes de funcionament dels diferents sistemes, així com els requeriments normatius vinculats als mateixos.

   

  L’actualització de les Fitxes del Manual Contra Incendis inclou com a novetat l’apartat de Manteniment. En aquesta cas el manteniment estarà vinculat a les condicions d’instal·lació i muntatge segons el fabricant i un correcte manteniment.

   

  Per acabar, i com a novetat també en l’actualització de les Fitxes, s’exposarà la resolució d’un cas pràctic amb aplicació del RESCIEI i el CTE, per tal d’aplicar els conceptes teòrics explicats.

   

  Programa
  18.30 – 18.45 h Presentació de la conferència, a càrrec d’Oscar Rosique, president de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències i Laia Liébana, vocal i responsable de Comissions del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.
  18.45 – 20.00 h Fitxa 1.3. sobre Sectorització del Foc, a càrrec de Xavier Cemeli, Arquitecte Tècnic i membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències
  20.00 – 20.30 h Torn obert de preguntes

 • Impartit per:

  Oscar Rosique, president de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències
  Laia Liébana, vocal i responsable de Comissions del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
  Xavier Cemeli Duran, arquitecte tècnic. PFC i diplomatura com a arquitecte tècnic. Màster en incendis i protecció civil, safety engineering per la UPC. Membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències. La seva experiència laboral l’ha fet ocupar els càrrecs de tècnic de projectes, responsable d’obres, tècnic d’inspecció i control en diverses empreses. A l’actualitat és tècnic d’inspecció acreditat a l’empresa Addient Empresa Certificadora, SLU. i responsable tècnic en l'àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d'incendis.

 • Dates i horaris:

  14 de març de 2017, a les 18.30 h

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 Barcelona
  Tel. 934 96 14 20
  Fax. 932 15 20 81

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Agost 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31    

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari