Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Presentació de la Fitxa 1.1. sobre Reacció al Foc del Manual Contra Incendis


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Conferències

Presentació de la Fitxa 1.1. sobre Reacció al Foc del Manual Contra Incendis

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Proposat per:

  Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències

 • Programa:

  El 8 de novembre es va publicar l’actualització del Manual Contra Incendis del col·legi començant per la família de la Protecció Passiva, la qual està formada per 4 fitxes:

  - Reacció al Foc
  - Resistència al Foc
  - Sectorització mòbil
  - Protecció Estructural

   

  Dins el marc de l’actualització del Manual Contra Incendis, presentem la fitxa 1.1. sobre Reacció al Foc, redactada per en Rubén González, membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències.

   

  L’autor farà una presentació tècnica sobre la fitxa realitzada oferint una exposició de la mateixa i posteriorment obrint un torn de preguntes i debat tècnic si s’escau, amb tots els assistents.  La presentació explicarà el concepte de reacció al foc, la normativa de referència general (Real Decreto 842/2013), així com la normativa de referència pels assaigs i la classificació. Es presentarà la Classificació de la reacció al foc dels productes a partir de les euroclases, basant-se en els annexos I i II del citat Reial Decret, tot explicant la terminologia utilitzada, per a cadascun dels tipus de productes.

   

  També es tractarà la reacció al foc vinculada a la normativa principal, es a dir, dins el CTE DB SI, comentant temes d’interès com la validesa dels assaigs segons la seva antiguitat, i la vigència dels informes d’extensió (EXAP); el RSCIEI, el REBT i l’Ordenança municipal de condicions de protecció contra incendis de Barcelona. Així mateix també es comentarà el marcatge CE dels productes de construcció i l’equivalència entre classificacions de reacció al foc.

   

  L’actualització de les Fitxes del Manual Contra Incendis inclou com a novetat l’apartat de Manteniment. En aquesta cas el manteniment estarà vinculat a les condicions finals d’ús segons el fabricant, la seva correcta instal·lació i un adequat manteniment.

   

  Per acabar, i com a novetat també en l’actualització de les Fitxes, s’exposarà la resolució d’un cas pràctic, per tal d’aplicar els conceptes teòrics explicats.

   

  Programa
  18.30 – 18.45 h Presentació de la conferència, a càrrec d’Oscar Rosique, president de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències; i Laia Liébana, vocal i responsable de Comissions del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.
  18.45 – 20.00 h Fitxa 1.1. sobre Reacció al Foc, a càrrec de Rubén González, Enginyer Tècnic Industrial col·legiat i membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències.
  20.00 – 20.30 h Torn obert de preguntes.

   

  NOTA:
  Aquesta jornada es podrà seguir en directe per videostreaming fent-ho a través d'aquest enllaç.

 • Impartit per:

  Oscar Rosique, president de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències.
  Laia Liébana, vocal i responsable de Comissions del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.
  Rubén González, enginyer tècnic industrial especialitat química. Màster en gestió integrada de Qualitat, les seguretat i el medi ambient per la UB. Membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències. En la seva vida laboral ha ocupat els càrrecs de responsable de reglament de seguretat industrial, director tècnic EPCA, director de qualitat i delegat de l’OCA en diverses empreses. A l’actualitat està portant la gestió tècnica de l’empresa AB2 Enginyeria i Serveis.

 • Dates i horaris:

  21 de desembre de 2016, a les 18.30 h

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 Barcelona
  Tel. 934 96 14 20
  Fax. 932 15 20 81

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Agost 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31    

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari