Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Expoelèctric 2016 – E-col·loquis


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Conferències

Expoelèctric 2016 – E-col·loquis

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Comitè organitzador
  Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya
  Ajuntament de Barcelona
  Diputació de Barcelona
  ENGINYERS BCN

 • Destinataris:

  Dins del marc de l’Expoelèctric, tindran lloc els E-col·loquis, un conjunt de xerrades dirigides a la ciutadania en general que tenen com a objectiu donar a conèixer els aspectes més rellevants al voltant de la mobilitat elèctrica i sostenible.

   

  Els E-Col·loquis tindran lloc el dissabte 1 d’octubre, de 12.25 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h, i diumenge 2, de 12.15 a 14.00 h, a l’Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys de Barcelona.

 • Programa:

  Dissabte 1 d’octubre de 2016

   

  12.00 a 12.10 h Homenatge a Santi Losada i el seu impuls al VE

  12.25 a 14.00 h Ponències patrocinadors

  12.25 a 12.45 h Volkswagen, present i futur de la mobilitat elèctrica

  A càrrec de:

  Jorge Florit Sanjuan, responsable e-Mobility de Volkswagen. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i 8 anys d’experiència laboral a Volkswagen-Audi Espanya en els departaments de planificació i logística, comercial i marketing-producte. Actualment, product manager i responsable de e-Mobility per a la marca Volkswagen

  Resum xerrada:
  Panorama de mobilitat elèctrica a Espanya i les palanques d’impuls per al correcte desenvolupament del mercat. Estratègia de la marca Volkswagen en mobilitat elèctrica dividit en dos moments temporals: present (producte i accions que s’estan duent a terme actualment) i futur (innovacions i estratègia a mig i llarg termini de la marca).

  12.45 a 13.05 h NISSAN, Liderant la mobilitat intel·ligent

  A càrrec de:
  Marta Marimon Abelló, enginyera industrial especialitzada en la planificació, el desenvolupament i el llançament de nous vehicles per al mercat europeu i la seva implementació local.
  Resum xerrada:
  Al 2010, Nissan va llençar el primer vehicle elèctric de producció massiva... i tothom va pensar que ens equivocàvem. Avui som líders mundials en mobilitat sostenible i seguim treballant per transformar el futur i liderar el canvi cap a la mobilitat intel·ligent, on el vehicle elèctric sigui part integral de les ciutats i les cases del futur. Volem que el vehicle elèctric sigui un element fonamental en l’evolució de la nostra societat cap a entorns més sostenibles, on s’aprofitin les energies renovables d’una manera cada cop més eficient, evitant la pol·lució de l’aire i aprofitant també les noves tecnologies de conducció per tal de reduir al màxim els accidents de trànsit.

  13.05 a 13.25 h Kia

  A càrrec de:
  Alfredo Guerra Donaire, enginyer industrial i màster MBA, amb experiència de més de 10 anys dins del sector de l’automoció, exercint en llocs com, cap de zona comercial a l’empresa KIA i IVECO, responsable de postvenda a IVECO i actualment com responsable de màrqueting i publicitat de concessionaris de KIA MOTORS IBERIA

  13.25 a 13.50 h Presentació dels 80edays

  A càrrec de:
  Rafael De Mestre, altruista i entusiasta d'electromobilitat va néixer a Manresa, a la Província de Barcelona el 1963 i va viure molts anys a Alemanya i Romania. Al 2012 va obrir una consultoria de TI anomenada TRON Consulting. Al 2012 crea la carrera elèctrica per tot el mon, promovent d’aquesta manera el cotxe 100% elèctric i que amb ell es pot viatjar per tot el mon sense cap problema.
  Resum xerrada:
  - Un Català mou el mon del cotxe elèctric.
  - Els 80e days i els seus problemes.
  - 80edays 2020. Més records mundials?
  - 80edays i sostenibilitat.
  - Que es pot millorar a Barcelona / Catalunya?


  16.00 a 16.25 h Presentació de l’Electric GT Championship

  A càrrec de:
  Patrick Renau, enginyer industrial d’origen suís. Des de l'any 1987 promotor de la Mobilitat Elèctrica i les Energies Renovables. 
  Agustí Payà, enginyer i pilot professional de competició, empresari dedicat a les energies renovables. 

  16.30 a 17.45 h Cotxes

  a. Tipologies de cotxes elèctrics
  b. Ajuts i incentius econòmics pels usuaris
  c. Seguretat i assegurances (Catalana d'occident pendent ok Ricard)
  d. Recàrrega del vehicle (accés públic i particular)
  A càrrec de:
  Àngel López, director de serveis de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona
  Resum xerrada:
  Repàs de les experiències de Barcelona desenvolupant la xarxa publica d'estacions de recarrega ràpida, des de 2013, que vam instal·lar el primer PdRR Triostandard d'Espanya fins avui que ja tenim 16 estacions que s'utilitzen intensivament.
  Antoni Freixa, vicepresident de la Sociedad de Técnicos de Automoción (STA), des de l’any 2000. Enginyer industrial amb MBA d’ESADE.
  Arturo Pérez de Lucía, director general d’AEDIVE (Asociación Empresarial para el Desarrollo e Impulso del Vehículo Eléctrico).

  Moderació a càrrec d’Arturo Pérez de Lucía.

  Format xerrada: 3 ponències de 10 minuts més col·loqui amb els assistents.

   

  17.45 a 19.00 h Motos

  a. Autonomia i bateries
  b. Seguretat i assegurances
  A càrrec de:
  Josep Palà, gerent de Clústermoto.
  Inés Jaén, marketing manager de l’empresa SCUTUM
  TORROT

  MOTIT BARCELONA

  Moderació a càrrec de Josep Palà, gerent de Clústermoto

  Format xerrada: Taula rodona de 75 minuts amb col·loqui amb els assistents.

   


  Diumenge 2 d’octubre de 2016

   

  12.15 a 13.15 h Cotxes

  a. Tipologies de cotxes elèctrics
  b. Ajuts i incentius econòmics pels usuaris
  c. Recàrrega del vehicle (accés públic i particular)
  A càrrec de:
  Lluis Morer, cap de la Unitat d'Eficiència Energètica i Renovables, Institut Català d'Energia (ICAEN)
  Arturo Pérez de Lucía, director general d’AEDIVE (Asociación Empresarial para el Desarrollo e Impulso del Vehículo Eléctrico).

  Moderació a càrrec d’Arturo Pérez de Lucía.

  Format xerrada: 3 ponències de 10 minuts més col·loqui amb els assistents.


  13.15 a 14.00 h Bicicletes

  a. Reglament de circulació de vianants i Bicicletes
  b. Incentius econòmics i assegurances
  Seguretat
  A càrrec:
  Salvador Fuentes, de la Gerència Serveis Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.
  Álvaro Nicolás Loscos, assessor de la Regidoria de Mobilitat Tinència d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat
  Carlos Benito, Responsable de socis i comissió tècnica del BACC (Bicicleta Club de Catalunya)
  Rafael Olmos, subdirector general de Seguretat Viària del Servei Català de transit.

  Format xerrada: Taula rodona de 45 minuts amb col·loqui amb els assistents.

 • Impartit per:

  Jorge Florit Sanjuan, responsable e-Mobility de Volkswagen. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i 8 anys d’experiència laboral a Volkswagen-Audi Espanya en els departaments de planificació i logística, comercial i marketing-producte. Actualment, product manager i responsable de e-Mobility per a la marca Volkswagen.

   

  Marta Marimon Abelló, enginyera industrial especialitzada en la planificació, el desenvolupament i el llançament de nous vehicles per al mercat europeu i la seva implementació local, va començar la seva carrera a Nissan Motor Iberica i es va especialitzar en el mercat europeu de vehicles industrials gràcies a la seva experiència internacional als Països Baixos, Regne Unit i França. Marta Marimon té una sòlida experiència de 20 anys treballant per la marca japonesa a nivell europeu i nacional, amb la qual ha adquirit un ampli coneixement del sector automobilístic. Després de 6 anys com a Brand Manager del segment de Vehicles Comercials de Nissan, fa un any que està al capdavant del Departament de Vehicles Elèctrics de Nissan Iberia.

   

  Alfredo Guerra Donaire, enginyer industrial i màster MBA, amb experiència de més de 10 anys dins del sector de l’automoció, exercint en llocs com, cap de zona comercial a l’empresa KIA i IVECO, responsable de postvenda a IVECO i actualment com responsable de màrqueting i publicitat de concessionaris de KIA MOTORS IBERIA.

   

  Rafael De Mestre, altruista i entusiasta d'electromobilitat va néixer a Manresa, a la Província de Barcelona el 1963 i va viure molts anys a Alemanya i Romania. Al 2012 va obrir una consultoria de TI anomenada TRON Consulting. Al 2012 crea la carrera elèctrica per tot el mon, promovent d’aquesta manera el cotxe 100% elèctric i que amb ell es pot viatjar per tot el mon sense cap problema.


  Patrick Renau, enginyer industrial d’origen suís. Des de l'any 1987 promotor de la Mobilitat Elèctrica i les Energies Renovables. Auto constructor de diversos prototips de vehicles elèctrics durant els anys 1987-2006. Co-organitzador del European Solar Rallye Pehbus (2005-2010) i co-fundador de l'Expoelèctric. Col·laborador en la posta en marxa del laboratori de bateries i vehicle elèctric del Centre Tecnològic Ascamm / Eurecat. Enginyer d'energies renovables de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac durant els anys 2007-2015. Actualment enginyer del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) a Santa Perpetua de Mogoda.


  Agustí Payà, enginyer i pilot professional de competició, empresari dedicat a les energies renovables. cofundador i director tècnic del Electric GT Holdings. Des de l’any 2009 es va especialitzar en la competició amb vehicles elèctrics. És el primer campió d’Espanya 2015 d’ECO Rallies en la categoria de vehicles 100% elèctrics i quatre vegades campió de les ECOsèries (de 2012 a 2015), campionat d’eficiència en circuits amb cotxes elèctrics. Promotor, dissenyador i pilot del primer cotxe 100% elèctric que ha participat en la història del Rally Dakar, l’Acciona 100% ECOPowered 2015 i també forma part del club de pilots del campionat de Formula E.

   

  Àngel López, director de serveis de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

   

  Antoni Freixa, vicepresident de la Sociedad de Técnicos de Automoción (STA), des de l’any 2000. Enginyer industrial amb MBA d’ESADE. Va ser professor d’estadística a la facultat de psicologia UB. I dins del Centre Tècnic ENASA Pegaso, va desenvolupar diversos càrrecs entre els anys 1976 – 1987, tot seguit va treballar per SEAT com a cap del servei d’electrònica i després com a gerent en diversos departaments, fins que va ocupar el càrrec de director executiu de la Càtedra SEAT-UPC fins l’any 2014.

   

  Arturo Pérez de Lucía, director general d’AEDIVE (Asociación Empresarial para el Desarrollo e Impulso del Vehículo Eléctrico).
  Llicenciat en ciències de la comunicació i la informació, la gran part de la seva carrera la ha exercit en llocs de direcció de publicacions professionals en les àrees d’eficiència energètica, energies renovables, logística, construcció sostenible i mobilitat sostenible. Així mateix, ha sigut director de comunicació i màrqueting d’enginyeries energètiques.
  Des de l’any 2011 ocupa la direcció general d’AEDIVE, que va impulsar des dels seus orígens.

   

  Josep Palà, gerent de Clústermoto.

   

  Inés Jaén, marketing manager de l’empresa SCUTUM.
   

  Lluis Morer, cap de la Unitat d'Eficiència Energètica i Renovables, Institut Català d'Energia (ICAEN)


  Salvador Fuentes, de la Gerència Serveis Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Arquitecte tècnic, treballa a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona des de l'any 1989. Especialitzat en l’àmbit de la mobilitat sostenible, ha participat en les darreres dues dècades, en congressos del sector a Catalunya i a la resta d’Europa. Membre del comitè organitzador d’Expoelèctric des de l’inici, l’any 2010.


  Álvaro Nicolás Loscos, assessor de la Regidoria de Mobilitat Tinència d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.


  Carlos Benito, Responsable de socis i comissió tècnica del BACC (Bicicleta Club de Catalunya).


  Rafael Olmos, subdirector general de Seguretat Viària del Servei Català de transit. Doctorat en Seguretat Viària per la Universitat de València, màster sobre planificació i direcció de la mobilitat per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra i postgrau en planificació i gestió de la mobilitat per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, a part de ser llicenciat en Filologia.
  La seva experiència el porta a ser director del Servei Català de Trànsit durant dos anys, després ocupa el càrrec de director general de la Policia. Des de 2013 és el responsable de l’oficina del Pla de Seguretat Viària de l’SCT de la Subdirecció General de Seguretat Viària i recentment, des del juliol de 2015 ocupa el càrrec actual com a subdirector general de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit.

 • Dates i horaris:

  1 i 2 d’octubre de 2016, dissabte de 12.25 a 19.00 a 13.45 h i diumenge de 12.15 a 14.00 h

 • Lloc:

  Passeig de Lluís Companys, Barcelona

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Març 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31     

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial