Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Formació superior per elaborar Plans d'Autoprotecció (PAU)


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosActivitats i Seguretat

Formació superior per elaborar Plans d'Autoprotecció (PAU)

Presencial i per videoconferència

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Aquest curs s'ha programat entre el Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN). 

 • Objectius:

  El Decret 30/2015, del 3 de març, aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i fixa el contingut d’aquestes mesures. També estableix que el Pla d’autoprotecció ha de ser elaborat i signat per personal tècnic competent per dictaminar sobre aquells aspectes relacionats amb l’autoprotecció davant els riscos a que estigui subjecta l’activitat.

   

  El CATEB, com a centre acreditat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, per impartir la formació requerida per elaborar plans d’autoprotecció, us presenta el curs superior per tal d’obtenir l’acreditació de personal competent. Poden accedir a aquest curs per elaborar plans d'autoprotecció, personal tècnic que hagi superat un curs de formació bàsica de 140 hores.

   

  En aquest curs, es dotarà dels coneixements necessaris per elaborar plans d'autoprotecció i per obtenir l'acreditació com a personal tècnic competent en l'elaboració de plans d'autoprotecció per a les activitats i centres d'interès per a la protecció civil de Catalunya, d'acord amb el Decret 30/2015, de 3 de març.

 • Destinataris:

  Aquest curs està adreçat a personal tècnic que vulgui realitzar l'elaboració de plans d'autoprotecció. És requisit imprescindible per a poder accedir-hi, que prèviament hagi cursat un curs de formació bàsica de 140 hores.  

 • Programa:

  • Normativa tècnica relativa a les diferents activitats del Decret d'Autoprotecció.


  1. Instal·lacions amb MMPP (Seveso).

  2. Instal·lacions amb explosius.

  3. Instal·lacions amb substàncies radioactives.

  4. Instal·lacions amb matèries biològiques perilloses.

  5. Llei de prevenció i seguretat contra incendis en activitats, establiments, infraestructures i edificis. Reglament de seguretat contra incendis en establiments industrials.

  6. Preses i embassaments.

  7. Transport de persones i de material (Carreteres/Túnels, Ports, Aeroports,...).

  8. EGA's (Edificis de Gran Alçada).

   

   

  • Serveis bàsics.


  1. Els PAU, pautes bàsiques per a la seva elaboració, activitats parts A i B.

  2. Descripció d'activitats i centres amb obligació d'autoprotecció en Protecció Civil.

  3. Continguts mínims d'un PAU (Annex A).

  4. Guies del Consell de Seguretat Nuclear per a l'elaboració de plans d'emergència interior per a instal·lacions nuclears i radioactives.

  5. Instal·lacions i infraestructures: Carreteres, Túnels, Ports, Aeroports, Serveis Bàsics, Instal·lacions i Infraestructures: preses i embassaments.

  6. Criteris d'activació d'un PAU i coordinació amb plans d'àmbit superior.

  7. Exemples d'activitats. 

  8. Estructura organitzativa d'un PAU i actuacions en cas d'emergència. 

   

   

  • Exercicis pràctics i projecte final

   

  • Pràctiques d'elaboració de PAU

   

  • Simulacre d'emergència

   

   

  El curs és d’una durada de 80 hores, de les quals 24 seran presencials i la resta seran complementades amb casos pràctics, lectures i el desenvolupament d'un Pla d'Autoprotecció (24 hores presencials, 56 hores no presencials).

 • Impartit per:

  Miguel E. Arredonda, Enginyer en Telecomunicacions. Enginyer europeu. Director de Seguretat. Tècnic competent per elaborar plans d'autoprotecció. Cap Territorial de seguretat i protecció a Catalunya de Telefónica entre 1998 i 2000. CEO de l'empresa Segurnomía. 

   

  Emilio Herrero, Arquitecte tècnic col·legiat. Director de seguretat. Tècnic competent per elaborar plans d'autoprotecció. Cap Territorial de Seguretat i Protecció a Catalunya de Telefònica entre 2001 i 2004. 

   

  Sebastià Jané, Arquitecte tècnic i Enginyer d'edificació col·legiat. Màster en Direcció i Organització d'empreses.  Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Coordinador de Seguretat i Salut en obres de construcció. Auditor de sistemes de gestió. Tècnic competent per realitzar Plans d'Autoprotecció PAU. 

 • Dates i horaris:

  de l'11 d'abril al 30 de maig de 2023
  Dimarts de 9.30 a 13.30 h

 • Durada:

  80 hores (24 hores presencials, 56 hores no presencials).

 • Lloc:

  CATEB
  Bon Pastor, 5
  08021 BARCELONA
  Tel. 932402060

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 358.00 €

  Preu precol·legiats: 358.00 €

  Preu no col·legiats: 448.00 €

  Preu col·legiats (en línia): 358.00 €

  Preu precol·legiats (en línia): 358.00 €

  Preu no col·legiats (en línia): 448.00 €


  Els drets d'inscripció per a col·legiats del Consell i de la METGEC serà el preu de col·legiats. Contacta amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a:formacio@ebcn.cat

   

  Formes i terminis de pagament dels cursos

   

   L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).
  • Bizum
 • Observacions:

  El calendari estipulat de les sessions és el següent:

  11/04/2023, dimarts de 9.30 a 13.30 h

  18/04/2023, dimarts de 9.30 a 13.30 h

  25/04/2023, dimarts de 9.30 a 13.30 h

  02/05/2023, dimarts de 9.30 a 13.30 h

  09/05/2023, dimarts de 9.30 a 13.30 h

  30/05/2023, dimarts de 9.30 a 13.30 h

   

  Formació subvencionada majors 45 anys en situació d’atur

  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 45 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

   

  Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció  professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

   

  Formació bonificada

  Aquest curs és pot bonificar per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), que té l'objectiu de donar suport a les empreses millorant les habilitats i capacitats dels seus empleats a través de la formació bonificada.

   

  Contacta amb el Departament de Formació per sol·licitar més informació. Telf. 93 496 14 20 o bé per e-mail a: formacio@ebcn.cat

   

  Assistència

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables. És imprescindible signar el llistat d’assistència que es distribueix a cada sessió, per aconseguir el certificat.

   

  Certificat d’assistència i/o aprofitament

  En cada curs es lliura un certificat quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs o d’aprofitament si supera el qüestionari final del curs.

   

  Anul·lacions

  Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat  o Tel. 93 496 14 20).

   

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 % de l'import del curs. 

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Març 2023 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV