Serveis per a col·legiats
<< Llistat de cursos, conferències i activitatsConferènciesAltres Temàtiques Tècniques
Organitzat per:
Organitzat pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Comissió d'Ensenyament d'ENGINYERS BCN, Grup de Recerca i Innovació en la formació i Educació Tecnològica (GRIFET) - ENGINYERS BCN.
Coorganitzat per: Grup Gencad (ICE-UPC) - Universitat Politècnica de Catalunya
Amb la col·laboració de: Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i Recerca Educativa (Cesire/Aulatec), Servei d'Ordenació de la Formació Professional Inicial, Societat Catalana de Tecnologia, Associació Enginyeria i Cultura Catalana, Fundació Catalana de Recerca i Innovació, Col·legi de Pedagogs de Catalunya i Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.
Proposat per:
Comissió d'Ensenyament
Objectius:
Com podem contribuir a impulsar el canvi educatiu a Catalunya? Quins desafiaments haurà d’encarar l’escola actual i en el futur? Com podem fomentar l’interès pels estudis tècnics entre els nostres estudiants? Aquestes són preguntes que ens interpel·len a molts professionals i institucions en l’àmbit de l’educació i la tecnologia.
El més important és aconseguir millorar els aprenentatges dels alumnes. Evidentment, es pot pensar sempre a dedicar-hi més esforç, a treballar més hores o a invertir-hi més recursos, per bé que la recerca empírica ens ha recordat sovint que més dies de classe o més diners no es tradueixen necessàriament en millors resultats.
El veritable quid de la qüestió rau a saber de quina manera haurien de canviar els nostres mètodes d’ensenyament per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes. La pregunta és crítica a escala de sistema, però també en l'àmbit de centre docent i d’aula.
OBJECTIU DEL PREMI
La Comissió d’Ensenyament d’ENGINYERS BCN, i el grup GRIFET volen estimular la curiositat innata dels alumnes per aprendre. Aquest fet és un dels pilars fonamentals en el desenvolupament de la personalitat de l'alumne; ja que el seu benestar emocional facilita l’aprenentatge.
Quan els alumnes descobreixen per si mateixos les respostes se senten més estimulats i volen saber més, per això treballem amb mètodes com la indagació, el pensament crític i els projectes transversals, entre altres.
La varietat de mètodes enriqueix als alumnes, permetent-los aprendre a treballar i arribar als coneixements de maneres molt diverses: en grups petits i grans, individualment, amb exposicions orals, amb eines digitals, a classe, a les sortides i en qualsevol moment de convivència a l’escola.
I també molt a través del: tocar, construir, observar, remenar i és per aquest motiu del nostre interès en les andròmines que funcionin.
L'idea és orientar el desenvolupament d’espais d’aprenentatge sota la concepció “d’aprendre fent”.
En aquest sentit, volem potenciar el desenvolupament de noves maneres d’ensenyar, on es combinin les ciències, matemàtiques, la tecnologia (enginyeria) i l’art, per resoldre problemes. Sense oblidar altres matèries bàsiques per a la formació de l'alumnat.
Destinataris:
El reconeixement s’adreça principalment als Centres Docents i als professorat de Primària, que en el seu dia a dia s’esforça per donar una formació adient per fer que l’alumnat es pugui enfrontar en un món en contínua evolució, així com també als seus alumnes protagonistes del seu propi aprenentatge.
Programa:
La Jornada es realitzarà de la següent manera:
-Tota la Jornada serà transmesa de forma telemàtica a través de la plataforma virtual d'ENGINYERS BCN.
-La connexió es realitzarà a les 16 h. del dia 31/03/2022
-Les presentacions seran a distància a traves de la plataforma i amb una durada de 20 minuts. Seran en temps real donat que el tribunal al final de cada presentació farà les preguntes oportunes i amb una durada màxima de 10 minuts.
-La intervenció es farà per sorteig: prèvia comunicació a les persones interessades abans de l'inici de l'acte.
-No hi haurà pauses entre participants.
-El tribunal disposarà d'un/a coordinador/a que marcarà l'ordre de les intervencions de cada membre del jurat.
-La consecució dels premis es notificarà al final de l'acte.
-Els premis s'enviaran a cada guanyador/a (o es deixaran a Consergeria perquè ho passin a recollir).
Impartit per:
Presentació a càrrec del Dr. F. Xavier Villasevil, President de la Comissió d'Ensenyament d'ENGINYERS BCN i Coordinador grup GRIFET d'ENGINYERS BCN
Dates i horaris:
30 de març de 2023
De 16 a 19 h.
Durada:
3 hores
Lloc:
En línia
Observacions:
L'acte es desenvoluparà totalment de manera virtual. El mateix dia de realització del Premi, s'informarà per correu electrònic de la metodologia a utilitzar i enllaç corresponent per a realitzar la connexió.
COM FER L'ANDRÒMINA?
Suggeriments:
Aprendre jugant
Pensar un estri simple, però útil.
Com el construiríem?
Fem-ho.
PRESENTACIÓ DE L'ANDRÒMINA
Part pràctica
Presentació de l'andròmina realitzada i explicar funcionament. Pot ser un vídeo i/o un tutor multimèdia.
Descripció escrita del treball. La seva extensió serà lliure i el format serà:
En format informàtic: En PDF. (S'hi podran adjuntar, si són necessaris, fitxers de fulls de càlcul i bases de dades, etc.).
ELS PREMIS
Al Centre
Estatueta commemorativa.
Al Professor/a
Estatueta commemorativa
Als alumnes
Primer premi: Diploma + Rellotge 4G
Segon premi: Diploma+ Joc LEGO
Tercer premi: Diploma + Llibre Invents del TBO
Termini
Tots els treballs hauran de ser enviats i rebuts com a màxim el 14 de març de 2023, a les 24 h, en format PDF via correu electrònic a juan.soler@upc.edu
EL JURAT
El jurat estarà format per representants de la Comissió Ensenyament d'Enginyers BCN, professors dels INS de Catalunya, Departament d'Educació Generalitat Catalunya; així com persones de les entitats col·laboradores.
El jurat seleccionarà els millors treballs en base la seva innovació, originalitat i creativitat. Es valorarà l'ús d'una metodologia d'investigació rigorosa, el propi contingut, l'estructura acadèmica del treball, una presentació acurada, l'aportació de coneixement i la seva qualitat global.
En el cas que algun treball seleccionat com a finalista sigui procedent de l'INS d'algun professor membre del jurat, aquest s'abstindrà en la votació corresponent. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
En el cas que els treballs no tinguin la qualitat suficient a criteri del jurat, aquest podrà declarar desert qualsevol dels premis.
El fet de concursar suposa l'acceptació de les bases.
QUÈ CAL PRESENTAR?
Els participants hauran de presentar el treball o tutor o vídeo telemàticament adreçat a: juan.soler@upc.edu amb les dades següents:
Dades del candidat:
Nom i cognoms.
Adreça completa.
Número de telèfon fix i/o mòbil.
Adreça de Correu electrònic
COMUNICACIÓ FINALISTES
La comunicació als finalistes serà al final de l'acte, el mateix 31 de març de 2022.
LLIURAMENT DELS PREMIS
El lliurament formal dels premis es durà a terme, segons:
1. Recollint-lo a la seu del Col·legi d'ENGINYERS BCN. Carrer Consell de Cent, 365 de Barcelona.
O bé:
2. Rebre'l a casa seva, avisant a: aperez@ebcn.cat tot indicant-li l'adreça on vol rebre el premi.
Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona
Tel: 934 96 14 20 - ebcn(ELIMINAR)@ebcn.cat
© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat
També ens trobareu a: