Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Any de l'Enginyeria al sector sanitari. Seguretat i eficiència energètica


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesAltres Temàtiques Tècniques

Any de l'Enginyeria al sector sanitari. Seguretat i eficiència energètica

Per videostreaming

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Objectius:

  ENGINYERS BCN dedica aquest any 2022 a l'Any de l'Enginyeria al sector sanitari, amb l'estreta relació organitzativa d'altres institucions representatives de la sanitat i amb l'objectiu de recollir i analitzar el conjunt de tècniques més innovadores que l'enginyeria pot aportar per garantir el compliment legal, preservar el seu estat en condicions òptimes d'ús, reparar quan sigui necessari i possible; i, en general, dotar d'eines de treball al sector sanitari per millorar les instal·lacions i els equipaments. 

   

  L'objectiu és interactuar entre els diferents agents implicats en el sector dels centres sanitaris per exposar i debatre les necessitats, tendències, reptes i oportunitats més imminents en què l'enginyer pot intervenir i les perspectives i novetats que ja s'hi estan aportant. L'experiència de la COVID-19 ens ha fet veure que la construcció dels nous centres sanitaris ha de  contemplar espais més diàfans i el màxim polivalents possibles. Catalunya té més de 7.500 empreses al sector de l'enginyeria que han estat vitals a la intensa lluita contra la COVID-19. 

   

  En resum, argumentar les capacitats dels nostres enginyers de forma que accelerin l'especialització i aportació de millores tecnològiques al sector sanitari, que permetin una ràpida transformació i adaptació, davant futures pandèmies o noves malalties emergents. 

 • Programa:

  En el marc de l'Any de l'Enginyeria al sector sanitari, ENGINYERS BCN presenta el tercer tema troncal, des de la perspectiva de seguretat (electricitat, gasos medicinals, higiene ambiental i control de l'aigua) i de l'eficiència energètica (energies renovables, estalvi energètic),  amb el següent programa: 

   

  9-9.10 h. Presentació a càrrec de Joaquin Teruel, Coordinador de l'Any de l'Enginyeria al sector sanitari d'ENGINYERS BCN. Enginyer Tècnic Industrial, Director d’Àrea d’Equipaments i Innovació de la Mútua Asepeyo.

   

  9.10-9.35 h. Ponència d'expert de mèrit: "Seguretat de les instal·lacions en l'àmbit sanitari", a càrrec de Joan Jiménez, Responsable de Comptes Estratègics, Sector edificis-Catalunya de Schneider Electric, S.A.


  9.35-10.35 Casos d'estudi: Sistemes de Seguretat de les instal·lacions.

   

  Presentació i moderació a càrrec de Rubén Moragues, Director de Serveis Generals de l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau.

   

  Jordi Sánchez, Arquitecte Solucions de Schneider Electric, S.A.

  Alberto Castella, Director Comercial de Vertiv Spain, S.A.

  Alvaro José González, Gerent de Control de Plagas y Legionela, S.L.

   

  10.45-10.50 h. Torn de preguntes 


  10.50-11.15 h. Ponència "El sistema de qualificació de sostenibilitat LEED i el sector sanitari", a càrrec de Kay Killman, Representant de Green Business Certification Institute a Europa. 

   


  11:15 a 12:15 Casos d'estudi: Eficiència energètica.  

   

  Presentació i moderació a càrrec de Jordi Pujol, Membre de la Subcomissió Enginyeria Biomèdica d'ENGINYERS BCN. Enginyer tècnic industrial, especialitat química i PDD per l'IESE Business School. Director per Espanya de l’empresa Roche Lab-Diagnostics en el període 1986-2010 i  membre del Operating Committee i del Portfolio Board de Roche Diagnòstics Internacional. President de la Comissió d'Innovació de FENIN 2009-2016 i membre de vàries Juntes directives entre els anys 1992 i 2010.

   

  Felipe Morales, Responsable de Projectes d'AECAGROUP / Antoni Zoroa, Responsable Comercial d'AECAGROUP. 

  José López, Product Manager d'Eurofred, S.A. 

  Abel de Mingo, Responsable del Segment Hospitalitat de Simon, S.A. 

   

   

  12.15-12.30 h. Torn de preguntes


  12.30 a 12.50 h. Cloenda de l'acte a càrrec de Ricard Nogués, Vicedegà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials (ENGINYERS BCN) i Joaquim Teruel, Coordinador de l'Any de l'Enginyeria al sector sanitari d'ENGINYERS BCN. Enginyer Tècnic Industrial, Director d’Àrea d’Equipaments i Innovació de la Mútua Asepeyo. • Dates i horaris:

  15 de juny de 2022
  De 9 a 12.40 h.

 • Durada:

  3,5 hores

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Torna-la a veure :

  Aquest servei ofereix la possibilitat de tornar a veure les conferències que s'han realitzat al Col·legi.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Desembre 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari