Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > La irrupció de les enertech: El poder de les dades al servei del consumidor


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesGestió de l'EnergiaAltres Temàtiques Tècniques

La irrupció de les enertech: El poder de les dades al servei del consumidor

Presencial i per videostreaming 

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Objectius:

  Des del punt de vista de consumidor, ja sigui domèstic o empresarial, el sector de l’energia és tot un galimaties. Tot i l’emergència climàtica i l'obligació de dur a terme una transició energètica el més ràpida i ordenada possible, no sembla que actualment el consumidor disposi d’eines solvents i confiables per a esdevenir-ne el principal subjecte beneficiat. Les ofertes dels proveïdors energètics no sempre són transparents, cada cop són més sofisticades i obliguen el consumidor a prendre decisions per intuïció i no basades en les dades.

   

  D'igual forma que fa uns anys van irrompre les noves empreses fintech al sector financer, ara és l’hora de la irrupció de les enertech. Fent ús intensiu de la tecnologia i les dades i posant-les al servei del consumidor, les empreses enertech representen l'oportunitat per dinamitzar i donar llum a un sector tradicionalment complex i fins i tot opac. Un consumidor ben informat i preparat pot contribuir al millor funcionament de tot el sector en un win-win amb les empreses energètiques.

   

  La enertech spock.es, neix amb l’objectiu d’ajudar inicialment a la formació de comunitats de consumidors que negocien i contracten l’energia de forma conjunta, obtenint preus competitius, donant entrada a la màxima competència i de forma totalment transparent. A més a més, aquesta eina és capaç d’accedir a les dades detallades de consums horaris i utilitzar-les per a beneficiar el consumidor de moltes formes diferents.

   

   

  Desde el punto de vista de consumidor, ya sea doméstico o empresarial, el sector de la energía es todo un galimatías. Todo y la emergencia climática y la obligación de llevar a cabo una transición energética lo más rápida y ordenada posible, no parece que actualmente el consumidor disponga de herramientas solventes y confiables para acontecer el principal sujeto beneficiado. Las ofertas de los proveedores energéticos no siempre son transparentes, cada vez son más sofisticadas y obligan el consumidor a tomar decisiones por intuición y no basadas en los datos.


  De igual forma que hace unos años irrumpieron las nuevas empresas fintech en el sector financiero, ahora es la hora de la irrupción de las enertech. Haciendo uso intensivo de la tecnología y los datos y poniéndolas al servicio del consumidor, las empresas enertech representan la oportunidad para dinamizar y dar luz a un sector tradicionalmente complejo e incluso opaco. Un consumidor muy informado y preparado puede contribuir al mejor funcionamiento de todo el sector en un win-*win con las empresas energéticas.


  La enertech spock.es, nace con el objetivo de ayudar inicialmente a la formación de comunidades de consumidores que negocian y contratan la energía de forma conjunta, obteniendo precios competitivos, dando entrada a la máxima competencia y de forma totalmente transparente. Además, esta herramienta es capaz de acceder a los datos detalladas de consumos horarios y utilizarlas para beneficiar el consumidor de muchas formas diferentes.

 • Impartit per:

  Albert Basté, Enginyer Tècnic d’Energestic.

 • Dates i horaris:

  16 de setembre de 2021
  De 18.30 a 20 h.

 • Durada:

  1,5 hores

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Observacions:

  Per a l'assistència a aquesta conferència, els col·legiats teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

   

  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

   

   
  En el cas de seguir l'activitat per videostreaming, abans de l’inici de l’activitat, si teniu qualsevol incidència de connexió podeu contactar amb els nostres tècnics i us podran atendre. Truca al 934961420 o envia un correu a incidencia.tic@ebcn.cat.

  Si no podeu assistir us agrairem que anul·leu la vostra inscripció a partir d’aquest enllaç o ho comuniqueu al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat de les conferències programades. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar la conferència si considera insuficient el nombre d’inscrits.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Els espais d’ENGINYERS BCN compleixen amb tots els requisits establerts en el seu pla de contingència que inclouen les mesures de prevenció ambientals, organitzatives, així com de caràcter col·lectiu i individual, I que estableixen l´aforament de la sala d´actes, Aula 1 i Aula 2 sense perjudici dels  possibles canvis normatius posteriors que s’hagueren d’aplicar.

   

   

  Para la asistencia en esta conferencia, los colegiados tenéis a vuestra disposición tickets de aparcamiento gratuito por una duración de 2 horas que se os entregarán a la recepción de la sede colegial. Solo hará falta que os identificáis con vuestro nombre y apellidos y que presentáis el ticket de aparcamiento. Estos tickets son válidos para: 

  - Aparcamientos Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA)   En el caso de seguir la actividad por videostreaming, antes del inicio de la actividad, si tenéis cualquier incidencia de conexión podéis contactar con nuestros técnicos y os podrán atender. Truca al 934961420 o envía un correo a incidencia.tic@ebcn.cat.

   

  Si no podéis asistir os agradeceremos que anuláis vuestra inscripción a partir de este enlace o lo comunicáis al Departamento de Formación (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)

   

  El Colegio se reserva el derecho de modificar horarios, fechas, contenidos y/o profesorado de las conferencias programadas. También se reserva el derecho de anular o aplazar la conferencia si considera insuficiente el número de inscritos.

   

  Las plazas son limitadas y se asignan por orden de inscripción.  Los espacios d'ENGINYERS BCN cumplen con todos los requisitos establecidos en su plan de contingencia que incluyen las medidas de prevención ambientales, organizativas, así como de carácter colectivo e individual, y que establecen l´aforo de la sala d´actas, Aula 1 y Aula 2 sin perjuicio de los posibles cambios normativos posteriores que se tuvieron que aplicar.

   

 • Torna-la a veure :

  Aquest servei ofereix la possibilitat de tornar a veure les conferències que s'han realitzat al Col·legi.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Octubre 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31      

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari