25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Schneider Electric

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Postgrau de Legalització d'Activitats. Mòdul 2: Normativa d'aplicació


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosActivitats i Seguretat

Postgrau de Legalització d'Activitats. Mòdul 2: Normativa d'aplicació

   Tercera edició   

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Aquest Postgrau s'ha organitzat pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) amb la col·laboració de Pixel51, Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona (ENGINYERS GI), Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (ENGINYERS MANRESA), Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona (ENGINYERS TARRAGONA), Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials del Garraf i l'Alt Penedès (ENGINYERS GARRAF-PENEDÈS), Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida (ENGINYERS LLEIDA). 

 • Destinataris:

  Professionals universitaris (preferentment enginyers) que volen introduir-se en el camp de la realització de projectes d'activitats o amb poca experiència i que volen ampliar el seu camp de treball. També està pensat per a professionals que es volen actualitzar en la tramitació electrònica, posada al dia en la recent normativa i nous procediments administratius de llicències d'activitats. 

   

  Si sou majors de 45 anys en situació d'atur o de llarga durada, existeix la possibilitat de subvencionar aquest curs (vegeu més detalls a l'apartat observacions).

 • Programa:

  Mòdul 2: Normativa d’aplicació

   

   

  Tema 9. Conceptes urbanístics.

   

  Tema 10. Accessibilitat.

   

  Tema 11.1 Normes sectorials d’incendis. Incendis en edificació no industrial - CTE.

   

  Tema 11.2 Normes sectorials d’incendis. Incendis en establiments industrials - RSCIE.

   

  Tema 11.3 Normes sectorials d’incendis. Instal·lacions de Protecció Contra Incendis - RIPCI.

   

  Tema 12.1 Normes sectorials. Contaminació atmosfèrica.

   

  Tema 12.2 Normes sectorials. Soroll.

   

  Tema 12.3 Normes sectorials. Residus i Contaminació de sòls.

   

  Tema 12.4 Normes sectorials. Aigües residuals.

   

  Tema 12.5 Normes sectorials. Contaminació lluminosa.

   

  Tema 12.6 Normes sectorials. Espectacles públics i activitats recreatives.

   

  Tema 12.7 Normes sectorials. Centres comercials.

   

 • Impartit per:

  Xavier Torrent Foz, enginyer tècnic municipal d’activitats, medi ambient i obres industrials. Membre del Comitè de Legalització d’activitats de l’entitat PRO (acreditada per ENAC) de Certificació professional de persones.

   

  David Jiménez, Cap de Serveis Tècnics d’ENGINYERS BCN i Membre del Comitè de certificació de l’entitat PRO (acreditada per ENAC) de Certificació professional de persones.

   

  Xavier Atero, Tècnic de Pixel 51

   

  Jordi Artiga, Coordinador del postgrau, Enginyer tècnic químic, Masters en Plàstics i en Qualitat, enginyer municipal, projectista, formador, Assessor Seg.Ind. en sector químic a CECOT, Expert en certificació professional en activitats a PRO (acreditat ENAC) i exsecretari d'ENGINYERS BCN.

 • Documentació:

  El curs utilitzarà documents escrits, resums, vídeos explicatius de cada tema, material multimèdia i connexions per videoconferència amb els ponents. S’aportarà tota la pràctica totalitat de normatives vigents relacionada amb cada tema, presentacions interessants i norma derogada per a casos existents que poden ser d’interès.

  També es facilitaran guies, presentacions i informació annexa als diferents temes.

   

  Titulació:

  Finalitzats els 4 mòduls que formen part del Postgrau de Legalització d'Activitats i superada l'avaluació, l'alumne rebrà Diploma de Postgrau atorgat pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN). 

   

   Aquest Postgrau compleix amb els requisits de formació continuada per certificar-se com Expert en Legalització d'Activitats, certificació acreditada per ENAC segons la Norma ISO 17024:2012. 

 • Dates i horaris:

  Del 25 d'abril al 30 de juny de 2022

 • Durada:

  70 hores

 • Lloc:

  En línia

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats (en línia): 675.00 €

  Preu precol·legiats (en línia): 675.00 €

  Preu no col·legiats (en línia): 925.00 €


  Formes i terminis de pagament dels cursos

   L’import dels cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

   

  Política de preus

  Col·legiats

  Per a la inscripció d'un mòdul (M1 o M4): 450

  Per a la inscripció als dos mòduls (M1 i M4): 400 € c/u

  Per a la inscripció d'un mòdul (M2 o M3): 675 €

  Per a la inscripció als dos mòduls (M2 i M3): 625 € c/u

   

  No col·legiats

  Per a la inscripció d'un mòdul (M1 o M4): 625 €

  Per a la inscripció als dos mòduls (M1 i M4): 575 € c/u

  Per a la inscripció d'un mòdul (M2 o M3): 925 €

  Per a la inscripció als dos mòduls (M2 i M3): 875 € c/u

 • Observacions:

  Dins d'aquestes hores s'inclourien conferències i jornades tècniques pendents de confirmació.

   

  Anul·lacions

  Per anul·lar la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

  Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Formació bonificada

  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar la bonificació de cursos de formació.  Ho fa gratuïtament tant per als col·legiats com per als no col·legiats en els cursos que organitza. 

   

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs).

   

  Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l´inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb el Departament de Formació d’ENGINYERS BCN.

   

  IMPORTANT:

  Per obtenir la bonificació, la Fundació Estatal para la Formación en el Empleo estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:

  • El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  • La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor  (en el cas d'haver-hi).
  • Realització de les activitats/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).

   

   

  Formació subvencionada majors 45 anys en situació d’atur


  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 45 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

   

  Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

   

  Observacions:

  *La durada del curs es consideren, les hores que un alumne, en promig, ha de dedicar del seu temps per assolir els objectius, coneixements del curs i per seguir correctament el temari. Evidentment existiran alumnes què els hi calgui dedicar més temps i d’altres en què amb menor dedicació tindran suficient. De totes maneres i donada l'amplitud del temari, pot arribar a ser tot el llarg que es vulgui, podent dedicar-hi tant de temps com es vulgui.

   

  ** Les dates del curs es refereixen a la data d’inici i l'últim dia de què disposa l'alumne per a ser tutoritzat pel/s professor/s. Això vol dir que, durant aquest període de temps, l'alumne pot contactar amb el seu professor per fer consultes, demanar aclariments, plantejar dubtes, suggeriments, exemples o exercicis, etc., de manera que s'adapti el seu nivell d'aprenentatge al nivell que vagi assolint i sempre en el marc del programa del curs.

   

  Seguiment:

  Aquest mòdul forma part del total de 4 mòduls que està compost el Postgrau de Legalització d'Activitats, permetent la inscripció a mòduls independents. Els mòduls són seqüencials i excepte casos totalment justificats s'hauran de fer per ordre. 

  Pel mòdul 4, és requisit imprescindible haver realitzat prèviament els Mòduls 2 i 3. 

  El termini màxim de carència per a continuar amb la resta de mòduls és de 2 anys. Passat aquest temps, no es podrà continuar amb els mòduls que falten sinó que caldrà començar de nou (degut a l'evolució de les matèries). 

   

  A continuació us detallem l'enllaç al Postgrau complet i als 3 mòduls restants: 

  -Postgrau de Legalització d'Activitats

  -Modul 1.Conceptes i tramitació

  -Mòdul 3. Normativa sectorial i aspectes que influeixen en el projecte i el projectista

  -Mòdul 4. Aplicació pràctica

   

   

   

  Comunicació alumne-professors:

  El sistema de comunicació principal serà mitjançant el fòrum o xat. Durant el curs es realitzarà una connexió per videoconferència en cada mòdul.

  Hi haurà classes semipresencials per videoconferència.

  Hi haurà una hora cada 2 setmanes d’atenció personalitzada de tutoria amb grups reduïts de 4-5 persones. La sol·licitud de participació i les preguntes s’hauran de programar amb uns dies d’antelació.

   

   

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Octubre 2021 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 25 anys del Col·legi
 • 2021 Any de la Seguretat Industrial