Serveis per a col·legiats
<< Llistat de cursos, conferències i activitatsConferènciesGestió Productiva i Empresarial
Per videoconferència. Inscripcions externes, consulteu l'apartat d'observacions.
La inscripció està tancada.
Objectius:
-Valorar i ser conscients, en el seu cas, que les decisions que prenem com estalviadors i/o inversors no sempre són les millors pels nostres interessos i objectius.
-Conèixer i valorar algunes qüestions de caràcter psicològic que poden condicionar les nostres decisions d'estalvi i/o inversió i si ens veiem reflectits en elles, o no.
-Conèixer alguns comportaments de les persones, certament generalitzats, en què la seva modificació pot ajudar-nos a millorar la presa de decisions econòmicofinanceres.
Destinataris:
Interessats a millorar els seus processos de presa de decisions amb conseqüències econòmiques i financeres, mitjançant una reflexió sobre aquests, per millorar l'estat present i futur de les seves finances personals.
Programa:
En aquest taller reflexionarem sobre el fet que, de vegades, les persones prenem decisions que no poden ser qualificades estrictament de racionals, és a dir, que ni són les més alineades amb les nostres necessitats econòmicofinanceres, ni maximitzen la utilitat que d'elles obtenim.
Veurem com determinades qüestions, que més tenen a veure amb la psicologia que amb l'economia, introdueixen condicionants importants en els nostres processos de presa de decisions, fent-nos en ocasions ineficients per les nostres necessitats i objectius.
Més enllà de la dificultat intrínseca de canviar moltes d'aquestes qüestions, per l'arrelades que moltes d'elles es troben a la nostra íntima forma de pensar i de veure les coses, el fet de parar-nos a reflexionar sobre elles i les seves conseqüències pot resultar-nos de gran ajuda per ser conscients que, probablement, hem d'indicar un major temps i esforç a la presa de decisions amb conseqüències econòmicofinanceres.
Per això, ens servirà de guia el treball del Premi Nobel d'Economia de 2017, el professor Richard Thaler, i dels estudiosos que com ell representen el corrent de pensament econòmic denominat Psicologia Econòmica o Behavioral Economics en la seva denominació anglosaxona.
Els continguts seran els següents:
-Introducció
-Raó o emoció en les nostres decisions
-Diferències entre entitats tradicionals i la banca alternativa o ètica
-Conclusions
Impartit per:
Francisco Brujas, Membre d'EFPA
Francisco Javier Orcera, Membre d'EFPA
Documentació:
Recomanacions de connexió
No requereix instal·lació prèvia de cap software per connectar-se.
Dates i horaris:
23 de novembre de 2020
De 18 a 20 h.
Durada:
2 hores lectives
Lloc:
En línia
Observacions:
Inscripcions gratuïtes en aquest enllaç
Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona
Tel: 934 96 14 20 - ebcn(ELIMINAR)@ebcn.cat
© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat
També ens trobareu a: