Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

IGEMA

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Curs pràctic de Gestió d'Energia mitjançant Microxarxes Elèctriques (Smart Micro-Grid)-Part prà...


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosGestió de l'Energia

Curs pràctic de Gestió d'Energia mitjançant Microxarxes Elèctriques (Smart Micro-Grid)-Part pràctica

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Curs organitzat per ENGINYERS BCN amb la col·laboració del grup de recerca Energy Processing and Integrated Circuits (EPIC), laboratori E3PACS de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

                           

 • Objectius:

  Aquest curs està centrat en el paradigma de les conegudes com a "smart micro-grid". 

  Es tracta d'un curs preparatori per a professionals amb visió de futur immediat, interessats a abordar, amb els coneixements adequats, l'ús de les microxarxes "smart" per a una gestió eficient i eficaç de l'energia elèctrica. Remarcar que no es tracta d'un curs centrat en el dimensionat d'instal·lacions fotovoltaiques. 

  El fort contingut pràctic del curs, desplegat en un laboratori d'investigació equipat amb microxarxes domèstiques amb suport fotovoltaic, permet el marc idoni per conèixer les estructures, el comportament i les aplicacions dels sistemes bàsics que han de permetre l'assoliment de les transicions Energètica, Urbana i Mediambiental (Horitzó 2040 de la Unió Europea) basades en els contextes d'smart grid i smart city on l'usuari final jugarà un paper primordial.

 • Destinataris:

  Aquest curs compleix amb els requisits de formació continuada per certificar-se com Expert en Auditories Energetiques, certificació acreditada per ENAC segons la Norma ISO 17024:2012. Tota la informació per poder accedir a la certificació està disponible a  https://certificacioprofessional.cat/

   

  Adreçat a: 

  -Tècnics d'enginyeries i despatxos d'arquitectures interessants en adquirir coneixements per al disseny de microxarxes amb gestió eficient de l'energia. 

  -Consultors i auditors energètics per ampliar coneixements tècnics en l'àmbit de les microxarxes. 

  -Instal·ladors amb nocions d'electricitat que desitgin comprendre l'operativitat i funcionalitat de les microxarxes. 

  I en definitiva, professionals del sector o d'altres i/o nous enginyers amb inquietud per conèixer l'abast de l'àmbit d'aplicació de les microxarxes, possibilitats de disseny ajustat als corresponents escenaris, modes d'operació permesos i potencial d'oportunitats. 

   

  Si esteu en situació d´atur o afectats per un ERTO, existeix la possibilitat de subvencionar aquest curs (vegeu més detalls a l'apartat observacions).

 • Programa:

  Pràctiques

   

  Activitats a desenvolupar:

   

  • Visita a la instal·lació fotovoltaica
  • Les microxarxes domèstiques del laboratori E3PACS. Instal·lació i equips. Maniobra i protecció. Possibilitats i prestacions.
  • Mesures i monitorització de magnituds elèctriques en la microxarxa amb orientació a un test de funcionalitat i caracterització del sistema. Termografies.
  • Programació de modes funcionals de la microxarxa. Monitorització i control de paràmetres característics. Balanç de potències amb càrregues lineals. Fluxos de potència i parametrització de variables.
  • Programació de la càrrega electrònica per a càrregues distorsionants. Programació de modes funcionals de la microxarxa. Monitorització i control de paràmetres característics. Balanç de potències amb càrregues distorsionants. Estudi dels fluxos de potència.
  • Programació de la càrrega electrònica amb un perfil de càrregues domèstiques. Simulació del funcionament del sistema.
  • Verificació de diversos escenaris operatius: microxarxa híbrida amb suport de generació dièsel.
  • Altres assajos funcionals: Obtenció de corbes de càrrega i descàrrega de bateries. Obtenció de corbes característiques dels camps fotovoltaics. Efectes de l’envelliment de les bateries. Anàlisi de magnituds elèctriques. Estació meteorològica com a suport en els tests funcionals.
 • Impartit per:

  Robert Piqué López: Doctor Enginyer. Professor del Departament d’Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Membre del grup de recerca EPIC (Energy Processing and Integrated Circuits). Coordinador científic del projecte Microxarxa dins el programa FEDER-ECO 2016 de la Unió Europea a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est.

  Francisco Casellas Beneyto: Enginyer en Enginyeria Electrònica. Professor del Departament d’Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Membre del grup de recerca EPIC. Membre investigador del projecte Microxarxa dins el programa FEDER-ECO 2016 de la Unió Europea a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est.

  Joan Puig Casteràs: Graduat en Enginyeria de l’Energia i Enginyeria Elèctrica. Tècnic de Suport a la Recerca al grup Energy Processing and Integrated Circuits (EPIC) i Professor Associat.

 • Dates i horaris:

  21 de setembre de 2020
  De 17 a 19 h.

 • Durada:

  2 hores lectives

 • Lloc:

  Laboratori E3PACS (A10.1)
  Avinguda d'Eduard Maristany, 16
  08019 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 100.00 €

  Preu precol·legiats: 100.00 €

  Preu no col·legiats: 140.00 €

 • Observacions:

  Per a la realització d'aquest curs (part pràctica), és necessari haver cursat prèviament la part teòrica del que us detallem enllaç a continuació: 

  Curs pràctic de gestió d'energia mitjançant Microxarxes Elèctriques (Smart Micro-Grid)-Part teòrica

   

  A continuació us detallem enllaç on podreu cursar ambdues parts (teòrica i pràctica) en un mateix curs: 

  Curs pràctic de Gestió d'Energia mitjançant Microxarxes Elèctriques (Smart Micro-Grid)-Part teòrica i pràctica

   

  Formes i terminis de pagament dels cursos

   

  L’import dels cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació )
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.

   

  Anul·lacions

   

  Per anul·lar la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

   

  Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

   

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Assistència

   

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. És imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

   

  Formació gratuïta per a col·legiats en situació d´atur, afectats per un ERTO, autònoms o autònoms societaris.

   

  Arran de la crisi de la Covid-19, els col·legiats:

  • Donats d´alta com a demandants d’ocupació.
  • Afectats per un ERTO.
  • Autònoms (afiliats a la RETA o a la MUPITI) i els autònoms societaris que hàgiu patit una pèrdua d'ingressos en la facturació del 1r trimestre del 2020 per la crisi de la Covid-19.

   

  Teniu la possibilitat de sol·licitar una subvenció del 100% del preu d’un curs organitzat pel Col·legi.

   

  Aquesta gratuïtat s’aplicarà només al primer curs sol·licitat per cada col·legiat. Per als següents cursos, sempre dels organitzats pel Col·legi, consulteu els descomptes aplicables.

   

  Els col·legiats en situació d’atur o afectats per un ERTO poseu-vos en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció Professional a ocupacioipromocio@ebcn.cat per a les condicions i sol·licitud.

   

  Els col·legiats autònoms o autònoms societaris podeu consultar les condicions i fer la sol·licitud aquí.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Setembre 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30    

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial