Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Documentació i tramitació d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió a Catalunya. Tràmits am...


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesInstal·lacions i Construcció

Documentació i tramitació d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió a Catalunya. Tràmits amb la companyia distribuidora

Activitat gratuïta per als nostres col·legiats i precol·legiats. Per als no col·legiats, aquesta xerrada té un cost de 15.00 €.

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Objectius:

  A la Sub-direcció General de Seguretat Industrial són moltes les consultes rebudes dels agents de la seguretat industrial per dubtes i diferències en les interpretacions, plantejaments, criteris d’aplicació, etc. sobre els tràmits que s’han de realitzar a les instal·lacions elèctriques receptores de baixa tensió amb la companyia distribuïdora.

   

  Altrament, en referència a les pròpies instal·lacions, també es plantegen moltes qüestions relacionades amb criteris d’interpretació dels requisits establerts pel Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió, especialment en allò referent a la classificació de les instal·lacions, requisits documentals a complir, tramitació i inscripció, modificació i reforma d’instal·lacions, etc.

   

  Per aquests motius s’ha proposat realitzar aquesta jornada, per tal de presentar a als diferents agents implicats els criteris i la interpretació que realitza l’Administració competent en matèria de seguretat industrial, no només d’aquells textos d’obligat compliment que regulen els tràmits a realitzar amb la companyia elèctrica i amb la pròpia administració (inscripcions al RITSIC), sinó també els que s’han d’aplicar en el disseny, execució i documentació de la pròpia instal·lació.

   

  En la conferència es donaran a conèixer els aspectes més rellevants de l’actual marc normatiu en matèria de seguretat industrial, juntament amb els diferents agents que en ella intervenen, així com les funcions i obligacions de cadascun d’ells.

   

  S'exposarà l'àmbit i la metodologia d’aplicació de les instruccions 3/2014 (sobre condicions i procediment a seguir per fer modificacions en instal·lacions elèctriques d’enllaç i serveis comuns) i 1/2015 (sobre el procediment a seguir en les inspeccions a realitzar pels organismes de control que afecten a instal·lacions en ús no inscrites al RITSIC).

   

  S'exposaran els criteris d’aplicació de la nota aclaridora sobre la documentació necessària per efectuar els tràmits associats a les instal·lacions de baixa tensió davant de les empreses distribuïdores elèctriques.

   

  S'exposaran els diversos criteris d’aplicació del vigent Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió, principalment aquells que afecten al manteniment, modificació i reforma de les instal·lacions.

   

 • Destinataris:

  Empreses instal·ladores habilitades en el camp reglamentari de baixa tensió, tècnics competents per a la redacció de projectes, enginyeries, enginyers que treballin en despatxos d’arquitectura, tècnics municipals, personal de manteniment d’instal·lacions elèctriques de centres de treball (tant de l’administració pública com del sector privat), i en general qualsevol persona que realitzi tasques de tramitació, inscripció o gestió d’instal·lacions elèctriques.

 • Programa:

  16.30 h. Acreditació d’assistents.

   

  16.45 h. Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec de Miquel Darnés, Degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

   

  17.00 h. Marc normatiu en matèria de seguretat industrial: aspectes més rellevants de la llei 9/2014, del 31 de juliol, de la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes. Els agents de la seguretat industrial: funcions i obligacions.

   

  17.15 h. Manteniment, inspecció, modificació i reforma d’instal·lacions d’enllaç en edificis d’habitatges. Instrucció 3/2014, de 20 de març, de la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, per la qual s’estableixen les condicions i el procediment a seguir per fer les modificacions en instal·lacions d’enllaç elèctriques de baixa tensió.

   

  18.00 h. Nota aclaridora sobre la documentació necessària per efectuar els tràmits associats a les instal·lacions de baixa tensió davant de les empreses distribuïdores elèctriques.

   

  18.30 h. La documentació d’instal·lacions i la seva inscripció al RITSIC (Registre d’Instal·lacions Tècniques de Seguretat Industrial de Catalunya). Portal Canal empresa. Instrucció 1/2015, de 12 de març, de la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, en relació al procediment a seguir en les inspeccions a realitzar pels organismes de control, que afecten a instal·lacions en ús no inscrites al RITSIC.

   

  19.00 h. Torn obert de preguntes.

   

  19.30 h. Cloenda 

 • Impartit per:

  Miquel Darnés, Degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

  Miguel Angel Cervera, Inspector del Servei de Seguretat d'Instal·lacions. Subdirecció General de Seguretat Industrial. Departament d'Empresa i Coneixement. 

 • Dates i horaris:

  30 de gener de 2019
  de 16.30 a 19.30 h

 • Durada:

  3

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu no col·legiats: 15.00 €

 • Torna-la a veure (Exclusiu per a col·legiats i precol·legiats):

  Aquest servei ofereix la possibilitat a col·legiats i precol·legiats de tornar a veure les conferències que s'han realitzat al Col·legi.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Desembre 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari