Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Enginyer Comercial PRO


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosGestió Productiva i Empresarial

Enginyer Comercial PRO

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Objectius:

   

  ENGINYERS BCN, sota la marca PRO, amplia els seus serveis de certificació per oferir la nova Certificació d'Enginyer Comercial PRO.

   

  El perfil de l'Enginyer Comercial, és un dels més demandats a la borsa de treball del Servei d'Ocupació i Promoció Professional d'ENGINYERS BCN. Així mateix, les empreses de reclutament tenen en gran consideració en els seus processos de selecció els models basats en l'avaluació de competències.

   

   

  Perfil del Tècnic Comercial en l’entorn de la societat de la informació.

  La societat digital que ens envolta, ens dona la sensació que ho ha de fagocitar tot, i tot ha de canviar. Ens fa pensar que tot allò que abans era indiscutible, ara passa a ser obsolet i en pocs anys oblidat.

   

  Moltes professions han hagut de canviar i molt, per adaptar-se a les noves exigències tecnològiques. Les tasques comercials no són una excepció.

   

  Si intentem mirar en perspectiva cap el futur, veiem que com ara, les empreses sembla que tindran necessitats d’intermediació entre ells i els seus mercats i la figura del Tècnic Comercial com a acció professional, es la cruïlla entre els dos vectors.

   

  El mercat, personalitzat en els clients que han de satisfer les seves necessitats, demanen a la empresa una interlocució de nivell, (per aquells productes complexos i específics o per mercats poc evolucionats), sens dubte i en primera instància la interlocució la dóna el Tècnic Comercial, en representació  de l’empresa (de serveis o productiva).

   

  Aquesta figura que ha d’evolucionar professionalment cada dia, i que és vital per a l’empresa i per al client, és el Tècnic Comercial.

   

  Per poder donar satisfacció a l’empresa que ens contracta i al mercat que hem d’atendre, cal una formació en Tècniques Professionals Comercials, molt acurada i constantment adaptada al mercat canviant.

   

  Les àrees de mercat tecnificades i tecnològicament avançades, tenen necessitats de disposar en els seus equips, de professionals amb coneixements tècnics de nivell, és a dir tècnics o enginyers, i que a més, aportin els coneixements de les Tècniques Comercials Professionals, per tal d’establir la intermediació  abans esmentada,  en el seu mercat objectiu.  

   

  Preparar-se doncs, per poder ser un bon Tècnic Comercial és una forma proactiva de situar-se en una posició laboral immillorable, per assolir un futur més segur, en un mercat canviant.

   

  En aquest curs oferim l’oportunitat de donar una visió 360°, al voltant del “Jo” com a Tècnic Comercial en una jornada de 8 hores, amb interacció permanent i amb exposició de casos reals.

   

  Aquest curs permetrà copsar els nivells d’interès per aquesta àrea tant atractiva i de futur, tot plantejant com aprofundir en aquesta professió apassionant: EL TÈCNIC COMERCIAL PROFESSIONAL.

   

  A la finalització del curs, caldrà superar un qüestionari tècnic per a poder obtenir la Certificació d'Enginyer Comercial PRO. 

 • Destinataris:

  Tots aquells tècnics o enginyers que vulguin desenvolupar la seva professió com a Tècnic Comercial. Tots aquells membres de l’equip humà d’una empresa que vulguin conèixer els aspectes comercials per tal d’entendre els clients, com a variable clau d’una companyia.

   

  Si sou majors de 45 anys en situació d'atur o de llarga durada, existeix la possibilitat de subvencionar aquest curs (vegeu més detalls a l'apartat observacions).

 • Programa:

   

  1. L'acció comercial com a professió

  1.1 Objectius del curs

  1.2 Els paradigmes del tècnic comercial professional (TCP)

   

  2. Els eixos de la nostra activitat com a TCP

  2.1 El client

  2.2 L'empresa

  2.3 "Jo" com a tècnic comercial professional (TCP)

   

  3. El producte

  3.1 Característiques tècniques del producte

  3.2 Beneficis pel client

  3.3 Parlar en clau de benefici

   

  4. El coneixement del client

  4.1 Saber, saber i saber...(del client i les seves necessitats)

  4.2 La gestió de la informació del client

   

  5. El mercat, la cartera i els clients

   

  6. Les meves ràtios de gestió

  6.1 El meu pla de comercialització

  6.2 La gestió dels meus recursos

   

  7. La competència

  7.1 Saber, saber, saber (sense obsessionar-se)

  7.2 Informar, seguir i aprendre

   

  8. Com tractar amb el client

  8.1 Del coneixement a la detecció de necessitats

  8.2 Com fer del coneixement de producte, la font de les preguntes per avançar en el coneixement del client. 

  8.3 Les objeccions i els pretexts. 

   

  9. Les motivacions de compra dels clients

  9.1 No tots som iguals al decidir. No tots tenim el mateix ordre d'interessos al valorar les propostes. No totes les propostes sent bones, ens interessen per igual. 

   

  10 De la proposta de valor a la vinculació, al compromís de contratació

  10.1 Tractament dels elements vinculants al contracte. 

  10.2 Seguiment del procés fins a la posada en marxa (la nostra àrea de responsabilitat)

   

  11. Què cal fer per continuar amb la vinculació amb el client, tot donant solucions 

   

  12. Resum: El perfil professional del tècnic comercial. 

 • Impartit per:

   

  Sr. Josep Mª Antona, Dissenyador Industrial, PDD IESE. 

  Expert en vendes i direcció de vendes, ha col·laborat al llarg de la seva carrera professional en diverses empreses de diferents sectors. Ha col·laborat com a professor a diverses escoles de negocis i és consultor d'empreses. Actualment dirigeix ​​SELLING CONSULT, empresa dedicada a la consultoria tàctica en les àrees comercial i de vendes, així com a la gestió de xarxes de vendes, tant alternatives a l'empresa, com a pròpies. (Equips de venedors per a accions de vendes de curta i mitja durada).

   

  Coautor del llibre "No pierda el tiempo vendiendo", 4 edicions i més de 8.000 llibres venuts.

   

 • Dates i horaris:

  27 de febrer de 2019
  de 9 a 14 i 15 a 18.30 h

 • Durada:

  8 hores lectives

 • Lloc:

  Aula 2, 3a planta del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 231.00 €

  Preu precol·legiats: 231.00 €

  Preu no col·legiats: 360.00 €

 • Observacions:

   
  Curs subvencionat per ENGINYERS BCN per a a Col·legiats i Precol·legiats d'ENGINYERS BCN.
   
  El preu d'inscripció inclou dinar de networking a la nostra seu col·legial. 
   
  IMPORTANT
   
  Pel correcte seguiment del curs, és imprescindible que els assistents portin el seu propi ordinador portàtil.
    
   
  Per a la realització d’aquest curs de formació, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 4 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per Aparcaments Saba.
   
  - Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi
   
   
  Formes i terminis de pagament dels cursos

  L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

   

  - Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)

  - Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de Caixabank o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.

   
   
    
  Anul·lacions
  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20).
   
   
  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.
   
   
  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.
   
   
  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.
   

  Assistència

   

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

   

   

  Formació subvencionada majors 45 anys en situació d’atur

   

  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 45 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

   

  Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Novembre 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30    

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari