25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Jornada “L’Enginyeria és un grau”


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesAltres Temàtiques Tècniques

Jornada “L’Enginyeria és un grau”

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  ENGINYERS BCN conjuntament amb tots els col·legis d'enginyers tècnics agrupats a la METGEC (Mesa d'Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya).

 • Objectius:

  Amb la mirada posada en reforçar davant les institucions i la societat la importància dels nous graus en enginyeria i dels col·legis professionals, la recent constituïda METGEC -associació que aplega uns 15.000 enginyers- prepara pel 23 de novembre la jornada “L’Enginyeria és un grau”.
   

  Tenen atribucions professionals els graus? Poden els graduats en enginyeria accedir al nivell A1 de l’administració? Quin nivell tenen els graus en el Marc de Qualificacions Europeu? Quins graus poden col·legiar-se als col·legis d’enginyers graduats i d’enginyers tècnics? És obligatòria la col·legiació? Les empreses estan al corrent dels coneixements, habilitats i competències dels enginyers graduats? Aquestes i més qüestions relacionades amb la incorporació als mons professional i col·legial dels enginyers graduats es debatran durant la jornada.
   

 • Programa:

  • 9.30h Inici de la Jornada

   • Benvinguda
    A càrrec de Sr. Miquel Darnés, degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i president de METGEC.
     
   • Inauguració
    A càrrec de Hble. Sr. Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.
     
  • 10.20h Ponència

   • A càrrec de Sr. José Javier Medina, president de l’Institut de Graduats en enginyeria i enginyers tècnics d’Espanya (INGITE)
     
   • Coffee break
     
  • 11.15h Taula Rodona

   Modera: Sr. Xavier Font, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya i Vicepresident de la METGEC.

   Intervenen:
   Sr. Pere Ejarque, responsable d'intermediació laboral de Cecot.
   Sra. Carme Edo, Gestora de projectes de l'àrea d'avaluació de la qualitat de l'agència per a la qualitat del sistema universitari de Catalunya.
   Sra. Mònica Vide, directora comercial de la consultoria de RRHH Mur i Martí.
   Sr. Gonzalo Meneses, expert implantació del Pla Bolonya.

   Debat-col·loqui
    
  • 12.50h Ponència

   A càrrec de Sr. Miquel Darnés, degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i president de METGEC.

   

  • 13.10h Cloenda

   A càrrec de Sra. Matilde Villarroya, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

    

  Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

   

 • Impartit per:


  PONENTS
   

  José Javier Medina Muñoz
  PRESIDENT DE L’INSTITUT DE GRADUATS EN ENGINYERIA I ENGINYERS TÈCNICS D’ESPANYA (INGITE)
   

  • Enginyer tècnic de Telecomunicació per la UPM de Madrid. Euroenginyer per FEANI, Brussel·les. Doctor i Llicenciat en Sociologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Máster ESEM en Gestió Comercial i Màrqueting.


  Xavier Font
  DEGÀ DEL COL·LEGI D’ENGINYERS TÈCNICS D’OBRES PÚBLIQUES DE CATALUNYA i VICEPRESIDENT DE LA METGEC
   

  • Enginyer civil, Enginyer tècnic d’Obres Públiques, Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals, Postgrau en Enginyeria Municipal i Serveis Municipals, Tècnic competent en Plans d’Autoprotecció nivell superior. Fundador de REDCIVIL safety engineers, SLPU, despatx professional d’enginyeria on exerceix actualment. És degà del Col.·legi d’Enginyers Tècnics d’ Obres Públiques de Catalunya i vicepresident de METGEC.
    

  Carme Edo
  GESTORA DE PROJECTES DE L’ÀREA D’AVALUACIÓ DE LA QUALITAT DE L’AGÈNCIA PER A LA QUALITAT DEL SISTEMA UNIVERSITARI DE CATALUNYA
   

  • Llicenciada en Químiques per la URL i Enginyera Química per l’Institut Químic de Sarrià. Postgrau en Gestió de la qualitat a l’empresa. Tècnica de l’àrea d’avaluació i acreditació de titulacions oficials i institucions i coordinadora de l’acreditació de titulacions de l’àmbit de l’enginyeria i l’arquitectura del Sistema Universitari Català. Professora de la UOC en el Màster Universitari de Gestió i Avaluació de la Qualitat en l’Educació Superior.

    

  Pere Ejarque
  RESPONSABLE D'INTERMEDIACIÓ LABORAL DE CECOT
   

  • Llicenciat en Pedagogia per la UAB i Postgrau en Prevenció de Riscos Laborals en l’especialitat d’Ergonomia i Psicologia. Experiència en diferents àmbits dels Recursos Humans. Actualment és responsable d’Intermediació Laboral de la Fundació Cecot Persona i Treball, i assessor de Responsabilitat Social de l’associació empresarial.


  Mònica Vide
  DIRECTORA COMERCIAL DE LA CONSULTORIA DE RRHH MUR I MARTÍ
   

  • Màster en Gestión y Direcció de Recursos Humanos amb més de 20 anys de trajectòria en l’àmbit de la consultoria de Recursos Humans. Des de 2015 dirigeix Mur&Martí, consultoria especialitzada en la cerca i selecció d’Enginyers, així com perfils tècnics, científics i tecnològics, amb una xarxa professional de més de 75.000 enginyers.


  Gonzalo Meneses
  EXPERT IMPLANTACIÓ DEL PLA BOLONYA
   

  • Enginyer Tècnic d’Obres Públiques i Graduat en Enginyeria Civil. Ha estat president del Colegio de Ingenieros Técnicos de Obras Públicas, de l’INITE, i de la Mesa de Ingeniería, i membre de la Comissió Ministeri d’Educació-Universitats-Col·legis Professionals per a la incorporació a l’EEES de la universitat en l’àmbit de l’enginyeria.

   

  Miquel Darnés
  DEGÀ DEL COL·LEGI D’ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE BARCELONA I PRESIDENT DE METGEC

  • Enginyer Tècnic Industrial. Llicenciat en Periodisme. Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. President del Consell de Col·legis d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics de Catalunya. President de METGEC. Consultor independent. Excatedràtic d’institut de projectes tècnics i cap de departament d’electrònica. Va treballar al departament d’enginyeria de Telefónica.

   

 • Dates i horaris:

  23 de novembre de 2018
  de 9.30 a 13.30 h

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 Barcelona
  Tel. 934 96 14 20
  Fax. 932 15 20 81

 • Observacions:

  INSCRIPCIONS
   

  Cal confirmar assistència a jornadaenginyeria@lidera.cat

  T’animem a participar-hi i també a fer arribar a totes aquelles persones que poden estar interessades a assistir a la Jornada.

   

 • Torna-la a veure :

  Aquest servei ofereix la possibilitat de tornar a veure les conferències que s'han realitzat al Col·legi.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Novembre 2021 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30     

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 25 anys del Col·legi
 • 2021 Any de la Seguretat Industrial