Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Presentació del llibre - Dones en alts càrrecs


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Conferències

Presentació del llibre - Dones en alts càrrecs

Maria Àngels Viladot presenta el seu últim llibre "Dones ens alts càrrecs". 

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Proposat per:

  Comissió per la Igualtat

 • Programa:

  Maria Àngels Viladot i Presas és Doctora per la Universitat de Barcelona en Psicologia Social i Ciències de l'Educació. Ha estat professora universitaria de la UAB i de la UOC. Ha realitzat diverses investigacions amb col·laboradors de la Universitat de California que s'han publicat en revistes acadèmiques de prestigi. El seu àmbit acadèmic d'interès és la comunicació intergrupal i el gènere. Acaba de publicar: Intergroup communication: Spain. En Howard Giles and Jake Harwood (Eds.), Dins The Oxford Encyclopedia: Intergroup communication, Oxford, New York: Oxford University Press, 2018, p. 747-765.
   

  Els últims llibres que ha publicat sobre gènere i àmbit laboral són:

  • Gender at Work: a Social Psychological Perspective, [Steffens, M.; Viladot,
  Ma.]. New York: Peter Lang Publishing, 2015.

  • Estereotipos de genero en el Trabajo. [Viladot, Ma.; Steffens, M.], Barcelona:
  UOC Publishing, 2016.

  • Género y poder en las organizaciones. Barcelona, UOC Publishing, 2017.
   

  "Dones en alts càrrecs"

  El llibre té dues parts ben delimitades: la primera part se centra en els treballs i investigacions realitzats sobre diferents aspectes en relació amb les dones en l’àmbit laboral. Aquesta primera part és la base teòrica de la segona part que consisteix en una investigació realitzada amb una mostra de dones en llocs de lideratge de diferents empreses i organitzacions d’Espanya.

  L'objectiu ha estat investigar la percepció d'una sèrie de conseqüències negatives en funció de la proporció de dones i homes en el seu nivell de lideratge. En aquestes dones se'ls va passar un qüestionari i van informar si en el seu nivell de lideratge de la seva organització hi havia una majoria masculina, una majoria femenina o proporcions similars d'ambdós sexes. Basant-me en la teoria d’una investigadora que es diu Kanter, esperava trobar resultats més positius en la presència de proporcions similars d'ambdós gèneres que en la presència d'una majoria masculina o femenina. Sobre la base d'estudis anteriors, he inclòs les següents variables de resultats: estereotips tradicionals de gènere pel que fa a la calidesa i la competència, la consciència de l'estigma, l'assetjament de gènere, la capacitat de lideratge i la propensió al risc, estereotips negatius sobre les mares en contextos laborals. A més, he mesurat la satisfacció laboral i els conflictes entre el treball i la família, incloent-hi els sentiments de culpabilitat de les dones pel que fa a les obligacions familiars.
   

  Benvinguda

  A càrrec de Mª Cinta Pastor, Vicedegana del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN).
   

  Parlament

  A càrrec de Núria de Gispert, Primera dona presidenta del Parlament de Catalunya, des de finals del 2010 fins el següent canvi de legislatura. Consellera de Justícia des de 1995 fins a 2001, posteriorment es van unir Justícia i Governació i fou consellera de Justícia i Interior fins al 2003.

 • Impartit per:

  Maria Àngels Viladot, Doctora en Psicologia Social i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona i escriptora. Ha sigut professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Oberta de Catalunya.
  Núria de Gispert, Primera dona presidenta del Parlament de Catalunya, des de finals del 2010 fins el següent canvi de legislatura. Consellera de Justícia des de 1995 fins a 2001, posteriorment es van unir Justícia i Governació i fou consellera de Justícia i Interior fins al 2003.
  Benvinguda a càrrec de Mª Cinta Pastor, Vicedegana del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN). 

 • Dates i horaris:

  29 de novembre de 2018 a les 18.30 h

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Juny 2019 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica