Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Expoelèctric 2018. e-Jornades. 1a jornada


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesGestió de l'EnergiaAltres Temàtiques Tècniques

Expoelèctric 2018. e-Jornades. 1a jornada

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Comitè organitzador de les e-Jornades

  Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya

  Ajuntament de Barcelona

  Diputació de Barcelona

  ENGINYERS BCN

  AMB

  Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya

 • Objectius:

  Les e-Jornades estan dividides en dos dies i dues ubicacions, per a més informació de l’altre jornada o per poder-hi assistir, poden dirigir-se a l’enllaç següent:

   

  e-Jornades – 2a jornada. ENGINYERS BCN

   

  Per assistir a les e-Jornades, cal inscriure’s a cadascuna d’elles individualment.

 • Destinataris:

  Professionals. L’Expoelectric organitzarà els dies 4 i 5 d’octubre les e-Jornades, unes jornades que es celebraran a la Sala d'actes de l'edifici del Vagó de la Diputació de Barcelona (recinte de l'Escola Industrial) el dia 4 i el dia 5 al Tecnoespai d’ENGINYERS BCN (Bailèn, 68), per debatre amb els professionals del sector sobre els temes més actuals relacionats amb la mobilitat elèctrica i sostenible des de la vessant més tècnica.

 • Programa:

   

  09.30 h      Acreditacions

   

  10.00 h      Benvinguda institucional

                    A càrrec de Valentí Junyent Torras

  10.10 h      1a part. Eficiència de vehicles

                    Moderació a càrrec de Miquel Àngel Escobar

  10.10 h      Plaques, bateries domèstiques i domòtica per aprofitar el màxim l’energia per casa i càrrega domèstica de VE.

                    A càrrec de Franc Comino

  10.30 h       Bateries

                    A càrrec de Lluc Canals

  10.50 h       Fabricació de bateries eficients a Catalunya.

  A càrrec d’Aleix Gabarró. Situació actual del desenvolupament i fabricació de les bateries de Millor Battery per a vehicles elèctrics urbans, en col·laboració amb el ClusterMoto i la seva reutilització en aplicacions estacionàries, en col·laboració amb Eurecat i Enchufing.

  11.10 h       Torn de preguntes

   

  11.45 h      2a part. Sharing

                    Moderació a càrrec de Salvador Fuentes

   

  11.45 h       El model de negoci de les APP (públiques i privades)

  A càrrec de      

  Roger Puigví

  Jose Loring

  Oriol Marimon. eCooltra, liderant el motosharing des de 2016. A inicis de l’any 2016 ningú podia imaginar que el  motosharing podria arribar a tenir l’impacte que avui està tenint. eCooltra va obrir el mercat y va començar la tasca d’explicar al  ciutadà quines eren els avantatges de moure’s per la  ciutat d’una forma sostenible, econòmica, moderna i segura. Dos anys i mig més tard eCooltra segueix marcant el pas d’aquesta nova tendència de mobilitat compartida.

  12.15 h       Serveis de mobilitat compartida i ús de la via pública a l’àrea metropolitana de Barcelona

  A càrrec de Rossend Bosch d’AMB.

  • Què són els serveis de mobilitat compartida: dels de la bicicleta pública als diversos serveis de carsharing, passant pels servei de moto compartida o motosharing.
  • Com gestionar l’ús de la via pública per part dels serveis de mobilitat compartida: gestió de l’aparcament (a la calçada, als aparcaments), gestió de la circulació i l’estacionament. Alternatives de regulació, d’autorització i de contrapartida econòmica.
  • Els serveis de mobilitat compartida, una oportunitat pels vehicles elèctrics (i pels vehicles autònoms): com a nous serveis, la col·laboració de les Administracions per facilitar el seu procés d’implantació s’ha de correspondre amb una contribució positiva a les polítiques públiques de foment d’una mobilitat sostenible.
  • Per tant, l’ús de vehicles elèctrics o híbrids es fa imprescindible, a la vegada que les experiències en marxa avalen la seva viabilitat.
  • Els serveis de mobilitat compartida, una oportunitat per canviar d’hàbits: el nou model de mobilitat que els serveis de mobilitat compartida impulsen, un camí cap a una mobilitat més sostenible (operativament, mediambientalment i econòmicament).

  12.45 h       ELECTROMAPS Borderless charging

  A càrrec de Xavier Cañadell.

  Des de l’any 2009 Electromaps ajuda als conductors a trobar tots els punts de càrrega de vehicle elèctric d'us públic. La nostra experiència en el sector durant aquest 9 anys ens ha convertit en l'aplicació de referencia pels usuaris del sud d'Europa i cada cop tenim més presencia en països d’amèrica llatina y orient pròxim. La nostra missió, aconseguir que els usuaris de VE puguin carregar a qualsevol lloc i d'aquesta forma facilitar la transició a una mobilitat sostenible.

  13.15 h       Torn de preguntes.

   

  13.30 h       Finalització de la jornada

   

  Nota: Programa subjecte a possibles modificacions.

 • Impartit per:

  Franc Comino, de l’empresa WeBatt.

  Lluc Canals Casals, enginyer industrial (2005), que va treballar per la indústria de l’automoció fins l’any 2013, moment en què abandona el sector productiu i inicia el seu doctorat en PhD on Modelling Li-ion battery pel negoci de la segona vida de les bateries (SEAT-UPC). Doctor per la UPC al 2016 i Post-Doc a l’IREC des de l’any 2017 en el grup Energy System Analytics que treballa en el camp dels agregadors d'energia per a la xarxa.

  Aleix Gabarró, cap de Projectes de l’empresa Millor Battery des del 2015. Enginyer industrial per la UPC. Especialista en projectes de desenvolupament de bateries per a vehicles elèctrics lleugers. Experiència en projectes de R+D+i sobre vehicle elèctric a Altran, General Electric i UPC ecoRacing.

  Miquel Àngel Escobar, responsable de Mobilitat Eficient de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

  Roger Puigví Fernàndez, Public Affairs Managers de l’empresa Scoot. La seva curta trajectòria ha estat sempre vinculada al món de l'urbanisme, la mobilitat i la ciutat. Va estudiar arquitectura i treballar en un despatx durant dos anys. Posteriorment, va estar durant 6 anys a l'Ajuntament de Barcelona en el Districte de Ciutat Vella i després una mica més d'un any al RACC abans d'incorporar-se a l’empresa Scoot, on des de fa 4 mesos operen amb motos i bicicletes elèctriques i intenten millorar la mobilitat de la ciutat.

  Oriol Marimon, CEO d’eCooltra. Llicenciat i MBA per ESADE. Apassionat per la tecnologia i d’ànima emprenedora. En el seu recorregut professional consten  molts projectes importants com PWC, Eurofred Group o Lidl. Amb una amplia experiència internacional, molt lligada sempre a la tecnologia, que finalment es va creuar amb l’oportunitat  de provar el nou servei d’eCooltra, passant de ser un usuari pioner a ser el director del mateix on gestiona el creixement de l’empresa, ja present en 3 països d’Europa.

  Jose Loring, General Manager de l’empresa Avancar.

  Rossend Bosch, enginyer de camins, canals i ports. A l’actualitat és responsable de projectes a la Direcció de serveis de Mobilitat Sostenible de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

  Director de projectes amb més de vint-i-cinc anys d’experiència en el camp del transport i la mobilitat: de viatgers i de mercaderies, a qualsevol dels modes de transport existents (des de la bicicleta al transport aeri).

  De 2000 a 2006, fou responsable de mobilitat i accessibilitat terrestre a l’Oficina Executiva del Pla Barcelona d’AENA. Ha estat secretari tècnic del Atlàntic Arc Transport Group-CPMR de 2003 a 2011.

  Des de 2008 a 2013 ha estat gestor de la Mesa de Mobilitat de l’àrea industrial del Delta del Llobregat (Zona Franca, ZAL, Port de Barcelona, polígon Pratenc).

  Salvador Fuentes, de la Gerència Serveis Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Arquitecte tècnic, treballa a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona des de l'any 1989. Especialitzat en l’àmbit de la mobilitat sostenible, ha participat en les darreres dues dècades, en congressos del sector a Catalunya i a la resta d’Europa. Membre del comitè organitzador d’Expoelèctric des de l’inici, l’any 2010.

  Xavier Cañadell, co-fundador i CEO de l’empresa Electromaps.

  Benvinguda a càrrec de Valentí Junyent Torras, diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

 • Dates i horaris:

  4 d’octubre de 2018, de 10.00 a 13.30 h

 • Lloc:


  Recinte de l'Escola Industrial, Carrer Comte d’Urgell, 187 de Barcelona
  08036 BARCELONA

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Gener 2022 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31      

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari