Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Fòrum inaugural-Enginyeria 4.0 Productes, Processos i Serveis


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesGestió de l'EnergiaGestió Productiva i EmpresarialSoftware i Tecnologies

Fòrum inaugural-Enginyeria 4.0 Productes, Processos i Serveis

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Organitzat pel Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) amb la col·laboració i participació d’Advanced Factories. 

 • Objectius:

  ENGINYERS BCN celebra aquest 2018 l’Any de l’Enginyeria 4.0, continuació del celebrat el passat 2016, sobre l’Any de la Indústria 4.0. Un argument en la motivació en establir el del 2016 fora que “La Indústria 4.0 és considerada la quarta revolució industrial, on l’aplicació de l’IOT, promotora del concepte de fàbrica intel·ligent, és un factor determinant per a la millora de la productivitat basada en l’optimització dels processos de fabricació, gràcies a la interconnexió tecnològica de tots els elements que intervenen. I no sols s’ha de parlar de fàbriques, empreses, sinó que queden incloses les activitats d’una ciutat, de les petites i mitjanes empreses, de qualsevol activitat que comporta beneficis a la societat”.

   

  Dins aquest context, l’Enginyeria hi juga un paper significatiu doncs es veu abocada de ple en aquesta nova era 4.0 i val a dir, doncs, que l’enginyer té unes perspectives de desenvolupament extraordinàries. I si pensem en les futures generacions d’enginyers, encara és més evident aquesta involucració dins la nova revolució industrial que està suposant l’era digital, la intel·ligència artificial, la internet de les coses i tot el seu conjunt.

   

  Per tot això des del Col·legi es vol posar de manifest la importància de l’Enginyeria organitzant un recull d’activitats on es presentarà i debatrà coneixement en vers la matèria. En aquest Fòrum inicial es volen tractar temàtiques relatives a

   

  • Adaptació de l’Enginyeria al paradigma 4.0.
  • Importància del paper de l’Enginyeria per a la consecució d’objectius.
  • L’Enginyeria en la modernització del país.
  • Reptes de l’Enginyeria en el present i futur immediat.
 • Programa:

  En el marc de l’Any de l’Enginyeria 4.0, ENGINYERS BCN presenta el Fòrum Tècnic sobre Enginyeria 4.0, Productes, Processos i Serveis.

   

  10 h. Acreditació dels assistents

   

  10.15 h. Benvinguda al Fòrum a càrrec d’Albert Planas, Director de l’Advanced Factories.

   

  10.20 h. Presentació del Fòrum a càrrec de Pere Rodríguez, Enginyer Tècnic Industrial i Coordinador de l’Any de l’Enginyeria 4.0.

   

  10.30 h. Parlament de Miquel Darnés, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

   

  10.35 h. Parlament de Joan Romero, Conseller Delegat d’ACCIO (Generalitat de Catalunya).

   

  10.40 h. Refrigeri.

   

  11-11.40 h. Cap a un nou paradigma, l’enginyeria 4.0, a càrrec de Xavier Ayneto, Vicepresident de Digitalització i Comunicació d'STA (Societat de Tècnics d’Automoció) 

  Tots els treballadors de la indústria i, especialment els enginyers, seran afectats pels canvis que es produiran en el lloc de treball digital. El seu entorn de treball directe s'alterarà i això els obligarà a adquirir noves habilitats i qualificacions. Cal preparar-los per aquests canvis amb una formació de base apropiada i una actualització contínua de coneixements al llarg de tota la vida laboral.

  Recentment, s'han realitzat diversos estudis analitzant l'impacte de la indústria 4.0 sobre els coneixements i habilitats que es requerirà per als professionals de la indústria i és evident que hi haurà un canvi tant en la seva tipologia i nivell de sofisticació. Les fàbriques del futur requeriran menys personal de baixa qualificació, però no és menys cert que s'obren també noves oportunitats laborals d'alta qualificació associades a les noves tecnologies facilitadores, com la robòtica, la IOT, etc ...


  11.40-12.20 h. La Fabricació Avançada i les seves implicacions professionals en l’Enginyeria, a càrrec de José Maria Borda, Executive Vice President de SISTEPLANT.

  La indústria 4.0 suposa canvis transcendentals no només en les tecnologies de fabricació i les digitals sinó també en les persones a tots els nivells de les empreses. Les organitzacions han d’adaptar-se i per això la evolució en coneixements professionals des de les pròpies carreres fins la formació interna i la manera d’aplicar-los serà clau per incorporar de manera eficient l’evolució de les fàbriques. Per aconseguir-ho, és necessari treballar de manera sincronitzada sota un enfoc estratègic.


  12.20-13 h. La professió d’Enginyeria. El repte de l’evolució cap el 4.0 a càrrec de David Jiménez, Cap de Serveis Tècnics d’ENGINYERS BCN.

  L’enginyeria pertany al ventall de professions que està en evolució constant. Aquesta evolució es deu principalment a la tecnologia que cal fer servir per desenvolupar-la, però també a la normativa que s’ha d’aplicar a l’hora d’implementar-la. Aquest binomi exigeix que els enginyers hagin d’estar constantment reciclant-se en quan a les novetats tecnològiques però també respecte a les legislatives per tal de poder exercir adequadament la seva professió. No obstant, sovint la legislació no segueix el mateix ritme d’avanç que el de la tecnologia i és per això molt necessari que es pugui trobar un punt d’equilibri entre ambdues. És en aquest àmbit on un Col·legi Professional pot aportar la seva expertesa i liderar el repte d’aconseguir l’evolució cap el 4.0 de forma ordenada i regulada.

   

  13-13.40 h. Smart Factories, a càrrec d’Oriol Pascual, Director de IQS Tech Factory.

  Els entorns industrials, assistim a l’aparició de noves formes de treballar que aporten eficiència, velocitat i flexibilitat. Sota el títol “Smart Factories” es parlarà de les tendències actuals en el món de l’enginyeria i de la indústria, i de les oportunitats que aquestes noves formes de treballar aporten.

   

  Moderació del Debat a càrrec de Pere Rodríguez, Enginyer Tècnic Industrial i Coordinador de l'Any de l'Enginyeria 4.0.

   

  13.40 h. Debat obert

   

  13.55 h. Cloenda Fòrum a càrrec de Miquel Darnés, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

   

  14 h. Finalització de l’acte.

   

  • Consulta el programa aquí.
 • Impartit per:

  Miquel Darnés, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.
  Pere Rodríguez, Enginyer Tècnic Industrial i Coordinador de l’Any de l’Enginyeria 4.0.
  José Maria Borda, Excecutive Vice President de SISTEPLANT.
  Xavier Ayneto, Vicepresident de Digitalització i Comunicació de STA (Socitat de Tècnics d'Automoció). 
  David Jiménez, Cap de Serveis Tècnics d’ENGINYERS BCN.
  Oriol Pascual, Director de IQS Tech Factory.
  Albert Planas, Director de l’Advanced Factories.
  Joan Romero, Conseller delegat d’ACCIO (Generalitat de Catalunya).

 • Dates i horaris:

  15 de març de 2018, de 10 a 14 h

 • Lloc:

  Fira Advanced Factories. CCIB-Barcelona
  Plaça de Willy Brandt, 11-14
  08019 Barcelona

 • Observacions:

  IMPORTANT

  A continuació us detallem els passos a seguir per a inscripció i accés gratuït a l'Advanced Factories. 

  1.En el moment que facis l'inscripció al Fòrum rebràs un codi en el teu correu electrònic.

  2.Vés al web de l'Advanced Factories en aquest enllaç

  3.Selecciona una entrada del tipus "Business Pass" (dóna accés a l'àrea d'exposició, l'Event App, el Factory Innovation Theatre, l'Industry Start-up Forum i l'Invest Forum)

  4.Introdueix el codi i prem "Aplicar"

  5.A la part inferior de la pantalla podràs continuar amb el procés i obtenir el passi. 

   

  Empreses participants de l’Any de l’Enginyeria 4.0

   

   

  Amb la col·laboració de

   

 • Enllaços relacionats

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Agost 2019 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica