Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Eficiència energètica en instal·lacions de climatització


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosGestió de l'EnergiaInstal·lacions i Construcció

Eficiència energètica en instal·lacions de climatització

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Proposat per:

  Comissió de Medi Ambient i Seguretat

 • Destinataris:

  Curs destinat a tècnics interessats en adquirir coneixements necessaris per plantejar estratègies que millorin l’eficiència energètica d’un edifici.

  Si sou majors de 40 anys en situació d'atur o de llarga durada, existeix la possibilitat de subvencionar aquest curs (vegeu més detalls a l'apartat observacions).

 • Programa:

  Per tal de promoure l'eficiència energètica dels edificis, les diferents Directives Europees exigeixen als estats membres l'establiment d'un procediment de certificació, dirigit tant als nous edificis com als existents. Aquest procediment, ja transposat a Espanya, a més d’informar al possible comprador o llogater sobre el consum i comportament energètic de l'edifici, en els edificis existents és necessari també que el tècnic certificador faci un seguit de propostes de millora de l’eficiència energètica que siguin viables tant tècnica com econòmicament.

  Les instal·lacions de climatització són un factor clau per tal de limitar les emissions de CO2 i un punt important d’estalvi energètic.

  L’objecte principal d’aquest curs és, primerament, exposar els conceptes bàsics i elements que integren una instal·lació de climatització, així com els diferents tipus d’instal·lacions que existeixen i el funcionament de cadascuna d’elles. Un cop coneguts els conceptes bàsics, es farà un anàlisi detallat de cadascun dels elements que composen la instal·lació, fent una comparativa entre els diferents equips existents al mercat, des del punt de vista de la seva eficiència energètica i el seu pes en el seu consum global de l’edifici.

  L’abast del curs és capacitar l’alumne dels coneixements necessaris per plantejar estratègies que millorin l’eficiència energètica de l’edifici.

  0. Introducció i objectius
  1. Conceptes bàsics de climatització. Temperatura, humitat relativa, ventilació i qualitat de l’aire.
  2. Sistema de climatització. Elements.
  3. Classificació de sistemes de climatització.
  4. Producció de fred.
  5. Producció de Calor.
  6. Sistemes de bombeig.
  7. Distribució d’aigua.
  8. Ventiladors.
  9. Recuperadors.
  10. Eficiència energètica i Ventilació.

 • Impartit per:

  Martí Urpinàs, enginyer industrial.

 • Dates i horaris:

  5, 7 i 12 de març de 2018, de 17 a 21 h.

 • Durada:

  12 hores repartides en 3 sessions de 4 h

 • Lloc:

  Tecnoespai
  c/Bailèn, 68
  08009 Barcelona
  Tel. 932 47 87 22
  Fax. 932 47 87 23

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 300.00 €

  Preu precol·legiats: 300.00 €

  Preu no col·legiats: 420.00 €

 • Observacions:

  Formació bonificada
  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament als col·legiats i als no col·legiats la bonificació de cursos de formació que organitza.
   

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs). Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l'inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb l’Àrea de Formació d’ENGINYERS BCN.
   

  IMPORTANT:
  Per obtenir la bonificació, la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:
  - El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  - La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
  - Realització de les activitat/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
   

  Formació subvencionada majors 40 anys en situació d’atur
  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 40 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.
  Cal posar-se en contacte amb el departament d’Ocupació i Promoció Professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.
   

  Assistència
  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.
   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.
   

  Per a la realització d’aquest curs de formació, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 6 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial o del Tecnoespai. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per Aparcaments Saba.

   

  Formes i terminis de pagament dels cursos
  L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:
  - Per mitjà del web amb targeta de crèdit o dèbit.
  - Per transferència bancària al núm. d’IBAN del Banc de Sabadell ES80 0081.7011.1300.0193.0699 (Cal enviar comprovant indicant nom del curs i del participant a inscripcions@ebcn.cat).
  - A la seu del Col·legi, amb targeta de crèdit o dèbit.
   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.


  Anul·lacions
  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar a l’Àrea de Formació (inscripcions@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20).
   

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.
   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.
   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Abril 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30   

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial