Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > L'ENGINYER EMPRENEDOR. Quatre aspectes clau en la creació de startups de base tecnològica


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Club EBCNGestió Productiva i Empresarial

L'ENGINYER EMPRENEDOR. Quatre aspectes clau en la creació de startups de base tecnològica

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Comissió de Qualitat i Innovació i la Comissió d’Enginyers Empresa d’ENGINYERS BCN

 • Programa:

  La irrupció de noves tecnologies, especialment en aquesta darrera dècada, ha obert un ventall enorme de possibilitats de crear nous productes i serveis innovadors en sectors tan importants com les TIC i les aplicacions per a mòbils, el de la Salut amb nous dispositius mèdics o la Mobilitat Sostenible amb el vehicle elèctric i els seus accessoris, entre molts d'altres.


  Perquè aquesta innovació avanci amb èxit són imprescindibles persones amb enginy per innovar, amb capacitat d'assumir riscos, una preparació tècnica i unes habilitats per a les quals l'enginyer disposa del perfil i les competències adequades.

   

  En aquesta sessió s'abordaran quatre punts clau per desenvolupar exitosament el pas de la idea al projecte, així com evitar els errors més comuns d'execució:

   

  1. Començar pel client. Proposta de valor, anàlisi de l'entorn i posició competitiva, segmentació de mercat i identificació del perfil del client objectiu, model de negoci, orientació de preus i marges.
  2. Recursos financers. Recursos inicials FFF, préstecs participatius oficials, business angels, incubadores i acceleradores, venture capital, Fòrums d'inversors i com convèncer inversors.
  3. L'equip humà. El soci líder i la resta de socis, competències complementàries, responsable de tecnologia CTO, capital societari i repartiment de poder, l'assessor legal i fiscal, assessors tècnics i científics, propietat intel·lectual.
  4. Pla de negoci. Pla de comercialització, pressupost d'inversions, pla econòmic i financer, compte de resultats provisional i punt d'equilibri, el balanç, valoració de riscos i pla de contingència.
 • Impartit per:

  Jordi Pujol Montardit, enginyer tècnic industrial, especialitat química i PDD per l'IESE Business School. Ha sigut director per Espanya de l’empresa Roche Lab-Diagnostics en el període 1986-2010. Al mateix temps, ha compaginat aquesta funció amb la de membre del Operating Committee i del Portfolio Board de Roche Diagnòstics Internacional.
  També ha sigut president de la Comissió d'Innovació de FENIN 2009-2016 i membre de vàries Juntes directives entre els anys 1992 i 2010.
  Actualment col·labora com a consultor per startups de tecnologies mèdiques, avalua projectes i dóna conferències sobre emprenedoria, tecnologies i mercats de IVD.

 • Dates i horaris:

  17 d'octubre de 2017, a les 18.30h

 • Lloc:

  Tecnoespai
  Bailèn, 68
  08009 Barcelona
  Tel. 932 47 87 22
  Fax. 932 47 87 23

 • Enllaços relacionats

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Desembre 2017 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 - Fax: 932 15 20 81 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2017 Any de la Gestió Energética Eficient