Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > De 1714 al Modernisme, de la desaparició a la renaixença de la cuina catalana


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Club EBCN

De 1714 al Modernisme, de la desaparició a la renaixença de la cuina catalana

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

  • Organitzat per:

    Amb la col·laboració del Club de la Bona Taula

  • Programa:

    Què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans el 1714? Potser us sorprendrà saber que hi podíem trobar les elaboracions bàsiques de la cuina catalana actual: de l’allioli al sofregit, de la picada a la samfaina, i de l’escudella als macarrons.

     

    La cuina del barroc encarna un moment apassionant de la història. D’una banda, manté encara una clara continuïtat amb la cuina medieval —abundància d’agredolços, ús generós de les espècies ...— i, de l’altra, crea les bases de la nostra cuina moderna, sobretot per la introducció de productes d’Amèrica —patates, tomàquets, pebrots i bitxos, gall dindi, ànec mut, xocolata...—, que suposen una autèntica revolució alimentària.

     

    En Jaume Fàbrega, historiador, crític d’art i professor de Gastronomia, ens farà un passeig pels plats que es servien a les taules de la Catalunya de 1714 i la diferència o evolució que han patit durant tots aquest anys fins a data d’avui.

  • Impartit per:

    Jaume Fàbrega, historiador, crític d'art i Professor de Gastronomia a l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
    Reconegut internacionalment com el primer escriptor gastronòmic de Catalunya, ha estat guardonat en cinc ocasions amb els Gourmand World Cookbook Awards, el premi al millor llibre de cuina del món i amb diversos premis d'assaig a Catalunya, Andorra i el País Valencià. Ha publicat uns seixanta-cinc llibres sobre gastronomia, entre ells La cuina mediterrània - La cuina catalana, en 11 volums.
    Col·labora en revistes i diaris com El Temps, Serra d'Or, Diari de Girona, entre d'altres.
    Imparteix cursos i conferències a la Universitat de València, Universitat d'Alacant, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Catalana d'Estiu, Universitat Rovira i Virgili i en altres centres culturals i acadèmics, així com cursos de Doctorat a l'Hospital Trias i Pujol, màsters a la Universitat de Vic, etc.
    És membre de l'AICA (Associació Internacional de Crítics d'Art), de la FIJET (Federació Internacional de Periodistes de Turisme) i de l'AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana).

  • Dates i horaris:

    5 d’abril de 2016, a les 18.30 h

  • Lloc:

    Club EBCN
    Consell de Cent, 365
    08009 Barcelona
    Tel. 934 96 14 20
    Fax. 932 15 20 81

Feu-ho córrer
  • Més

Mes anterior Agost 2019 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica