Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Sistema elèctric aïllat de terra IT; base per continuïtat de servei i seguretat de persones i ins...


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Conferències

Sistema elèctric aïllat de terra IT; base per continuïtat de servei i seguretat de persones i instal·lacions en el marc d'Internet de les Coses

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Programa:

  En el marc de l’Any de la Indústria 4.0, ENGINYERS BCN presenta la jornada: Sistema elèctric aïllat de terra IT; base per a la continuïtat de servei i la seguretat de persones i instal·lacions en el marc de l'Internet de les Coses. 

   

  La necessària productivitat al costat d'una major exigència en seguretat per a les persones i instal·lacions, requereixen d'un subministrament elèctric ininterromput, així com un control preventiu de tots els paràmetres que poden influir en la fiabilitat i seguretat del mateix, el qual es pot assolir mitjançant la IoT (Internet of Things).

   

  Això ha suposat l'ús cada vegada més gran dels sistemes elèctrics aïllats de terra IT, no només en aquelles instal·lacions on les exigències de seguretat i continuïtat de servei eren requisit imprescindible, com per exemple en quiròfans (seguretat del pacient i de l'equip mèdic) o en mines (risc d'explosió), sinó en infinitat de sistemes elèctrics del nostre entorn; des dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics o híbrids fins als cotxes de F1, des dels autobusos urbans fins als sistemes de senyalització i comunicació ferroviària, des de la indústria alimentària fins a la indústria química, des de les instal·lacions navals fins als centres de telecomunicacions i de procés de dades.

   

  Un coneixement extens de les característiques dels sistemes elèctrics aïllats de terra IT així com de les tècniques de mesura de l'aïllament, són base fonamental per al disseny, ús i manteniment d'aquestes instal·lacions, de manera que s'aconsegueixin i mantinguin les cotes més elevades de productivitat i seguretat, en base al coneixement que s'adquireix amb la IoT (Internet of Things).

   

  BENDER, empresa amb més de 70 anys d'experiència, és líder mundial en el desenvolupament de sistemes de vigilància i localització de fallades d'aïllament, participant en múltiples comitès de normes nacionals i internacionals, amb un equip de més de 650 persones en 56 països.

   

  índex:
  - Factors del deteriorament de l'aïllament elèctric
  - Avantatges dels sistemes elèctrics aïllats de terra (IT) enfront dels posats a terra (TT / TN)
  - Tècniques de la vigilància de l'aïllament preventives
  - Desenvolupament actual de la normativa

 • Impartit per:

  Thomas Nuño, gerent de BENDER Iberia i membre del consell assessor del Grup Bender. Membre del comitè AEN / CTN 82 / SC4 Metrologia elèctrica d'AENOR, de l'Associació d'Enginyeria Hospitalària i de la Unió Espanyola Fotovoltaica. Presentació a càrrec de Pere Rodríguez, Enginyer Tècnic Industrial i Coordinador de l'Any de la Indústria 4.0.

 • Dates i horaris:

  1 de febrer de 2016 a les 18.30 h

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 Barcelona
  Tel. 934 96 14 20
  Fax. 932 15 20 81

 • Enllaços relacionats

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Febrer 2020 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2020 Any de la Seguretat Industrial