Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Borsa de treball > Planificació de la recerca


Serveis per a col·legiats

Planificació de la recerca

Per on començar

La recerca de feina respon en cada cas a uns objectius determinats. Per a la seva consecució és important treballar d’una manera estructurada i constant, planificant les accions en el temps i sent acurat en la seva execució. Aquest projecte professional inclou les fases d'anàlisi prèvia, execució, seguiment, avaluació i rectificació o redireccionament.

La fase d’anàlisi prèvia acostuma a ser oblidada en moltes ocasions, però és de vital importància a l’hora d'establir els criteris: què es vol aconseguir i quins camins cal seguir per assolir el nostres objectius. Es tracta que valorem quin tipus de feina volem, quines oportunitats ens ofereix el mercat laboral, conèixer quin és el nostre perfil com a candidat, quins són els nostres punts forts i quines les nostres mancances i, sobretot, què podem oferir com a professionals.

Un cop feta aquesta anàlisi caldrà establir un pla d’acció, valorant totes les vies i accions possibles per a la recerca. Les opcions més freqüents, les que fa servir tothom, s’hauran de tenir presents, però també seran interessants les noves idees i la tria de camins poc explotats. Caldrà preparar les diferents eines o recursos per a la recerca de feina (CV, carta de presentació, perfil digital, blog...).

Durant l’etapa d’execució convé que fixem un calendari d’activitats setmanals destinades a la recerca de feina i al reciclatge professional, de tal manera que ens mantinguem ocupats tots els dies de la setmana. Això contribuirà a que ens sentim més actius i motivats (fet que es deixa veure en una entrevista de feina) i alleugerirà el procés. No oblidem que buscar feina és una feina.

Pel que fa al seguiment, ens podem ajudar d’una taula en la qual recollirem la informació de les accions que duem a terme. Sobretot és necessari tenir control sobre les ofertes a les quals ens anem inscrivint. No sabem quant de temps transcorrerà des que enviem el CV a una empresa fins que ens truquin i ens ajudarà molt poder recuperar la informació de l’oferta, saber on i quan ens vam inscriure o si es tractava d’una candidatura espontània. Estar informats i tenir controlada la situació ens donarà seguretat i confiança en nosaltres mateixos. Als ulls del seleccionador, tots aquests detalls sumen.

Passat un temps, caldrà avaluar els resultats obtinguts mitjançant les nostres accions i que ens preguntem si estem seguint el camí correcte o si hauríem de plantejar-nos alternatives. Els indicadors per valorar el procés de recerca de feina vindran donats per les respostes obtingudes de les empreses: trucades, entrevistes, fases superades durant els diferents processos... També pot servir de gran ajuda demanar feedback a les persones que porten els processos de selecció en els quals haguem participat.

Un cop avaluats els resultats, en cas de no ser satisfactoris, serà bo que ens replantegem els nostres objectius i accions, revisant els possibles errors comesos, o que ens plantegem alternatives, tenint present la realitat en la qual ens estem movent. En alguns casos, però, es tractarà simplement de tenir paciència i insistir en les nostres accions.

Les claus

 • Diversificar els canals de recerca de feina.
 • Consultar portals de feina a Internet. És important estar donat d’alta als principals portals i consultar periòdicament les ofertes.
 • Dirigir-se als serveis públics d’ocupació. Hi ha diversos serveis gratuïts a disposició de la població que els governs posen a l’abast (autonòmic, municipal...). Inclouen formació continuada i per al reciclatge professional, borses de treball i serveis d’orientació.
 • Inscriure’s a les borses de treball d’entitats i associacions (col·legis, sindicats, centres de formació on s’hagi fet algun curs, universitat, etc.).
 • Una altra opció és fer arribar la teva candidatura a consultories de recursos humans o empreses de treball temporal. Aquestes empreses reben sol·licituds de personal contínuament i pot sorgir alguna bona oportunitat.
 • És important que es confeccioni un llistat de contactes i possibles contactes personals i professionals, preferentment classificats per categories. S’ha de treballar per ampliar i mantenir la xarxa de contactes, no només quan s’estigui en procés de recerca de feina, sinó que s’ha de constituir com a una activitat de fons en la trajectòria professional. És el que s'anomena networking. Actualment, hi ha diverses eines online que faciliten aquesta feina: LinkedIn, Twitter, Xing, Viadeo, Facebook...
 • Tant la qualitat com la quantitat de les candidatures serà determinant de cara a l’èxit obtingut.
 • En l’actualitat és preferible "moure" l’autocandidatura per Internet, abans que dirigir-nos personalment a les empreses o enviar el nostre CV per correu postal. Seria bo esbrinar prèviament a qui se li ha de fer arribar la candidatura.
 • A l’hora de planificar el futur professional i la recerca de feina és interessant plantejar-se diferents alternatives: tipus d’empresa a la qual es vol accedir, diferents perfils professionals, constituir una empresa pròpia o ser autònom, marxar a l’estranger...

Documentació útilInformació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica