25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Borsa de treball


Serveis per a col·legiats

→ Donar-me d'alta al programa
 

Per donar-te d'alta al Programa de Mentoria has de completar el teu perfil a la XARXA e-BCN, indicant si vols ser mentor o mentorat. És important que indiquis quins són els teus interessos professionals perquè els companys puguin trobar-te.

Passaràs a formar part de la comunitat de Mentoria, des d'on podràs interactuar amb els companys i companyes, intercanviar informació en el mur o obrir un xat privat per a parlar amb algú en concret.

Si tens problemes per localitzar un mentor/a o mentorat/da o vols un suport addicional en la teva relació de mentoria, contacta amb ocupacioipromocio(ELIMINAR)@ebcn.cat
  

→ Què és la mentoria? En què consisteix el programa?
 

La pràctica de la mentoria o mentoring té a veure amb el procés en que una o vàries persones faciliten el desenvolupament d’una altra, amb un objectiu clar: accelerar l’aprenentatge del mentorat, millorar resultats i superar barreres.

Aquest Programa de suport al desenvolupament professional està gestionat pel Servei d’Ocupació i Promoció Professional (SOPP) i facilita l’intercanvi d’informació i experiències entre els col·legiats, per dotar-lo d’una major agilitat i efectivitat. La Mentoria posa en contacte professionals col·legiats amb anys d’experiència i enginyers amb talent potencial.

Es tracta de proporcionar un canal apropiat, còmode i facilitador per a que professionals amb interessos afins puguin iniciar un intercanvi d’informació, coneixements i contactes, per posteriorment donar-li la continuïtat i condicions que ambdues parts considerin oportunes. Un mentor, professional expert amb coneixements sòlids i anys d’experiència, i un mentorat, que vol desenvolupar una àrea concreta o posar en marxa un projecte.


 

→ Objectius, avantatges i perfil dels participants:
 

L’objectiu principal del Programa de Mentoria és fomentar el desenvolupament professional dels enginyers en les primeres etapes de la seva trajectòria, davant un canvi d’orientació o amb el propòsit d’iniciar un projecte, ja sigui d’emprenedoria o a nivell tècnic.
 

MENTORS

La missió dels mentors és aportar la seva experiència i coneixements a companys amb potencial per donar-los un suport a l’hora de posar en marxa els seus projectes: per a la creació d’una empresa o iniciar-se en el treball per compte propi, per trobar el seu encaix dins una empresa i/o activitat (treball per compte aliè), per desenvolupar les seves competències professionals.

La tasca de mentorar aporta certs avantatges com ara l’actualització de coneixements, el desenvolupament d’habilitats o mantenir el contacte amb generacions més joves, a més de l’enriquiment mutu i els aprenentatges derivats del tipus de relació establert. A més, facilita la reflexió sobre la feina que s’està fent i genera l’oportunitat de compartir amb altres el que s’ha aprés.
 

Perfil dels Mentors:

 • Experiència mínima de 10 anys
   
 • Motivació per compartir i ajudar
   
 • Disponibilitat de temps
   
 • Indicar àrea/s d’expertesa (Què creus que pots oferir/ aportar?)
   
 • Realitzar la formació inicial
   
 • Habilitats: saber escoltar i donar marge al mentorat, inspirar (motivador), realisme (sense renunciar als somnis), generositat, comunicació, empatia, compromís
   
MENTORATS

Per la seva part, els mentorats han de marcar uns objectius a assolir i desenvolupar determinades àrees d’aprenentatge, establint el seu propi pla d’acció. Han d’aportar implicació, proactivitat, responsabilitat i iniciativa, per deixar-se orientar i aprofitar les aportacions dels seus mentors, tenint clar que ell és el principal responsable de la consecució dels objectius, de l’èxit o el fracàs del pla.

Els avantatges de ser mentorat són amplis i força visibles, per quan la persona pot desenvolupar-se i millorar professionalment, rebre suport expert i motivacional del mentor, aprendre, relacionar-se, conèixer gent amb afinitats, etc.
 

Perfil dels Mentorats:

 • Presentar proposta, per a què vol ser mentorat?
   
 • Disponibilitat de temps
   
 • Interès per aprendre
   
 • Saber acceptar crítiques positives
   
 • Habilitats: responsabilitat, orientació a objectius, comunicació, respecte, motivació, compromís
   

Amb el Programa de Mentoria es proporciona un escenari win-win en que tothom pot obtenir benefici de la relació establerta i fer xarxa amb els companys i companyes.
 

→ Què és i què no és la Mentoria:
 

ÉS MENTORIA

NO ÉS MENTORIA

Una relació individual, personalitzada i de confiança entre un mentor i un mentorat. Activitats dirigides a més d’un mentorat (es tractaria de formació).
Fomentar el desenvolupament global a nivell professional
i de competències personals.
Assessorament professional sense considerar aspectes personals (actituds, motivacions, etc.).
Motivar en base a aprenentatges extrets de l’experiència i vivències pròpies. Dictar o prescriure accions determinades.
Proporcionar/obtenir feed-back de les accions programades i/o realitzades. Avaluar i corregir de manera rígida les accions del mentorat.
Resoldre dubtes relatius a la consecució dels objectius i
aportar informació relacionada amb el tema.
Realitzar sessions de coaching. El coach només acompanya, el
mentor també transmet coneixement professional.
Aprenentatge i escolta actius, fonamentats en l’experiència. Impartir o transmetre coneixements a algú “inferior”.
Una relació voluntària i sense ànim de lucre econòmic.
 

Una prestació de serveis a canvi d’un benefici lucratiu.

→ Donar-me d'alta al programa


  


 

Per a consultes referents al Programa de Mentoria podeu contactar amb  ocupacioipromocio(ELIMINAR)@ebcn.cat.Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 25 anys del Col·legi
 • 2021 Any de la Seguretat Industrial