Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Borsa de treball > L'entrevista de feina


Serveis per a col·legiats

L'entrevista de feina

El moment decisiu

En tot procés de recerca de feina arriba el moment decisiu en el qual el candidat ha d’afrontar l’entrevista de feina. És la fase clau que determinarà l’elecció per part de l’empresa d’un professional o d’un altre.

Aconseguir que ens rebin en una entrevista significa que les passes prèvies han estat encertades. És molt important que ens preparem per a cada entrevista, tenint present el que farem abans, durant i després. Estar informat i preparat ens ajudarà a controlar els nervis, que ens podrien jugar una mala passada.

Abans de presentar-nos a una entrevista de feina cal que revisem acuradament l’oferta. També anotarem el nom, l’adreça i el telèfon de l’empresa, així com el nom i cognoms de la persona que ens rebrà. Visitar la pàgina web de l’empresa ens ajudarà a tenir més informació, poder formular preguntes i donar una imatge de persona previsora i motivada.

Sempre és convenient ubicar l’empresa i tenir clar com arribar-hi, especialment quan es trobi en algun polígon industrial, en poblacions o en barris que ens resulten poc familiars. És molt important la puntualitat. Si ens sorgeix cap imprevist que ens endarrereixi o que ens impedeixi assistir haurem d’avisar l’empresa.

Un altre punt a tenir present a l’hora de preparar-nos per a una entrevista són les respostes a preguntes freqüents i els nostres arguments. Cal que sapiguem definir-nos, explicar la nostra trajectòria, i els nostres objectius i motivacions fent referència al nostre interès pel lloc de treball. També serà important tenir arguments que justifiquin possibles aspectes compromesos del nostre currículum o d’esdeveniments del passat.

El nostre vestuari, comportament i manera d’expressar-nos donarà informació addicional a l’entrevistador, per això haurem de vigilar quina roba i complements ens posem, com saludem, la manera en què seiem, etc.

Durant l’entrevista haurem de mantenir una actitud positiva, proactiva i assertiva. És imprescindible expressar-se de manera clara, defensant els nostres interessos, però escoltant i tenint en compte els de l’empresa. Serà l’entrevistador qui porti la iniciativa, però hem de tenir present que s’espera que ens expliquem i aportem informació substancial per tal que pugui valorar el nostre potencial.

Hem de recordar que l’entrevista va en dues direccions i que també ens ha de servir a nosaltres per conèixer el que ens ofereix l’empresa i si ens interessa el lloc de treball. Mentre estiguem reunits és millor que no traiem conclusions, que escoltem i recollim tota la informació necessària per prendre decisions posteriorment.

Al final de l’entrevista és convenient informar-se de quin és el següent pas del procés de selecció, agrair l’atenció que ens han dedicat i mostrar predisposició per a les futures fases del procés. En ocasions podem enviar un correu electrònic o carta d’agraïment, deixant clar el nostre interès pel lloc de treball.

Les claus

 • Fer un recull de tota la informació que es pugui requerir per a l’entrevista:
  • Sobre l’empresa (ubicació, filosofia, àmbit, productes i/o serveis, plantilla...)
  • Sobre l’oferta (funcions, requeriments, remuneració...)
  • Sobre el teu perfil professional (revisió del CV i preparació de la seva exposició, autoanàlisi...)
  • Sobre l’entrevistador (és possible que puguis consultar el seu perfil en alguna xarxa de contactes professionals o a través d’algun cercador d’Internet)
 • Vigilar a l’hora de parlar del sou i les condicions. Es tracta d’un punt important dins l’entrevista, però no ens afavoreix si sembla el nostre únic o primordial punt d’interès. Cal buscar el moment oportú per abordar el tema quan l’esmenti l’entrevistador o, preferentment, al final de la reunió.
 • El vestuari ha de ser formal, senzill i natural. És important que et trobis còmode i que et sentis tu mateix.
 • Portar una carpeta amb la documentació que pugui ser d’interès per a l’entrevistador: dues còpies del CV, cartes de recomanació, títols i diplomes, mostres de treballs desenvolupats...
 • Evitar parlar malament de terceres persones o d’empreses en les quals s’hagi treballat anteriorment.
 • Saludar cordialment, mirant als ulls a l’entrevistador i donant la mà amb fermesa.
 • Tot i que ens haguem de preparar acuradament per a l’entrevista, un cop ens hi trobem és convenient mantenir una actitud espontània, sent en tot moment un mateix, preparat però un mateix.

Documentació útilInformació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica