Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Borsa de treball > Currículum


Serveis per a col·legiats

El currículum vitae

Guanyar-se la feina en dos folis.

La redacció del currículum és una de les parts més rellevants en la recerca de feina. Implica la primera presa de contacte amb l’empresa i per aquest motiu és molt important que el nostre perfil resulti prou interessant, i així aconseguir que la persona que el rep ens vulgui conèixer personalment. Arribar a l’entrevista serà, en aquest cas l’objectiu principal a assolir.

El CV ha d’estar ben estructurat. Cal que indiquem de manera breu i esquemàtica tota la informació d’interès sobre el nostre perfil, distribuint les dades per apartats, seguint una mateixa línia per a cadascun d’ells. És millor evitar el redactat i cal utilitzar expressions directes i clares.

A l’hora de decidir en quin ordre exposarem la informació la prioritzarem en funció de l’interès que tingui pel lloc de treball, assegurant-nos de parlar de tot allò que pugui ser valorat, evitant repeticions i aquells aspectes que no ens afavoreixen o que puguin donar lloc a falses interpretacions o prejudicis. En el cas de les persones més joves és convenient començar per la formació, mentre aquells perfils amb experiència destacable, en els quals els estudis queden en segon terme, iniciaran el document parlant de la seva trajectòria professional.

L’extensió del currículum ha de ser d’un a tres fulls. Els recent titulats, generalment, tindran suficient amb un de sòl, mentre que perfils amb més experiència i formació solen requerir dos o tres fulls. És important que la informació no quedi massa condensada ni massa dispersa, pel que haurem de mesurar quina és l’extensió que més ens convé en funció del nostre perfil.

Existeixen molts formats de CV. Moltes persones trien models estàndard, la qual cosa és correcta, tot i que sempre que puguem, és preferible que donem un toc personal al document, això també aportarà informació a l’empresa sobre la nostra forma de fer les coses.

Pel que fa al contingut, cal que mirem d’adaptar-lo en funció de l’oferta, incloent la informació d’interès pel lloc en qüestió i obviant-ne el que no sigui aplicable en cada cas. És important que destaquem aquells trets que ens puguin fer més atractius per l’empresa i que concretem les funcions desenvolupades en anteriors feines o aquells continguts de la nostra formació que siguin afins al que es demana.

Claus principals

 • Tingues cura amb la presentació i la correcció ortogràfica. Són importants els marges, la qualitat del paper i la impressió, la mida de la lletra, la utilització de negretes, cursives i majúscules per destacar els punts més rellevants...
 • Sigues ordenat, clar, concís i sincer. Mai no s’ha de mentir en el CV.
 • Si decideixes incloure una foto, cal que sigui senzilla i professional, a ser possible feta expressament pel CV.
 • Tingues sempre actualitzat el CV, revisa'l periòdicament i verifica'l abans de cada enviament.
 • Ordena els cursos i experiències de forma inversa, començant pel més actual. Indicar les dates d’obtenció de títols formatius i els períodes en què has treballat a cada empresa.
 • En determinats casos, per persones amb amplia experiència en diferents àrees, és recomanable el CV funcional. En aquest model cal que ordenis les dades per les àrees funcionals en les quals s’ha anat desenvolupant la teva experiència i formació.
 • Indica de manera clara les dades de contacte, no oblidant l’adreça electrònica.
 • Passa, si és possible, el document a format PDF per moure’l a través d’Internet. Això evitarà problemes amb l’estructura del document o que ningú pugui modificar cap dada, a banda de donar millor imatge.
 • Separa la informació en apartats, incloent en cadascun les dades corresponents: dades personals, formació, experiència, idiomes...
 • Detalla les funcions realitzades de manera esquemàtica t’ajudarà a fer-lo flexible a l’hora d’adaptar-lo a les diferents ofertes i facilitarà la feina a la persona que hagi de filtrar els currículums.
 • Indica aquelles dades addicionals que puguin aportar un valor afegit al teu perfil. En el cas dels joves, col·laboració amb ONG o voluntariat, participació en associacions... Per a perfils més consolidats, publicacions, participació en congressos... En qualsevol cas, estades extenses a l’estranger, etc.
 • En el cas dels candidats amb més poca experiència professional és interessant incloure un apartat d’altres experiències laborals, tot i que siguin alienes a l’àmbit de l’enginyeria. Generalment, les empreses valoraran que hagis compaginat els estudis amb la feina.
 • No signis el CV. Anirà acompanyat d’una carta de presentació en la qual hi faràs constar la teva signatura i la data.
 • Si vols cercar feina a l’estranger cal que facis un model específic. Ha d’estar en anglès o en la llengua del país concret on vulguis marxar. Pots fer servir el model de CV europeu que trobaràs a l’annex 2.

Models de currículum vitaeInformació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica