Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Borsa de treball > Carta de presentació


Serveis per a col·legiats

La carta de presentació

Valor afegit

La carta de presentació és un dels documents que, junt amb el currículum, pot obrir o tancar les portes d’un procés de selecció. Els experts adverteixen que la majoria de candidats no en fan un bon ús, però si s’utilitza correctament és una bona eina de diferenciació.

A l’hora de decidir-se entre dos candidats amb un CV igualment adient per al lloc vacant, el fet d’adjuntar una bona carta on destaquem el que podem aportar a l’empresa pot fer que la balança es decanti de la nostra banda. Per aquest motiu, caldrà posar especial cura a l’hora de redactar-la.

Si bé és cert que hem d’adaptar el nostre currículum a les diferents ofertes, encara ho és més quan es tracta de la carta de presentació. És important personalitzar-ne el contingut en la mesura que ens sigui possible, indicant el nom de la persona a qui l’adrecem, el departament i el nom de l’empresa, si disposem d’aquesta informació.

Començarem per indicar el motiu que ens porta a enviar la nostra candidatura, si hem vist l’oferta publicada i on l’hem vist, indicant la referència de l’oferta si la sabem i el lloc de treball al qual aspirem.

Es tracta d’una salutació personal que fem a l’empresa, per la qual cosa n’haurem de fer referència directa, esmentant perquè ens motiva treballar amb ells, concretant aspectes que coneguem respecte al tipus d’empresa, el seu producte, filosofia, l'abast territorial, etc. En definitiva, deixar palès que sabem a qui ens dirigim, que coneixem la companyia i que ens hem pres la molèstia d’investigar una mica i redactar una carta especialment per a ells.

A continuació, explicarem quins són els nostres objectius i motivacions de cara a la feina oferida. També haurem d’indicar aquells aspectes sol·licitats als quals responem, enfocant la carta als interessos de l’empresa i destacant els punts més valorables del nostre currículum, sense fer-ne un resum.

Per acabar, cal que esmentem la nostra disponibilitat per concertar una entrevista personal o per ampliar la informació de la manera que l’empresa consideri oportuna. Tanmateix, agrairem el temps que ens han dedicat i l’oportunitat de poder participar en el procés de selecció.

L’extensió de la carta mai ha d'excedir d'un full, és a dir, tres o quatre paràgrafs. En cas que l’enviem impresa, anirà adjunta al CV, sense grapes ni clips. Si l’enviem per correu electrònic ocuparà el cos del nostre missatge, adjuntant únicament un document amb el currículum.

Les claus

 • Tenir sempre cura amb la presentació i la correcció ortogràfica. Són importants els marges, la qualitat del paper i la impressió, la mida de la lletra, la utilització de negretes i cursives per destacar els punts més rellevants...
 • Mai ha de ser un resum del nostre CV, ha d’aportar informació addicional sobre el nostre perfil.
 • És recomanable indicar fites aconseguides en feines anteriors i elements que puguin suposar una diferenciació respecte a altres candidats. Cal descriure les habilitats que estiguin relacionades amb el que es demana a l’oferta.
 • Cal indicar la data i població a l’encapçalament de la carta.
 • S'ha de redactar amb ordinador, a no ser que l’empresa sol·liciti explícitament que sigui manuscrita (generalment, amb la finalitat de fer-ne un estudi grafològic).
 • Hem de signar a la part inferior dreta, indicant a sota el nom i cognoms.
 • Utilitzar un llenguatge formal i educat, però senzill i àgil. És bo evitar les frases excessivament llargues i el llenguatge grandiloqüent.
 • Tenir en compte els dos tipus principals de carta de presentació: en resposta a una oferta de treball o d’autocandidatura.
 • Distribuir la informació en diferents paràgrafs, separats per un espai.
 • També existeix la possibilitat d’enviar una carta d’agraïment després d’una entrevista o un procés de selecció. Això ajuda a deixar una porta oberta per a possibles vacants en el futur.

Models de cartes de presentacióInformació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica