Enginyers BCN#778

Edicions anteriors
Envia a un amic

21 de maig de 2020
Crisi Covid-19

Formació gratuïta per a autònoms

Els col·legiats autònoms (afiliats a la RETA o a la MUPITI) i els autònoms societaris
que hàgiu patit una pèrdua d'ingressos per la crisi de la Covid-19 ara també podeu accedir a la total subvenció d'un curs d'ENGINYERS BCN. Fins ara només ho podien sol·licitar els col·legiats a l'atur o afectats per un ERTO. Les condicions són les mateixes que per l'ajut econòmic a autònoms i autònoms societaris.

Llegiu-ne més

Theknos 237: “Ens en sortirem, però…”

El degà parla, a l'Observatori del Theknos de maig-juny, del repte que suposa per a la nostra corporació la crisi de la Covid-19. En el text envia un missatge d'esperança i ànim a tot el col·lectiu d'ENGINYERS BCN. Llegeix l'article aquí o llegeix-lo al web.

Llegiu-ne més

Des del Confinament (VII): “L’esclat de les xarxes”

El degà parla, en el nou article d'opinió setmanal, del poder de les xarxes socials. Miquel Darnés explica, també, que l'eina més semblant en el cas dels enginyers de l'àmbit industrial és la XARXA e-BCN. Llegeix l'article aquí o llegeix-lo al web. Últim número: "Els sons del silenci".

Llegiu-ne més

L’Ajuntament de Barcelona reprèn els terminis de procediments d’autorització i obres d’activitats

Amb data 20 de maig a les 21:56, la Direcció de Llicències - Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona, va informar sobre la represa dels terminis dels procediments d'autorització per a l'execució d'obres i l'inici d'activitats a la ciutat de Barcelona, suspesos actualment, per respondre a la protecció de l'interès general i el funcionament bàsic dels serveis. Segons la nota enviada (que pots consultar aquí), la rehabilitació dels terminis anirà acompanyada d'una adopció de criteris de priorització de determinats expedients associats especialment a l'habitatge de protecció oficial, així com determinats tipus d'equipaments públics vinculats amb necessitats ciutadanes de component social i assistencial, sanitari i científic.

Notícies ENGINYERS BCN

Theknos 236: "Millorar les depuradores"

La revista del Col·legi de març-abril inclou un article sobre com els medicaments s'estan convertint en una amenaça per al medi natural. El text, redactat pel periodista Joaquim Elcacho, planteja el repte de millorar les capacitats de les depuradores d'aigües residuals. Llegeix-lo aquí.

“Tot el que vols saber sobre el BIM”

La propera reunió de la Comissió Tècnica de l'Enginyeria, prevista pel 25 de maig a les 17 h, inclourà una conferència sobre els principis i avantatges del Building Information Modeling (BIM), impartida per l'expert Jordi Morató. També es comentarà la llei d'acompanyament dels pressupostos de 2020. Serà via videoconferència (accés des de la XARXA e-BCN). Inscriu-te a la comissió.

Què pots fer a la XARXA e-BCN?: Agenda

Totes les activitats que programen les teves comunitats les tens en un mateix lloc dins la XARXA e-BCN. Parlem de l'Agenda, que trobaràs sempre a la part dreta de la pàgina principal. Com a destacades, apareixen les tres activitats més properes en el temps. Mou-te pel calendari i fes servir aquesta eina per no perdre't res important.

Tecnoaula: Cursos del 26 de maig al 9 de juny

En aquesta notícia volem destacar els següents cursos a distància que ha programat el Col·legi per a les properes setmanes: "El nou Codi Tècnic de l'Edificació...", "Reglament d'instal·lacions tèrmiques en edificis RD1027/2007 (RITE)...", "Autoconsum fotovoltaic" i "Seguretat contra incendis per a directors d'obra". Agenda completa. Consulta les noves subvencions.

Llegiu-ne més
Notícies professionals

Nou tràmit en línia per a les consultes sobre prevenció contra incendis

La Generalitat impulsa un formulari per a centralitzar les consultes relacionades amb els expedients de prevenció d'incendis en els establiments, activitats, infraestructures i edificis segons la llei 3/2010. També serveix per sol·licitar una visita amb el personal tècnic i per conèixer l'estat de l'expedient. Fes-lo servir aquí. Per a altres consultes, utiliza la bústia de contacte.

Llegiu-ne més
Borsa de treball

Reactivem l'ocupació

En aquest procés de desescalada cap a la "nova normalitat" molts reprendreu la feina que s'havia vist aturada per un ERTO. Molts autònoms reactivareu mica en mica l'activitat professional.

Per aquells que no pugueu fer-ho, recordeu que teniu a la vostra disposició el Servei d'Ocupació i Promoció professional. Doneu-vos d'alta a la Borsa de treball.

Per altra banda, aquells que necessiteu incorporar un enginyer/a al vostre equip, penseu en els companys/es. Publiqueu les vostres ofertes de treball al Col·legi i recomaneu-la als vostres contactes.

Entre tots, reactivem l'ocupació!

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Postgrau de Gestió Energètica Eficient-Mòdul 3: Eines per a la gestió energètica eficient

Per videoconfèrencia

En línia

Del 22 de maig al 10 de juliol de 2020. Vegeu calendari a l'apartat d'observacions, divendres de 16 a 20 h.

Llegiu-ne més

Visió detallada de la Normativa ITC-BT 52 per a la infraestructura de recàrrega de vehicle elèctric

Per videoconferència

En línia

22 de maig de 2020, de 9 a 14 h.

Llegiu-ne més

Webinar en directe: Preparació d’oposicions a places d’enginyers tècnics industrials convocades per les administracions públiques

Informació essencial sobre aquests processos selectius: fases, proves i temaris. 

En línia

26 de maig de 2020, de 18 a 19.30 h.

Llegiu-ne més

El nou Codi Tècnic de l’Edificació aprovat i la conseqüent construcció dels edificis de consum gairebé zero. Estudi, dimensionat, comparació i legalització amb l’eina de referència HULC.

Per videoconferència 

En línia

26, 28 de maig, 3 i 4 de juny de 2020, de 9.30 a 13.30 h.

Llegiu-ne més

Macroeconomia a la nostra vida quotidiana

Per videoconferència. Inscripcions externes, veure l'apartat d'observacions. 

 

 

En línia

26 de maig de 2020, de 18 a 20 h.

Llegiu-ne més

Reglament d'instal·lacions tèrmiques en edificis RD1027/2007 (RITE). Interpretació, aplicació a instal·lacions i directives d'eficiència associades

Per videoconferència

En línia

28 de maig, 3, 8, 11, 18, 22 i 25 de juny de 2020, de 16 a 20 h.

Llegiu-ne més

Autoconsum fotovoltaic

En línia

De l'1 de juny a l'1 de juliol de 2020, en línia*

Llegiu-ne més

Webinar en directe: LEDs si però, com s'aconsegueix que la il·luminació d'un espai sigui eficient i alhora saludable?

Activitat gratuïta per a col·legiats i precol·legiats d'ENGINYERS BCN. 

En línia

2 de juny de 2020, de 16 a 17.30 h.

Llegiu-ne més

Una elecció sostenible per a les teves finances

Per videoconferència. Inscripcions externes, veure l'apartat d'observacions. 

 

En línia

2 de juny de 2020, 18 a 20 h

Llegiu-ne més

Bones pràctiques de calibratge en la indústria

Per videoconferència. Inscripcions externes, veure l'apartat d'observacions. 

En línia

2,9,10 de juny de 2020, de 10 a 14 h i 15.30 a 18.30 h.

Llegiu-ne més

Càlculs senzills d'estructures

Per videoconferència

En línia

2, 9, 15 i 18 de juny 2020, de 9.30 a 12.30 h

Llegiu-ne més

Anàlisi Modal de Fallades i els seus Efectes AMFE

Per videoconferència. Inscripcions externes, veure l'apartat d'observacions. 

En línia

3 i 4 de juny de 2020, de 10 a 14h i de 15.30 a 18.30h

Llegiu-ne més

L’estudi del terreny en un projecte. Geotècnia i contaminació de sòls i aigües

Per videoconferència

En línia

4 de juny de 2020, a les 18 h.

Llegiu-ne més

Webinar en directe: Reorientació professional: canvia el teu rumb professional

Activitat gratuïta per col·legiats i precol·legiats d'ENGINYERS BCN

En línia

4 de juny de 2020, de 17:00 a 19:00

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat