Enginyers BCN#757

Edicions anteriors
Envia a un amic

19 de desembre de 2019
Notícies ENGINYERS BCN

Últim dia per votar el pressupost de 2020 i el canvi d'estatuts

Encara ets a tems de donar la teva opinió sobre el pressupost de 2020 i el canvi d'estatuts que afectarà el nombre de mandats consecutius dels càrrecs de la Junta de Govern i el nom del Col·legi. Ho pots fer de manera telemàtica en aquest enllaç, on hauràs d'introduir el codi que has rebut per correu electrònic i/o SMS. Tens de temps fins que així s'anunciï a la Junta General d'aquesta tarda. Si tens dubtes de com, entra aquí. Més informació. Segueix-la per videostreaming.

Es presenta la nova Comissió Tècnica de l’Enginyeria

En un acte obert als col·legiats i emès en directe a través de la XARXA e-BCN va presentar-se la nova Comissió Tècnica de l'Enginyeria. Durant l'activitat també es va impartir un mini-curs de la XARXA. La comissió donarà cabuda, entre altres, a l'àmbit de les instal·lacions, activitats, BIM i Indústria 4.0. Inscriu-t'hi enviant un correu a jgimenez@ebcn.cat.

Nou èxit d'ENGINYERS BCN en defensa dels col·legiats

El 6 d'agost d'aquest any el Col·legi va interposar recurs de reposició contra un procés selectiu de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat per una plaça d'enginyer (Grup A1) on s'exigia com a requisit estar en possessió del títol d'Enginyer en Organització Industrial. El consistori ha estimat el recurs i ha establert que el títol exigible sigui el de llicenciatura o grau en enginyeria.

Llegiu-ne més

La 15ª edició del Dia del Foc se celebra a ENGINYERS BCN

En una sala d'actes plena de gom a gom va tenir lloc la 15a edició del Dia del Foc de l'associació Tecnifuego, jornada cabdal al sector. En la seva intervenció, Oscar Rosique, president de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències, va destacar el paper del Col·legi en l'àmbit de la protecció contra incendis.

Llegiu-ne més

Viu l’especularitat del Concert de Nadal 2019

Hem preparat aquest vídeo de resum de l'última edició del Concert de Nadal. Si vas assistir-hi, ho veuràs des d'un nou punt de vista, i si no, coneixeràs el més important. L'acte va celebrar-se el 17 de desembre a Santa Maria del Mar i va comptar amb l'actuació de Cor Madrigal i l'assistència de més de 600 persones.

Llegiu-ne més

Aquests són els guanyadors del Concurs Nadala 2019

Les expectatives eren altes, però les postals presentades han estat tantes i tan bones que finalment el jurat del Concurs Nadala 2019 ha atorgat dos premis: un a Chloè Sànchez (categoria de 3 a 6 anys) i un altre a Èric Albet (de 7 a 12). La decisió, per tant, no ha estat fàcil. Entre les 36 nadales (que pots veure aquí) hi ha hagut reis, tiós i, sobretot, molta il·lusió.

Llegiu-ne més

Continuen les formacions sobre la XARXA e-BCN

Els membres del Grup Territorial del Vallès Oriental van rebre el 12 de desembre un petit curs de la XARXA e-BCN, la comunitat virtual de l'enginyeria de l'àmbit industrial. No és la primera formació d'aquest tipus i segurament tampoc en serà l'última. Els membres dels grups territorials, com els de les comissions, també tenen accés a aquesta eina que els permet estar més i millor connectats amb els companys.

Xerrada sobre les responsabilitats dels enginyers, al Grup Territorial del Maresme

Juan Gracia, Cap de Serveis Jurídics del Col·legi, va impartir als membres del Grup Territorial del Maresme una xerrada sobre la professió i la responsabilitat jurídica del col·legiats. Va ser el 12 de desembre, el mateix dia que el grup es va acomiadar per les festes de Nadal amb un refrigeri i un brindis. Inscriu-te a un Grup Territorial del Col·legi.

Notícies professionals

Suspeses les llicències d'obra a Gràcia

Se suspèn al Districte de Gràcia la tramitació de plans urbanístics derivats concrets, l'atorgament de llicències d'obra nova i gran rehabilitació i els comunicats d'enderroc de construccions i les comunicacions d'actuacions en jardins i solars que impliquin tala d'arbrat. Consulta el document.

Llegiu-ne més

Publicat el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Històric i Artístic de Gràcia

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ha publicat la disposició següent: Anunci de l'Ajuntament de Barcelona d'aprovació inicial del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Històric artístic dels barris tradicionals de la Vila de Gràcia. L'exposició al públic és de 2 mesos.

Borsa de treball

Urgeix incorporar enginyer/a de projectes d'instal·lacions i direcció facultativa

Empresa d'enginyeria i arquitectura del Vallès necessita cobrir amb urgència la posició d'Enginyer/a de projectes d'instal·lacions i direcció facultativa. Entre les funcions elaborarà plànols d'instal·lacions de baixa tensió amb detall executiu, climatització, protecció contra incendis, càlculs i mesuraments. Les persones interessades poden inscriure's a l'oferta mitjançant la borsa de treball del Col·legi:

Referència de l'oferta 19-1024-AE, INGENIERO/A DE PROYECTOS DE INSTALACIONES Y DIRECCIÓN FACULTATIVA.

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Postgrau de Legalització d'Activitats. Mòdul 2: Normativa d'aplicació

En línia

Del 2 de gener al 29 de febrer de 2020, en línia

Llegiu-ne més

Càlculs senzills d'estructures

Aula 1, 3a planta del Col·legi

13, 15, 20 i 22 de gener de 2020, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Jornada Liberalització Industrial. L'entrada de la tecnologia Open Source en entorns Industrials

Sala d'actes del Col·legi

16 de gener de 2020, a les 18:00 hores

Llegiu-ne més

Formació superior per elaborar Plans d'Autoprotecció (PAU)

CAATEEB

Del 20 de gener al 9 de març de 2020, de 16 a 20 h.

Llegiu-ne més

Verificació de baixa tensió

Presencial i per videoconfèrencia

Aula 1, 3a planta del Col·legi

20, 22, 27 i 29 de gener de 2020, de 18 a 21 h

Llegiu-ne més

Preparació a la certificació professional (en línia)

En línia

, en línia

Llegiu-ne més

Preparación a la certificación profesional (en linea)

En línia

, en linea

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat