Enginyers BCN#709

Edicions anteriors
Envia a un amic

3 de gener de 2019
Notícies ENGINYERS BCN

Curs sobre les instal·lacions de producció d’energia solar tèrmica

La normativa d’aplicació, els tipus d’instal·lacions, els seus elements i exemples de casos reals conformen part del contingut del curs “Energia solar tèrmica”, que els dies 22 i 24 de gener impartirà al Col·legi Gaspar Martín, Director Tècnic d’ACV España. Aquest curs permetrà justificar les hores de formació necessàries per accedir a la certificació d'Expert en Auditories Energètiques. Inscriu-te aquí si ets col·legiat o precol·legiat i aquí si no ho ets. Més informació.

Llegiu-ne més

El vehicle elèctric dels estudiants de l’EEBE comptarà amb l’ajuda del Col·legi

ENGINYERS BCN serà al costat de l’EEBE e-Tech Racing en tot el seu recorregut. Així ho han formalitzat el degà del Col·legi, Miquel Darnés, i el Team Leader de l’equip d’estudiants, Manuel Montesinos. D’aquesta manera, el Col·legi cedirà la sala d’actes per la presentació del vehicle elèctric amb què participaran a la competició internacional Formula Student. Igualment, comunicarà les fites més importants del projecte. Molta sort a tot l’equip!

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Noves línies de préstecs per projectes d’inversió i desenvolupament industrial

En data 21 de desembre de 2018 ha estat publicada en el DOGC la disposició següent:

• ORDRE EMC/219/2018, de 18 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de préstecs en condicions preferents per al finançament de projectes d'inversió i desenvolupament industrial. Pots consultar-ho aquí.

Nota Informativa Comissió Nacional Seguretat i Salut a la Feina

Des del COGITI ens fan arribar un comunicat de la Comissió Nacional de Seguretat i Salut a la Feina, en relació a la integració que cal que facin els projectistes en matèria de normativa de Prevenció de Riscos Laborals sobre la normativa de Seguretat d’Utilització i Accessibilitat als edificis.

Llegiu-ne més

Regulació de la instal·lació d'ascensors al barri de La Marina del Port

En data 27 de desembre de 2018, ha estat publicada en el BOPB la disposició següent:

• Ajuntament de Barcelona - Pla de Millora Urbana per a la regulació de la instal·lació d'ascensors exteriors als edificis d'habitatge, al barri de La Marina del Port. Pots consultar-ho aquí.

Novetats Portal d’Informació Urbanística de l’Ajuntament de Barcelona

Per tal de facilitar la labor dels tècnics que desenvolupin projectes dins de la ciutat de Barcelona, s’ha habilitat un enllaç al web d’ENGINYERS BCN que porta directament al Portal d’Informació Urbanística de l’Ajuntament de Barcelona.

Llegiu-ne més

Aprovació del Pla urbanístic del Districte de l'Eixample

En data 27 de desembre ha estat publicat l’anunci d’aprovació definitiva del Pla especial urbanístic i de millora urbana per a la regulació de diversos sòls d’equipament de 7 emplaçaments qualificats d’equipaments en l’àmbit del Districte de l’Eixample. Pots consultar-ho aquí.

Borsa de treball

Tanquem el 2018 amb 1.200 ofertes gestionades

El Servei d’Ocupació i Promoció Professional va publicar un total de 1200 ofertes de treball. Respecte l’any anterior es manté la tendència de millora del mercat laboral.

Les enginyeries han estat les empreses amb major demanda de perfils d’enginyeria (25,92%) seguit de les empreses dedicades al sector de la construcció (4,67%) i, com a tercer sector destacat, les consultories d’enginyeria amb un 4,5% sobre el total de les ofertes.

Consulta aquí les ofertes publicades.

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Presenta amb èxit el teu TFG

Activitat exclusiva i gratuïta per a estudiants d’enginyeria de l’àmbit industrial.

Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), Sala de Conferències del TR1

16 de gener de 2019

Llegiu-ne més

Màrqueting automatitzat: la fàbrica de clients basada en intel·ligència artificial

Aula 2, 3a planta del Col·legi

17 de gener de 2019, a les 18:30 h

Llegiu-ne més

Energia solar tèrmica

Aula 1, 3a planta del Col·legi

22 i 24 de gener de 2019, de 16 a 20 h.

Llegiu-ne més

Disseny de Xarxes LonWorks

Aula 1, 3a planta del Col·legi

28, 29, 30 i 31 de gener de 2019

Llegiu-ne més

Documentació i tramitació d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió a Catalunya. Tràmits amb la companyia distribuidora

Activitat gratuïta per als nostres col·legiats i precol·legiats. Per als no col·legiats, aquesta xerrada té un cost de 15.00 €.

Sala d'actes del Col·legi

30 de gener de 2019, de 16.30 a 19.30 h.

S'emet per videostreaming
(Exclusiu per a col·legiats i precol·legiats)

Llegiu-ne més

Calibració i verificació d'equips de mesura i assaig Nivell 1

Aula 1, 3a planta del Col·legi

31 de gener, 7 i 14 de febrer de 2019

Llegiu-ne més

Tertúlies d’economia

Sala d'actes del Col·legi

4 de febrer de 2019

S'emet per videostreaming
(Exclusiu per a col·legiats i precol·legiats)

Llegiu-ne més

Resistència passiva estructural enfront del foc

Aula 1, 3a planta del Col·legi

5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 i 28 de febrer de 2019, de 17 a 20 h

Llegiu-ne més

Formació bàsica per elaborar Plans d'Autoprotecció

CAATEEB

Del 6 de febrer al 27 de març de 2019, (dies de les formacions a l'apartat d'Observacions)

Llegiu-ne més

Formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

16 de gener de 2019

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat