Enginyers BCN#701

Edicions anteriors
Envia a un amic

8 de novembre de 2018
Notícies ENGINYERS BCN

Demana ara la teva entrada pel Concert de Nadal 2018

És un esdeveniment especial que es repeteix cada Nadal. La basílica de Santa Maria del Mar reuneix la gran família d’ENGINYERS BCN per celebrar les festes i gaudir d’un espectacle captivador. Enguany el Concert de Nadal tindrà lloc el divendres 21 de desembre a les 20.30 h. La convidada serà l’orquestra El Teatre Instrumental, de música clàssica. El cost de l’entrada és de 8 euros per persona. Demana-la en aquest enllaç o presencialment a la seu col·legial.

Llegiu-ne més

La Mesa d’Enginyeria posarà en valor els nous graus en una destacada jornada a la seu col·legial

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la Directora General d’Indústria, Matilde Villarroya, participaran a “L’Enginyeria és un grau”, jornada organitzada pels col·legis d’enginyers graduats i tècnics agrupats a la METGEC (la Mesa d'Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya). Serà el 23 de novembre, de 9.30 a 13.30 h, a la sala d’actes del Col·legi. La benvinguda anirà a càrrec de Miquel Darnés, degà d’ENGINYERS BCN i president de la METGEC. Confirma assistència a jornadaenginyeria@lidera.cat. Més informació.

Llegiu-ne més

Quina formació t’agradaria rebre?

És el Col·legi qui s’ha d’adaptar a tu i no a l’inrevés. Per aconseguir-ho, posem a la teva disposició un espai on tu proposes el curs que vols fer i selecciones, entre els que hi ha disponibles, els que t’interessen. Esculls en quin format, durant quin trimestre i en quin horari fer-lo. Nosaltres t’escoltarem i programarem en base a tota aquesta informació. Trobaràs aquest espai al mòdul d'activitats, a la pestanya “Catàleg de cursos”. Prova-ho ara i forma’t en allò que t'interessa més!

Llegiu-ne més

“Cap a on va la Gestió Energètica a partir del Clean Energy Package?”

El 20 de novembre la sala d’actes del Col·legi acollirà la jornada “Cap a on va la Gestió Energètica a partir del Clean Energy Package?”, sobre la comptabilització energètica, la gestió massiva de dades, l’empoderament del ciutadà dins el model energètic i el grau d'acompliment de les directives europees en aquest àmbit. Inscriu-te aquí si ets col·legiat o precol·legiat i aquí si no ho ets. Més informació. Segueix-lo per videostreaming.

Llegiu-ne més

Els episodis de vents forts i el pla VENTCAT

A partir de l’anàlisi de casos reals en àmbits com la comunicació a la població, elements vulnerables, accions en prealerta o actuacions urgents, la jornadaEmergències per fortes ventades. Pla VENTCAT. Consells i recomanacions d’actuació” tractarà l’aplicació pràctica del pla d'emergència de la Generalitat en casos de vents forts. Inscriu-te aquí si ets col·legiat o precol·legiat i aquí si no ho ets. Més informació. Segueix-lo per videostreaming.

Llegiu-ne més

Conferència sobre la pòlissa de responsabilitat civil

Estar ben cobert proporciona una gran tranquil·litat a la feina. Per tal d’explicar la pòlissa que actualment té contractada el Col·legi, el 22 de novembre es durà a terme la xerrada “Pòlissa de responsabilitat civil del Col·legi o pòlissa externa. Amb quina tinc millor cobertura?”. Els col·legiats que us adheriu a aquesta assegurança estareu coberts davant els riscos de l’exercici professional. Inscriu-te aquí. Més informació. Segueix-la per videostreaming.

Llegiu-ne més

Una aproximació als efectes del canvi climàtic

“Només hi ha una manera de posar fre al canvi climàtic: viure’l”. És el reclam publicitari de The Zone of Hope, l’experiència immersiva de realitat virtual promoguda per Aigües de Barcelona. El degà, Miquel Darnés; la vicedegana, Maria Cinta Pastor; el Cap de Serveis Tècnics, David Jiménez i el vicepresident de la Comissió de Qualitat i Innovació, Carles Torras, han participat en aquesta activitat per tal d’aprendre, encara més, d'un tema tan sensible per ENGINYERS BCN. 

Llegiu-ne més

La Comissió d’Ensenyament celebra la VII Jornada d’Innovació

Sobre la qüestió “Com podem contribuir a impulsar el canvi educatiu a Catalunya?” va girar el 25 d’octubre la “VII Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari”. Aquesta ja clàssica activitat, proposada per la Comissió d’Ensenyament, va servir per proposar tècniques innovadores i premiar les millors idees per part de professors i alumnes. Mira el vídeo complet de l’acte aquí.

Llegiu-ne més
Notícies professionals

Accedeix i consulta gratuïtament les normes UNE

Sabies que tens a la teva disposició tota les normes tècniques publicades per UNE? Amb aquest servei del Col·legi podràs visualitzar normes UNE, EN i les ISO que estiguin transposades a l’àmbit estatal, de manera fàcil i sense cost. A més, t’informem que també pots accedir al portal Toolbox, que et permetrà adquirir software tècnic amb uns importants descomptes comercials. Per a més informació, posa't en contacte amb el Servei de Visats del Col·legi trucant al 93 496 14 20.

Llegiu-ne més

La “Barcelona Resilience Week” centrarà el debat sobre el desenvolupament sostenible de les ciutats

La setmana del 11 al 16 de novembre Barcelona serà la capital del debat sobre la resiliència de les ciutats, és a dir, de la seva capacitat per créixer davant les adversitats i d’una manera sostenible. Durant aquests dies se celebraran diversos esdeveniments que comptaran amb la presència dels principals 'stakeholders'. Mira aquí el programa de la “Barcelona Resilience Week”. Registra’t gratuïtament aquí abans del 7 de novembre.

Llegiu-ne més

Competitivitat i sostenibilitat del gas natural vehicular

En la lluita contra el canvi climàtic hi juga un paper important les emissions del transport. La jornada “La competitivitat i sostenibilitat del gas natural vehicular: L’experiència i nous projectes de SEAT, TMB i SMET” explicarà una de les alternatives més sostenibles als derivats del petroli. Inscripcions a 93 402 57 73 o energiafundacion@naturgy.com. Més informació.

Llegiu-ne més

Jornada sobre ETIM i BIM a la fira MATELEC de Madrid

El saló internacional de solucions per a la Indústria Elèctrica i Electrònica (MATELEC) comptarà, el 14 de novembre a les 16 h, amb una jornada sobre ETIM y BIM. Serà al pavelló 7 d’IFEMA, a Madrid, i en aquesta activitat s’explicarà la novetat que suposa que Plataforma Electronet e-commerce s’hagi fet càrrec de la gestió d’ETIM Espanya. Més informació. Per assistir-hi, contacta amb general@afme.es.

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Publicat el Pla d'Usos de Sant Andreu

En data 2 de novembre de 2018, ha estat publicat en el BOPB l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona d’aprovació inicial del Pla especial urbanístic d’ordenació de les activitat de pública concurrència, comerços alimentaris i altres activitats a l’àmbit delimitat a l’entorn del carrer Gran de Sant Andreu. Consulta’l aquí.

Llegiu-ne més

Bases subvencions Consorci de l’Habilitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

En data 2 de novembre de 2018, es va publicar en el DOGC la disposició següent:

• Edicte del Consorci de l’Habilitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona sobre publicació al BOPB de l’aprovació inicial de les bases reguladores d’ajuts per al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial col·lectiva i habitatges específiques per als municipis que integren l’àrea metropolitana de Barcelona (exp. 28/18). Pots consultar-ho aquí.

Llegiu-ne més
Borsa de treball

Tinc una entrevista de feina i ara què?

Darrera d’una entrevista de feina hi ha tot un món a descobrir, tot i semblar un tema senzill quan ens hi trobem en primera persona la cosa canvia. Sens dubte és un moment decisiu per aconseguir el lloc de treball desitjat. Saber en quin tipus d’entrevista ens podrem trobar i a quines possibles preguntes ens haurem d’afrontar, ja sigui de caire personal, de formació i experiència, d’aptitud, de pensament creatiu, de pressió o bé de comportament, ens donarà més seguretat per anar a l’entrevista perquè acabi sent un èxit. És important estar preparat per saber el què volem dir i transmetre i també tenir un control de les nostres dificultats.
Si teniu dubtes sobre aquest tema o d’altres relacionats amb la recerca de feina us recordem que teniu a la vostra disposició l’Àrea d’Ocupació i Promoció Professional.

 

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Aplicacions per a l’optimització del control de processos en l’entorn de la Industria 4.0.

l’Any de l’Enginyeria 4.0

Sala d'actes del Col·legi

12 de novembre de 2018, a les 18:30h

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

L’entrevista laboral: Posa’t a prova

Activitat exclusiva i gratuïta per col·legiats i precol·legiats.

Aula 3a planta del Col·legi

12 de novembre de 2018, de 17.30 a 19.30 h

Llegiu-ne més

Últimes tendències en seguretat de màquines (Safety).

Tecnoespai

15 de novembre de 2018, a les 18:30

Llegiu-ne més

Convocatòries de certificació

Tecnoespai

15 de novembre de 2018, de 9 a 14h

Llegiu-ne més

Elevator Pitch. Presenta’t en 2 minuts

Activitat exclusiva i gratuïta per col·legiats i precol·legiats.

Aula 3a planta del Col·legi

19 de novembre de 2018, de 16.30 a 19.30 h

Llegiu-ne més

Cap a on va la Gestió Energètica a partir del Clean Energy Package?

l'Any de l'Enginyeria 4.0

Sala d'actes del Col·legi

20 de novembre de 2018, de 9 a 13 h.

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Autodesk Revit MEP 2017 - Climatització

Tecnoespai

20, 22 i 27 de novembre de 2018, de 16 a 20 h

Llegiu-ne més

Emergències per fortes ventades. Pla Ventcat. Consells i recomanacions d’actuació

Sala d'actes del Col·legi

21 de novembre de 2018, de 9 a 14h

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Pòlissa de responsabilitat civil del Col·legi o pòlissa externa. Amb quina tinc millor cobertura?

Sala d'actes del Col·legi

22 de novembre de 2018, a les 19 h.

S'emet per videostreaming
(Exclusiu per a col·legiats i precol·legiats)

Llegiu-ne més

Workshop 2.0. Eines de modelatge bàsic amb impressores 3D

Club EBCN

22 de novembre de 2018, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Jornada “L’Enginyeria és un grau”

Inscripcions: cal confirmar assistència a jornadaenginyeria@lidera.cat

Sala d'actes del Col·legi

23 de novembre de 2018

Llegiu-ne més

Formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat