Enginyers BCN#685

Edicions anteriors
Envia a un amic

12 de juliol de 2018
Notícies ENGINYERS BCN

Al setembre arriben els “Cursos de tardor”

Per la tornada de vacances el Col·legi prepara un nou cicle d’activitats de curta durada. Ho fa amb dos objectius: millorar les habilitats tècniques i fomentar el networking (les sessions inclouen un esmorzar o un berenar). Els cursos són: “Introducció a Bitcoin i a les Criptomonedes” i “Sistema 5S d’ordre i neteja” (sessió de matí i de tarda).

Llegiu-ne més

Suma’t a l’equip de futbol d’ENGINYERS BCN

El Col·legi busca col·legiats per participar en la XL edició del Trofeu del Rector. Si tens més de 30 anys i t’agrada el futbol, no ho dubtis: fes equip amb ENGINYERS BCN! En total són quatre eliminatòries durant el mes d’octubre. Per apuntar-te fes clic aquí abans de què acabi el termini, el 27 de juliol (la inscripció és gratuïta).

Llegiu-ne més
Notícies professionals

El Districte de Ciutat Vella explica la implantació del seu nou Pla d’Usos

En data 26 de març es va publicar al BOPB, l’aprovació definitiva del nou Pla d’Usos del Districte de Ciutat Vella. Pots consultar-ho aquí.

Llegiu-ne més

Els RuralApps volen premiar la teva aplicació

La Generalitat ha convocat la 5a edició dels Premis RuralApps, certamen que recompensa les millors aplicacions mòbils del sector agrari, alimentari o rural. Hi ha dues categories, cadascuna premiada amb 3.000 euros: les apps adreçades als professionals del sector i les que es dirigeixen a la ciutadania. Tens fins el 14 de setembre per presentar-te. Més informació.

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Aprovació de nous Documents reconeguts per a la Certificació Energètica d’Edificis

Des del passat 5 de juliol, són admesos pels registres de les diferents Comunitats Autònomes, les certificacions energètiques realitzades amb la darrera versió del programari CYPETHERM HE Plus, SG SAVE i del complement CE3X per a nous edificis, segons la Resolució signada pel Ministeri de foment i el Ministeri per a la Transició Ecològica. La consulta i descàrrega d’aquest programari es pot fer a través del web del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Consulta les Guies de Pràctiques Correctes d'Higiene reconegudes oficialment per la Generalitat

Al web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària es poden consultar fins a 35 guies diferents, relacionades amb les pràctiques correctes a implementar per a una gran diversitat d’activitats alimentàries com per exemple: establiments de restauració mòbil (foodtrucks), restaurants, sector flequer, venda en mercats municipals, diferents vendes de proximitat, etc. Pots consultar-ho aquí.

Mesures per a la reducció d'emissions contaminants

En data 7 de juliol de 2018, ha estat publicada en el BOE la disposició següent:

Real Decreto 818/2018, de 6 de julio, sobre medidas para la reducción de las emisiones nacionales de determinados contaminantes atmosféricos. Pots consultar-ho aquí

L’AMB aprova mesures per reduir la contaminació d’obres

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat llum verda a una nova ordenança que obliga els promotors de les obres a prendre una sèrie de precaucions quan es decreti un avís preventiu per contaminació i en casos d’episodi greu. Arribat el cas es podrà prohibir les activitats més pulverulentes. Més informació aquí.

Llegiu-ne més

Publicat el nou mapa de protecció sobre contaminació lumínica

En data 6 de juliol de 2018 ha estat publicada en el DOGC la disposició següent:

Resolució TES/1536/2018, de 29 de juny, per la qual s'aprova el Mapa de la protecció envers la contaminació lumínica a Catalunya. Pots consultar-ho aquí.

Modificació de l'ordenança d'obres de Barcelona

En data 4 de juliol de 2018 ha estat publicada en el BOPB la disposició següent:

• Anunci de l’Ajuntament de Barcelona sobre l’aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança reguladora dels Procediments d’Intervenció Municipal de les Obres. Pots consultar-ho aquí

Llegiu-ne més
Borsa de treball

A l’estiu no oblidis seguir consultant les ofertes de treball al Servei d’Ocupació i Promoció Professional (SOPP)

El nombre d’ofertes de treball publicades per les empreses oscil·la durant els diferents mesos de l’any. Amb motiu de les vacances, cada any s’observa com al mes d’agost les oportunitats professionals es redueixen, en canvi la darrera quinzena de juliol és encara un bon moment, donat que moltes empreses deixen oberts els processos de selecció per incorporar nous treballadors al mes de setembre. El SOPP del Col·legi no atura la maquinària durant l’estiu perquè pugueu continuar accedint a la borsa de treball més especialitzada.

 

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Creació del primer equip de Futbol 11 d’ENGINYERS BCN

T’agrada el futbol? T’agrada jugar-hi? Vols formar part del primer equip de Futbol 11 d’ENGINYERS BCN? Et convidem a entrar en aquesta activitat que el Col·legi vol iniciar!

ENGINYERS BCN

Data límit d'inscripció: 27 de juliol de 2018

Llegiu-ne més

Lliurement dels premis del XIX Concurs de Fotografia i Arts Plàstiques i XV Exposició-Concurs de Pintura

ENGINYERS BCN

6 de setembre de 2018, a les 19 h

S'emet per videostreaming
(Exclusiu per a col·legiats i precol·legiats)

Llegiu-ne més

Anglès en línia

del 17 de setembre de 2018 al 17 de març de 2019

Llegiu-ne més

Funcionament del mercat elèctric, tarificació i aprofitament de la informació disponible en l'àmbit de l'auditoria energètica

18, 20, 25, 27 de setembre i 2 d'octubre del 2018

Llegiu-ne més

Autodesk Revit MEP 2017 – Fontaneria i sanejament

18 i 20 de setembre de 2018, de 16 a 20h

Llegiu-ne més

Millora de la resiliència en un món VUCA (Volatilitat, Incertesa, Complexitat i Ambigüitat)

19

18 de setembre de 2018, de 16.30 a 19.30 h.

Llegiu-ne més

Introducció al Networking professional. Fes que la teva xarxa de contactes es mogui

19

19 de setembre de 2018, de 16.30 a 19.30 h

Llegiu-ne més

Introducció a Bitcoin i a les Criptomonedes

19

20 de setembre de 2018, de 17 a 20 h

Llegiu-ne més

Formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat