Enginyers BCN#684

Edicions anteriors
Envia a un amic

5 de juliol de 2018
Notícies ENGINYERS BCN

Una Diada d'art i enginy

Va haver-hi moments per tot: per la sorpresa, el riure, l’admiració i també per posar-se més seriosos. La Diada de la Professió 2018, celebrada el 29 de juny, va ser un acte molt complet, però per damunt de tot una oportunitat per reivindicar l’enginyeria de l’àmbit industrial. L’entrega de premis, les actuacions i els parlaments van marcar una cerimònia per recordar.

Llegiu-ne més

Cursos sobre el blockchain i la llei de contractes del sector públic

El Col·legi de Camins, Canals i Ports de Catalunya organitza dos cursos que poden ser d’interès per als professionals de l’enginyeria de l’àmbit industrial. Es tracta de les formacions “L’impacte del blockchain en la gestió de les infraestructures i els serveis de transport” i “La nova llei de contractes del sector públic a debat”. La primera és gratuïta. A la segona se us farà preu de col·legiat indicant que sou membres d’ENGINYERS BCN.

Llegiu-ne més

El Col·legi premia el millor expedient acadèmic al Tecnocampus

Les enginyeries del Tecnocampus Mataró van celebrar el seu acte de graduació el 28 de juny. Com no podia ser d’una altra manera, ENGINYERS BCN hi va estar present. Ricard Nogués, tresorer, va ser el representant del Col·legi i l’encarregat de lliurar una tauleta, un any de col·legiació gratuïta i un diploma de reconeixement al millor expedient acadèmic entre els graduats de les enginyeries de l’àmbit industrial.

Llegiu-ne més

El Tecnoespai exposa els quadres i les fotografies dels col·legiats

Qui diu que enginyeria i art no estan relacionades? Els participants als concursos de pintura i fotografia d’enguany estaran exposats fins el 27 de setembre al Tecnoespai (Bailèn, 68). L’exposició és gratuïta i és una bona mostra del talent dels nostres col·legiats i els seus familiars.

Llegiu-ne més

La darrera promoció de pèrits químics celebra el 50è aniversari

Mig segle ha passat des que es van treure els estudis l’última generació de pèrits químics. Va ser l’any 1968 a l’Escola Industrial de Terrassa en un moment de grans canvis a les universitats. 50 anys després, aquesta mateixa escola ha celebrat un acte de record que ha comptat amb la participació de la vicedegana, Maria Cinta Pastor.

Llegiu-ne més
Notícies professionals

Entra amb descompte a REBUILD

La fira del sector de la construcció i la reforma arriba a Barcelona. REBUILD envaeix el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) del 26 al 28 de setembre. Gràcies a un acord amb ENGINYERS BCN, els col·legiats que utilitzin aquest codi gaudiran d’importants descomptes en les entrades Business i Premium VIP. Inscriu-te aquí.

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Actualització dels Documents Bàsics del CTE

Com cada mig any, el Ministeri de Foment ha actualitzat els Documents Bàsics del CTE amb comentaris. En aquest enllaç podreu trobar els següents documents actualitzats a data Juliol 2018: DB SI, DB SUA i Documents de Suport.

Ajudes a la computació al núvol per a pimes

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha publicat la següent ajuda: Resolución de 31 de julio de 2015, de la Entidad Pública Empresarial Red.es, por la que se convocan ayudas del programa de fomento de la demanda de soluciones de computación en la nube para pequeñas y medianas empresas (C-051/15-ED). L’import total és de 40 milions d’euros. Consulta-la aquí.

Publicada la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació pel 2018 a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona acaba de publicar la convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'elements comuns per a l'any 2018. Aquests ajusts estan destinats a reformes relacionades amb defectes estructurals, actuacions en matèria d’accessibilitat, instal·lacions d’ascensors, reforma d’instal·lacions d’enllaç dels edificis i instal·lació de plaques solars fotovoltaiques o tèrmiques.
El període de sol·licituds es va obrir el passat 15 de juny. Podeu consultar tota la documentació al següent enllaç.

Borsa de treball

Es busca un/a enginyer/a responsable electrònic (Coneixements Sensors Industrials) Ref. 18-0677-SC

T'interessa l'aprofitament de l'energia i l'estalvi? Tens coneixements d'electrònica, de sensors i/o processos industrials? El Servei d'Ocupació i Promoció Professional del Col·legi està cercant, per una empresa dedicada a la recuperació de calor residual, un/a Enginyer/a per formar part d'una empresa d'innovació i integrar-se en un equip de 3 persones i donar solucions energètiques a les empreses clients.
Veure Oferta
Envia el teu CV a ocupacioipromocio@ebcn.cat indicant la referència de l'oferta o inscriu-te directament a partir dels enllaços.

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Instal·lacions de Recàrrega de Vehicles Elèctrics, què has de saber? (legislació, punts crítics i tràmits, d’interès per l’Enginyeria)

ENGINYERS BCN

9 de juliol de 2018, a les 18.30 h

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Tast de Qualitat. Descobrir la Xina. Bàsics per fer negocis amb xinesos.

ENGINYERS BCN

10 de juliol de 2018, a les 18.00 h

Llegiu-ne més

Curs d'anglès en línia

En línia

del 17 de setembre de 2018 al 17 de març de 2019

Llegiu-ne més

Funcionament del mercat elèctric, tarificació i aprofitament de la informació disponible en l'àmbit de l'auditoria energètica

TECNOESPAI

18, 20, 25, 27 de setembre i 2 d'octubre del 2018

Llegiu-ne més

Curs Autodesk Revit MEP 2017 – Fontaneria i sanejament

Tecnoespai

18 i 20 de setembre de 2018, de 16 a 20h

Llegiu-ne més

Millora de la resiliència en un món VUCA (Volatilitat, Incertesa, Complexitat i Ambigüitat)

ENGINYERS BCN

18 de setembre de 2018, de 16.30 a 19.30 h.

Llegiu-ne més

Introducció al Networking professional. Fes que la teva xarxa de contactes es mogui

ENGINYERS BCN

19 de setembre de 2018, de 16.30 a 19.30 h

Llegiu-ne més

Introducció a Bitcoin i a les Criptomonedes

Aula 3a planta del Col·legi

20 de setembre de 2018, de 17 a 20 h

Llegiu-ne més

Curs I: Instal·lacions en Baixa Tensió. Normativa i Tramitació

TECNOESPAI

25 i 27 de setembre i 2, 4 i 9 d’octubre de 2018 de 16 a 20h

Llegiu-ne més

REBUILD 2018

REBUILD, el congrés que vol impulsar el sector de la construcció.

CCIB - Barcelona

26, 27 i 28 de setembre de 2018

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat