Enginyers BCN#676

Edicions anteriors
Envia a un amic

10 de maig de 2018
Notícies ENGINYERS BCN

L'Observatori del degà: “Innovar-se o morir”

En l'Observatori del Theknos de maig, Miquel Darnés parla dels esforços que ha fet el Col·legi en matèria d'innovació. Llegeix l'article del degà aquí.

Llegiu-ne més

ENGINYERS BCN DIGITAL: El nou apartat del web

La posada en marxa al Col·legi de diverses iniciatives tecnològiques ha requerit fer un recull de totes elles dins l’àrea de Serveis per a col·legiats. Entra aquí i les trobaràs totes: el blog de la professió, les apps, les xarxes socials i la plataforma Torna-la a Veure, on es pengen les conferències que es fan a la seu col·legial. La tecnologia ens continua apropant a tu.

Llegiu-ne més

L’enginyeria 4.0, a debat

Dins el marc de l’Any de l’Enginyeria 4.0, el Col·legi organitza el “Debat tècnic sobre l’enginyeria 4.0 en l’entorn industrial, de l’edificació i d’infraestructures, automoció i transport”. Serà el 17 de maig i hi assistiran representants de cada sector i de la Generalitat de Catalunya. Pots inscriure’t de manera gratuïta en aquest enllaç. Més informació aquí. Segueix-lo per videostreaming.

Llegiu-ne més

Col·labora amb el crowdfunding de l’ePowered Racing UPC

Els estudiants de l’EEBE que formen part de l’ePowered Racing, un equip que dissenya i produeix una motocicleta elèctrica de competició, busquen suport econòmic. Si vols ajudar-los en el desenvolupament d’aquest projecte, entra en aquest enllaç. D’aquesta manera estaràs impulsant la feina dels enginyers de demà i, depenent del teu grau d’ajuda, podràs inclús rebre un obsequi.

Llegiu-ne més

Participa al Congrés “Innovació i renovació urbana: de la ciutat al material”

Des dels materials, els edificis i els espais urbans fins a la mobilitat. El concepte d’innovació i renovació urbana abasta diverses idees, les quals seran tractades per ponents de renom a la jornada que Barcelona Building Construmat organitza dins els BBTalks. Serà el 16 de maig al Palau de Congressos de Montjuïc. A més, també pots assistir a un dinar de networking. Tota la informació en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

La guanyadora d’una tauleta al Fòrum de l’EEBE recull el seu premi

La darrera edició del Fòrum d’Empreses de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) va concloure el passar 19 d’abril amb una sorpresa ben agradable. L’estudiant del grau en enginyeria mecànica Júlia Galbas va ser l’afortunada guanyadora del sorteig que el Col·legi va dur a terme entre els visitants del seu estand. El premi, una tauleta, el va rebre ahir de la mà de la gerent, Marta Martí.

Llegiu-ne més
Notícies professionals

Jornada sobre l’aplicació del RIPCI a Catalunya

El Reglament d’Instal·lacions de Protecció Contra Incendis (RIPCI) va entrar en vigor a finals de l’any passat i ha suposat un gran repte per als agents implicats, molts dels quals seran presents a la jornada dedicada a analitzar el RIPCI prevista pel 6 de juny. Per part d’ENGINYERS BCN hi participarà el Cap de Serveis Tècnics. Consulta aquí el programa sencer. Inscriu-te enviant un correu a info@clusterincendis.com a l’atenció d’Imma Ros.

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Publicada la Circular 1/2018 de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia

En data 27 d’abril de 2018 ha estat publicada en el BOE la disposicó seguent,

Circular 1/2018, de 18 de abril, de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, por la que se regula la gestión del sistema de garantía de origen de la electricidad procedente de fuentes de energía renovables y de cogeneración de alta eficiencia. Pots consultar-ho aquí.

Llegiu-ne més

Publicada l’ordre sobre l’escuma de poliuretà

En data 19 d’abril de 2018, ha estat publicada en el BOE la disposició següent:

Orden APM/397/2018, de 9 de abril, por la que se determina cuándo los recortes de espuma de poliuretano utilizados en la fabricación de espuma compuesta, se consideran subproductos con arreglo a la Ley 22/2011, de 28 de julio, de residuos y suelos contaminados. Pots consultar-ho aquí.

Llegiu-ne més

Suspensió de llicències relatives a les activitats de benzinera o subministraments de carburant

En data 3 de maig de 2018, s'ha publicat l'anunci de l'acord de suspensió de llicències relatives a instal·lació o ampliació de les activitats de: 

• 12.20 Gasolinera
• 12.20/1 Subministrament de carburants per a vehicles propis

Així com, l’atorgament de llicències d’obres i comunicacions prèvies vinculades a la instal·lació o ampliació d’aquestes activitats. Pots consultar-ho aquí.

Llegiu-ne més
Borsa de treball

Tenir un bon CV i saber-lo moure a les xarxes socials és una garantia per trobar la feina que vols.

Des del Servei d’Ocupació i Promoció Professional d’ENGINYERS BCN insistim en la necessitat de tenir un bon currículum en format electrònic per la recerca de feina. El CV és la nostra carta de presentació o primer contacte amb les organitzacions on volem treballar. Tenir un bon CV t’obrirà les portes per poder accedir a les entrevistes de treball. D’ell dependrà tenir oportunitats per optar al lloc de treball desitjat.
Si vols esbrinar si tens un bon CV, vols aprendre a destacar el teus punts forts professionals i personals i vols saber com treure-li el màxim partit a la xarxa professional més important del món (Linkedin), la Borsa de treball t’ajuda a aconseguir-ho amb l’activitat “Busca feina al segle XXI: LinkedIn, CV, ...”. Tindrà lloc el proper 16 de maig a la tarda.

Inscripcions en aquest enllaç

Et recordem que també tens a la teva disposició el servei d’orientació personalitzat del Servei d’Ocupació i Promoció Professional del Col·legi.

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 2 autoritzacions d'activitat de gestió de residus. Fiscalitat sobre els residus industrials

Tecnoespai

10 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 3. La simbiosi industrial i la gestió de sòls contaminants


Tecnoespai

15 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Busca feina al segle XXI: LinkedIn, CV, ...

ENGINYERS BCN

16 de maig de 2018, de 17.30 a 20.30 h

Llegiu-ne més

Debat tècnic sobre l’enginyeria 4.0 en l’entorn industrial, de l’edificació i d’infraestructures, automoció i transport

Sala d'actes del Col·legi

17 de maig de 2018, de 9.30 a 13.30 h.

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Mentoring: Com acréixer l’ús del capital experiencial en les organitzacions

Tecnoespai

17 de maig de 2018, a les 18.30 h.

Llegiu-ne més

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 4 Ecodisseny


Tecnoespai

17 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Òpera, “L’inganno Felice”

Sortida a l'òpera, per veure l'obra, “L’inganno Felice”, previst pel dissabte 19 de maig, organitzat per la Comissió de Cultura i Esports.

Teatre de Sarrià

19 de maig de 2018

Llegiu-ne més

Comunicació a la xarxa: Continguts i comunicació interpersonal virtual

ENGINYERS BCN

22 de maig de 2018 de 17 a 20h

Llegiu-ne més

Fonaments de Lean Manufacturing

TECNOESPAI

23 de maig de 2018, de 9 a 14 h

Llegiu-ne més

Convocatòries de certificació

Tecnoespai

24 de maig de 2018

Llegiu-ne més

Sortida al Teatre "Matilda el musical"

Sortida al Teatre del Cercle de Gràcia, per veure l'obra, "Matilda el musical", previst pel dissabte 26 de maig, organitzat per la Comissió de Cultura i Esports.

El Cercle de gràcia

26 de maig de 2018

Llegiu-ne més

Introducció al Minecraft

En línia

Del 28 de maig al 22 de juny de 2018

Llegiu-ne més

Potenciar el lideratge personal a la vida professional

28, 30 i 31 de maig de 2018 de 17.30 a 20.30h

Llegiu-ne més

Cafè amb el Degà. Us escoltem

ENGINYERS BCN

28 de maig de 2018, des de les 18.30 fins a les 20 h

Llegiu-ne més

Xerrada - col·loqui amb Albert Masó Garcia, sobre el tema

Xerrada - col·loqui amb Albert Masó Garcia, previst pel dimarts 29 de maig, organitzat per la Comissió de Cultura i Esports.

Sala d'actes del Col·legi

29 de maig de 2018

Llegiu-ne més

La comunicació assertiva i la seva relació amb la resolució de conflictes des d’una perspectiva de gènere

ENGINYERS BCN

29 de maig de 2018, de 17 a 20 h

Llegiu-ne més

Curs Autodesk Revit MEP 2016 - Climatització

TECNOESPAI

31 de maig, 5 i 7 de juny de 2018, de 16 a 20 h

Llegiu-ne més

Viatge d'estiu a l'Índia

Viatge d'estiu a l'Índia del 31 de maig al 10 de juny, propossat per la Comissió d'Enginyers Jubilats

Índia

del 31 de maig al 10 de juny

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat