Enginyers BCN#675

Edicions anteriors
Envia a un amic

3 de maig de 2018
Notícies ENGINYERS BCN

Aprovats els comptes de 2017 i la gestió de la Junta de Govern

153 “sí”, 17 “no” i 21 abstencions. Els resultats de la Junta General Ordinària, celebrada ahir a la seu col·legial, no dona marge a dubtes. Una gran majoria de col·legiats van donar llum verda al balanç econòmic de l’any passat i a la feina de l’actual Junta de Govern. La participació, molt similar a la de l’última reunió d’aquest tipus, va ser majoritàriament per via electrònica.

Llegiu-ne més

Envia’ns el teu TFG i podràs guanyar fins a 2.000 euros

Els Premis EBCN reconeixen cada any el talent jove. Enguany el guardó al millor treball de fi de grau té una dotació de 2.000 euros i el segon premi, de 500. Tens de temps fins el 25 d'aquest mes per fer-nos arribar el teu TFG. Això sí, els projectes han de crear resolucions innovadores a problemes existents o aplicar millores a un producte, un procés o un servei. Aquí trobaràs tota la informació.

Llegiu-ne més

Nou curs sobre gestió de residus industrials

Vols convertir-te en un expert en la gestió de residus industrials? Apunta’t, doncs, al curs que el Col·legi i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) han programat per als dies 8, 10, 15 i 17 de maig. És una de les formacions més completes sobre residus industrials del mercat, ja que, a més, donarà accés a un certificat reconegut per l’ARC. Es pot fer sencer o per mòduls independents. Més informació aquí. Inscriu-te en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Informa’t de com elaborar les fitxes operatives per a bombers

Per tal de definir els paràmetres tècnics que faciliten la intervenció de bombers, el Col·legi ha programat la conferència “Fitxes operatives per bombers en cas d'emergència (FOER)”. Es tracta d’una jornada on s’explicarà quins són els primers passos per a l'elaboració de les fitxes operatives destinades a aquest col·lectiu. Inscriu-te aquí si ets col·legiat o precol·legiat i aquí si no ho ets. Més informació en aquest enllaç. Segueix-lo per videostreaming.

Llegiu-ne més

Nova conferència sobre edificis intel·ligents i certificacions en sostenibilitat

El dilluns 7 de maig, a partir de les 18.30 h, tindrà lloc a la sala d’actes del Col·legi la xerrada “Edificis intel·ligents preparats per a les certificacions en Sostenibilitat”. Estarà impartida per Xavier Barnils, Rubén Molina i Xavier Rodríguez, de l’empresa Schneider Electric. Inscriu-te aquí. Més informació en aquest enllaç. Segueix-lo per videostreaming.

Llegiu-ne més

El Col·legi col·laborarà amb el monoplaça dels estudiants de l’EUSS

El compromís d’ENGINYERS BCN amb els futurs enginyers també s’estén a l’àmbit esportiu. En aquest sentit, el Col·legi ajudarà a l’EussMotorSport, l’equip de 40 joves que dissenyen i fabriquen un monoplaça de carreres per participar en la competició internacional Fórmula Student. L’acord l’han signat aquest matí el degà i el representant de l’equip.

Llegiu-ne més
Notícies professionals

Apunta’t al gran esdeveniment de Networking del BIZBARCELONA

La Intercol·legial torna a organitzar l’activitat per fer contactes que l’any passat va aplegar més de 300 professionals. És el Networking Interprofessional. El dimecres 30 de maig, de 10 a 13 h, tindrà lloc dins la fira BIZBARCELONA un esdeveniment de gran utilitat per connectar amb persones i empreses de diversos sectors. Apunta’t aquí. Tota la informació en aquesta presentació. Recorda que pots entrar de franc a la fira BIZBARCELONA.

Llegiu-ne més

Estalvia’t un 10% en la taxa de recollida de residus comercials i industrials

Participar a les jornades d’Expoelèctric, assistir a alguna de les formacions sostenibles que organitza el Col·legi o certificar-se com a expert en auditories energètiques. Són algunes de les accions que, gràcies a l'adhesió del Col·legi al programa Barcelona + Sostenible, et permetran beneficiar-te d’un descompte del 10% en el preu del servei de recollida de residus comercials i industrials del proper any. Entra aquí si tens el domicili fiscal a Barcelona i, després d’indicar com vols ajudar, omple el formulari per obtenir el benefici fiscal. Tens fins el 30 de juny.

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Regulació de la gestió del sistema de garantia d'origen de l'electricitat procedent de fonts d'energia renovables i de cogeneració d'alta eficiència

En data 27 d’abril de 2018 es va publicar en el BOE la disposició següent:

Circular 1/2018, de 18 de abril, de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, por la que se regula la gestión del sistema de garantía de origen de la electricidad procedente de fuentes de energía renovables y de cogeneración de alta eficiencia. Pots consultar-ho aquí.

Llegiu-ne més
Borsa de treball

Enginyeria d'instal·lacions, el perfil estrella del primer trimestre

El balanç de les ofertes publicades durant el primer trimestre 2018 és molt favorable, especialment pel que fa als perfils més tècnics. Després que els darrers anys concretament des de 2012 fins el 2016- el perfil més sol·licitat per les empreses fos el de tècnic comercial, ens trobem que en el 2017 i també en aquest inici d’any els professionals relacionats amb l’oficina tècnica d’instal·lacions són els més buscats per les empreses. També ha crescut la demanda d’altres perfils relacionats amb aquesta àrea, com els d’oficina tècnica de projectes mecànics, direcció d’obra o d’oficina tècnica de disseny industrial.

Precisament, i dintre de l’estratègia d’acompanyament que el Col·legi posa a disposició dels col·legiats per al seu creixement professional, s’ha creat una formació específica que permet obtenir una certificació de competències bàsiques relacionades amb l’Enginyer d’Instal·lacions: Nivell Bàsic i Avançat. Aquesta formació...

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Taller familiar de braç robòtic

Tecnoespai

5 de maig de 2018 de 10 a 13h

Llegiu-ne més

Sortida al Teatre "El Cafè de la Marina"

Sortida al Teatre del Cercle de Gràcia, per veure l'obra, el Cafè de la Marina, previst pel dissabte 5 de maig, organitzat per la Comissió de Cultura i Esports

El Cercle de gràcia

5 de maig de 2018

Llegiu-ne més

Edificis intel·ligents preparats per a les certificacions en Sostenibilitat

Sala d'actes del Col·legi

7 de maig de 2018, a les 18.30 h.

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Autoocupació viable: no fracassis en l’intent

Aula de la 3a planta de la seu col·legial

7 de maig de 2018 de 17.30 a 20.30 h

Llegiu-ne més

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 1 normativa general, normativa sectorial i el nou model de gestió dels residus a Catalunya


Tecnoespai

8 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Curs sobre gestió de residus industrials

Tecnoespai

8, 10, 15 i 17 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Fitxes operatives per bombers en cas d'emergència (FOER)

Sala d'actes del Col·legi

8 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

S'emet per videostreaming
(Exclusiu per a col·legiats i precol·legiats)

Llegiu-ne més

Elevator Pitch. Presenta’t en 2 minuts

ENGINYERS BCN

8 de maig de 2018, de 10 a 13 h

Llegiu-ne més

Disseny Prestacional Contra Incendis-Mètode MEREDICTE: Avaluació dels Riscos en cas d’incendi dins el marc del CTE

Sala d'actes del Col·legi

9 de maig de 2018, a les 18.30 h.

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 2 autoritzacions d'activitat de gestió de residus. Fiscalitat sobre els residus industrials

Tecnoespai

10 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Depuració i reutilització d’aigües residuals. Solucions tècniques: millora de l’entorn social, mediambiental i econòmic

Sala d'actes del Col·legi

14 de maig de 2018, a les 18.30 h.

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 3. La simbiosi industrial i la gestió de sòls contaminants


Tecnoespai

15 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Realitat augmentada. Teoria, aplicacions i expectatives de futur

TECNOESPAI

16 de maig de 2018, de 9.30 a 18.30 h

Llegiu-ne més

Busca feina al segle XXI: LinkedIn, CV, ...

ENGINYERS BCN

16 de maig de 2018, de 17.30 a 20.30 h

Llegiu-ne més

Debat tècnic sobre l’enginyeria 4.0 en l’entorn industrial, de l’edificació i d’infraestructures, automoció i transport

Sala d'actes del Col·legi

17 de maig de 2018, de 9.30 a 13.30 h.

S'emet per videostreaming

Llegiu-ne més

Mentoring: Com acréixer l’ús del capital experiencial en les organitzacions

Tecnoespai

17 de maig de 2018, a les 18.30 h.

Llegiu-ne més

Curs sobre gestió de residus industrials. Mòdul 4 Ecodisseny


Tecnoespai

17 de maig de 2018, de 17 a 20 h.

Llegiu-ne més

Òpera, “L’inganno Felice”

Sortida a l'òpera, per veure l'obra, “L’inganno Felice”, previst pel dissabte 19 de maig, organitzat per la Comissió de Cultura i Esports.

Teatre de Sarrià

19 de maig de 2018

Llegiu-ne més

Comunicació a la xarxa: Continguts i comunicació interpersonal virtual

ENGINYERS BCN

22 de maig de 2018 de 17 a 20h

Llegiu-ne més

Fonaments de Lean Manufacturing

TECNOESPAI

23 de maig de 2018, de 9 a 14 h

Llegiu-ne més

Convocatòries de certificació

Tecnoespai

24 de maig de 2018

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat