Enginyers BCN#616

Edicions anteriors
Envia a un amic

2 de març de 2017
Notícies ENGINYERS BCN

El Col·legi defensa la professió davant de la proposició de Llei d'Arquitectura en una compareixença al Parlament

El Secretari del Col·legi, Jordi Artiga, amb la presència del Degà, Miquel Darnés; va defensar, el passat dia 1; l’enginyeria com a part integrant, constitutiva i activa de l’àmbit constructiu, edificatori i urbanitzador que s’engloba dins de la qualitat arquitectònica que determina la llei.

Llegiu-ne més

Reconeixement d’atribucions per a un Pla especial de benzinera amb centre de rentatge de cotxes

ENGINYERS BCN ha aconseguit que l’Ajuntament de Màlaga reconegui les atribucions professionals d’un enginyer tècnic industrial col·legiat per a la redacció d’un Pla especial en sol·licitud de llicència municipal d’obra civil i activitat de benzinera, en règim d’autoservei, amb centre de rentatge de vehicles.

Llegiu-ne més

Primera trobada amb col·legiats del Vallès oriental, a Granollers

Una trentena de col·legiats del Vallès oriental es van trobar ahir al vespre al restaurant Sankt Pauli de Granollers amb membres de la Junta de govern del Col·legi. És la primera trobada que té lloc al Vallès oriental, per treballar en el grup territorial que es vol crear en aquesta comarca, una iniciativa de la Junta per enfortir el networking amb els seus col·legiats.

Llegiu-ne més

Profitosa trobada a Sant Cugat amb col·legiats del Vallès Occidental

Un grup d'uns trenta col·legiats del Vallès occidental es van trobar ahir al vespre al restaurant la Masia de Sant Cugat amb membres de la Junta de govern del Col·legi. És la tercera trobada que té lloc en aquesta comarca, les anteriors es van celebrar a Sabadell i a Terrassa, per continuar treballant en els grups territorials que es volen crear en aquesta comarca, una iniciativa de la Junta per enfortir el networking amb els seus col·legiats.

Llegiu-ne més

Disponible el vídeo de la presentació de la Fitxa 1.4. sobre Estabilitat al foc i Protecció Estructural

El passat 14 de febrer va tenir lloc a ENGINYERS BCN la conferència que explicava l’actualització del Manual Contra Incendis del Col·legi, concretament de l’apartat sobre Protecció Estructural. La presentació ja està íntegrament pujada al web d’ENGINYERS BCN i al canal de Youtube.

Llegiu-ne més

Antics i nous col·legiats es troben a la tertúlia "Cafè amb el degà"

La trobada trimestral que manté el degà, Miquel Darnés, amb altres col·legiats, al Club EBCN, va ser dilluns passat especialment enriquidora, ja que va reunir col·legiats amb una llarga trajectòria dins el Col·legi amb d"altres enginyers recentment col·legiats.

Llegiu-ne més

La vicedegana assisteix al Mobile World Congress com a part del grup Women4Tech

Maria Cinta Pastor, vicedegana del Col·legi, ha assistit al Women4Tech Summit, una cimera on s’organitzen col·loquis, debats i conferències amb un mirada al rol de la dona en el món de les noves tecnologies. L’objectiu es fomentar la vocació de les dones en un àrea on aquestes encara són infrarepresentades.

Llegiu-ne més

Presència d’ENGINYERS BCN al Fòrum d’empreses de Terrassa

L’Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa ha organitzat el Fòrum d’empreses, un espai que busca acostar el món empresarial als estudiants. En aquest context, el Col·legi ha estat present amb un estand des del qual s’ha informat dels avantatges de formar part d’aquesta institució a estudiants, titulats i professionals interessats. 

Llegiu-ne més

La intel·ligència emocional, protagonista de la conferència celebrada al Col·legi

Elisenda Puiggener, experta en el desenvolupament de persones i equips, va impartir dimarts al vespre la conferència “Intel·ligència emocional a través del joc. No tractis als altres com voldries que et tractessin a tu”. Una trentena de col·legiats va assistir a l’acte que va concloure amb un col·loqui moderat pel president de la Comissió de Cultura i Esports, Joan Ribàs.

Llegiu-ne més

Visita a la Tarraco romana

El passat dia 16 de febrer, un grup format pels membres de la Comissió d'Enginyers Jubilats varen assistir a la visita organitzada a l'Imperial Tarraco, un recorregut pels principals monuments de la Tarraco romana. 

Llegiu-ne més

Visita guiada al poblat ibèric de Calafell

La Comissió de Cultura i Esports organitza una sortida per al dissabte 18 de març a la Ciutadella ibèrica de Calafell, un dels jaciments més singulars que hi ha a Catalunya. La reconstrucció in situ d'aquesta ciutadella la converteix en un recinte idoni per conèixer i interpretar com vivien els ibers. 
Més informació de la sortida, en aquest enllaç.

Llegiu-ne més
Notícies de Certificació professional

Certifica't com expert per un organisme acreditat per ENAC

Encara pots inscriure’t a les convocatòries de certificació de persones: Expert en Instal·lacions de Baixa Tensió, Expert en Auditories Energètiques i Expert en Legalització d’Activitats. Els requisits per accedir-hi els trobareu al web del Servei de Certificació.

Llegiu-ne més
Notícies professionals

Suspensió a l’entorn del Mercat de Sant Antoni: pujada als aplicatius

S’ha publicat l’acord de Suspensió per a l’àmbit del Mercat de Sant Antoni del Districte de l’Eixample. Podeu consultar-ho aquí.  

Llegiu-ne més
Borsa de treball

Valorar alternatives professionals en moments de canvi

En determinats moments de la vida laboral les circumstàncies poden provocar la necessitat de canvis. No es fàcil plantejar-se una reorientació professional després d’anys dedicant-se a una mateixa feina, prendre la decisió d’establir-se com a autònom o, fins i tot, crear la pròpia empresa.
Aquest mes de març ENGINYERS BCN presenta dues propostes enfocades a facilitar un canvi d’orientació professional (8 de març a les 16:30 h) i la autocupació (13 de març a les 10 h).
Més informació i inscripcions a Reorientació professional: canvia el teu rumb professional i Autoocupació viable: no fracassis en l’intent

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Curs de tarificació elèctrica i assessorament tarifari

Tecnoespai

7, 14, 21 i 28 de març i 4, 6 i 11 d'abril de 2017, de 18 a 21 h.

Llegiu-ne més

Reorientació professional: canvia el teu rumb professional

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

8 de març de 2017

Llegiu-ne més

Dia de la Dona Enginyera

Sala d'actes del Col·legi

9 de març de 2017, a les 18 h.

Llegiu-ne més

Autoocupació viable: no fracassis en l’intent

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

13 de març de 2017

Llegiu-ne més

Disseny avançat d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió

Tecnoespai

13, 15, 20, 22 i 27 de març de 2017

Llegiu-ne més

Curs Autodesk Revit MEP 2016 – Fontaneria i sanejament

Tecnoespai

14 i 16 de març de 2017, de 16 a 20 h.

Llegiu-ne més

Presentació de la Fitxa 1.3. sobre Sectorització Mòbil del Manual Contra Incendis

Sala d'actes del Col·legi

14 de març de 2017, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Nanotecnologies Antigues: de la ceràmica Islàmica a la porcellana Xinesa (s. IX-XII)

Club EBCN

15 de març de 2017

Llegiu-ne més

Curs de simulació d'evacuacions i comportament humà en cas d'incendi

Espai Bombers - Parc de la Prevenció

16 i 17 de març de 2017

Llegiu-ne més

Requisits de la nova ISO 9001:2015

Tecnoespai

16 de març de 2017, de 9 a 18 h.

Llegiu-ne més

Sortida Calafell recintes històrics i Xatonada

La Comissió de Cultura i Esports organitza una sortida per al dissabte 18 de març a la Ciutadella ibèrica de Calafell, un dels jaciments més singulars que hi ha a Catalunya. La reconstrucció in situ d'aquesta ciutadella la converteix en un recinte idoni per conèixer i interpretar com vivien els ibers.

18 de març

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat