Enginyers BCN#615

Edicions anteriors
Envia a un amic

23 de febrer de 2017
Notícies ENGINYERS BCN

Disponible el número de febrer de la revista Theknos

El número 210 de la revista del Col·legi dedica el seu tema de portada a l'enginyeria i el vi. Pots llegir-lo aquí.

Llegiu-ne més

El 9 de març celebrem la 2a edició del Dia de la Dona Enginyera

Es tracta d'una jornada de reflexió i alhora festiva que organitza el Col·legi per segon any consecutiu i que vol donar veu i visibilitat a les dones vinculades a l'enginyeria. A més, entre tots els assistents se sortejarà un viatge per gentilesa de Bestours Viatges
Us podeu inscriure en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Exitosa trobada a Sabadell amb col·legiats del Vallès Occidental

Un grup d'uns trenta col·legiats del Vallès occidental es van trobar ahir al vespre al Restaurant Racó del Campanar de Sabadell amb membres de la Junta de govern del Col·legi. És la segona trobada que té lloc al Vallès occidental, l'anterior es va celebrar a Terrassa, per continuar treballant en els grups territorials que es volen crear en aquesta comarca, una iniciativa de la Junta per enfortir el networking amb els seus col·legiats.

Llegiu-ne més

ENGINYERS BCN dissenya un programa d'activitats per fomentar el networking

El Programa d’Activitats de Networking inclou una sèrie d’activitats formatives que ens ajudaran a desenvolupar les competències necessàries per saber fer contactes professionals i, sobretot, per saber mantenir-los. Perquè tenir una una bona xarxa de contactes és vital per al nostre desenvolupament professional. Us anirem informant puntualment de la realitazació dels cursos. 

Llegiu-ne més

Presentació de la fitxa 1.3. sobre Sectorització mòbil del Manual contra Incendis

Dins el marc de l’actualització del Manual contra Incendis, el 14 de març es farà la presentació tècnica de la fitxa 1.3. sobre Sectorització del foc, redactada per Lorena Huerta, membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències.
Inscripcions en aquest enllaç.
Aquesta jornada es podrà seguir en directe per videostreaming fent-ho a través d'aquest enllaç.

Llegiu-ne més

ENGINYERS BCN acull un acte de presentació del Pla PIRVEC

La sala d'actes del Col·legi va acollir dilluns passat la presentació, per part de de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), del Pla estratègic per al desplegament de la infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC) a empreses vinculades a aquest sector. L'acte va comptar amb la presència de la directora de l'ICAEN, Assumpta Farran.

Conferència sobre com adquirir intel·ligència emocional a través el joc

El pròxim dimarts 28 de febrer Elisenda Puiggener, experta en desenvolupament de persones i equips a través del joc, oferirà la conferència "Intel·ligència emocional a través del joc. No tractis als altres, com voldries que et tractessin a tu" a la sala d'actes del Col·legi. Tindrà lloc a les 19.15 h i està organitzada per la Comissió de Cultura i Esports.
Inscripcions en aquest enllaç (només per a col·legiats i precol·legiats).

Llegiu-ne més

Visita al cor del pantà de Susqueda

El passat divendres 17 de febrer un grup format per una vintena de col·legiats va realitzar una visita tècnica guiada a la central hidroelèctrica del pantà de Susqueda, organitzada per la Comissió d'Exercici Lliure. El recorregut va incloure una visita a la central i a la presa acompanyats per dos tècnics que els van fer totes les explicacions.

Llegiu-ne més

Visita al passat rural i pagès de Catalunya

Diumenge 18 de febrer un grup format per 35 col·legiats va visitar el Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí, on van quedar fascinats per la labor que ha fet la Fundació Lluís Carulla recopilant estris i testimonis rurals per mostrar-nos com era la vida de la pagesia catalana. La sortida estava organitzada per la Comissió de Cultura i Esports.

Llegiu-ne més
Notícies professionals

Publicació TINSCI DT-8 Trasters en aparcaments

Us informem que ja està publicada a la pàgina web de Gencat, la modificació de la DT-8 Trasters en aparcaments proposada a la última reunió de la TINSCI. Podeu consultar-ho aquí

Actualització de la pàgina web de la TAAC

Us informem que ja es troba actualitzada la pàgina web de la TAAC amb la incorporació del document DT-5.9.

Podeu accedir a tots els documents de la TAAC a través d'aquest enllaç.

S'obre la convocatòria d'ajuts per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per al vehicle elèctric (PIRVEC)

El passat 20 de febrer, la directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), Assumpta Farran, va anunciar la convocatòria d’ajuts per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per al vehicle elèctric, en el marc de l’Assembla del PIRVEC celebrada a la sala d'actes del Col·legi.

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

RD 115/2017: requisits instal·lacions gasos fluorats / certificació dels professionals que utilitzen gasos fluorats

En data 18 de febrer de 2017 ha estat publicada en el BOE la disposició següent:

• Real Decreto 115/2017, de 17 de febrero, por el que se regula la comercialización y manipulación de gases fluorados y equipos basados en los mismos, así como la certificación de los profesionales que los utilizan y por el que se establecen los requisitos técnicos para las instalaciones que desarrollen actividades que emitan gases fluorados. Podeu consultar-ho aquí
 

Llegiu-ne més

Suspensió d'obres i activitats al Districte d’Eixample

En data d’avui 17 de febrer de 2017 ha estat publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona l’acord de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, de 15 de febrer de 2017, de l’Ajuntament de Barcelona

Llegiu-ne més
Informe d'Idoneïtat Tècnica

Com s’ha de realitzar una consulta prèvia d’obres amb més d’una actuació a l’Ajuntament de Barcelona?

Quan fem una consulta prèvia per sol·licitar un permís d’obres a l’Ajuntament de Barcelona, a vegades ens cal informar de més d’una actuació, bé perquè requerim mitjans auxiliars o bé perquè actuem en més d’un element. A través de la web de l’Ajuntament podem fer una sola consulta prèvia que reculli totes les intervencions que hem de fer.

Llegiu-ne més
Borsa de treball

ENGINYERS BCN estarà present al Fòrum de l’ESEIAAT i al Fòrum Del Talent en Enginyeria Biomèdica

El col·legi estarà present la setmana vinent al Fòrums d’Empreses de l’ESEIAAT, organitzat l’1 de març al Campus UPC Terrassa, i al Fòrum del Talent en Enginyeria Biomèdica el 2 de març a la Facultat de Medicina de la UB. Aquest últim celebra enguany la seva primera edició i està organitzat per les associacions empresarials FENIN i HealthTech Cluster, juntament amb la UPC, la UB i la UPF.
Aquests esdeveniments tenen com a objectiu posar en contacte les empreses amb els futurs enginyers i enginyeres, per al coneixement mutu i la interacció, però sobre tot per a la captació de talent per part de les empreses. ENGINYERS BCN hi participarà amb un estand.
Més informació i inscripcions a Fòrum d’Empreses ESEIAAT i Fòrum del Talent en Enginyeria Biomèdica

 

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Cafè amb el Degà. Us escoltem

Club EBCN

27 de febrer de 2017, des de les 18.30 fins a les 20 h

Llegiu-ne més

Intel·ligència emocional a través del joc. No tractis als altres, com voldries que et tractessin a tu

Sala d'actes del Col·legi

28 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

El currículum més actual; online i offline

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

28 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

Partides comentades i simultànies d'escacs

Sala de Comissions del Col·legi

2 de març de 2017, a les 16.30 h

Llegiu-ne més

Curs de tarificació elèctrica i assessorament tarifari

Tecnoespai

7, 14, 21 i 28 de març i 4, 6 i 11 d'abril de 2017, de 18 a 21 h.

Llegiu-ne més

Curs avançat en Certificació Energètica

Tecnoespai

7 i 9 de març de 2017, de 17 a 21 h.

Llegiu-ne més

Reorientació professional: canvia el teu rumb professional

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

8 de març de 2017

Llegiu-ne més

Dia de la Dona Enginyera

Sala d'actes del Col·legi

9 de març de 2017, a les 18 h.

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat