Enginyers BCN#614

Edicions anteriors
Envia a un amic

15 de febrer de 2017
Notícies ENGINYERS BCN

L'Observatori del degà: "Cap a la transformació digital"

A l'Observatori del Theknos de febrer, el degà Miquel Darnés, ens parla de com s'esta introduïnt la digitalització en tots els àmbits de la vida professional i social, i posa com a exemple el projecte de la futura xarxa e-BCN en el qual treballa el Col·legi Podeu llegir-lo aquí.

Requisits i novetats més rellevants de la Norma ISO 9001:2015 (gestió de qualitat)

El 16 de març tindrà lloc un curs al Tecnoespai per explicar els requisits i novetats de la Norma ISO 9001:2015. L'any 2018 és la data límit per adequar els sistemes de gestió de qualitat als nous requisits d'aquesta norma que incorpora, entre les novetats més destacables, els riscos de la corporació i negoci. El curs l'impartirà un formador de TÜV Rheinland. 
Inscripcions en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

CANVI de dia d'enviament del butlletí electrònic setmanal: passa de dimecres a DIJOUS

A partir de la setmana que ve, el butlletí electrònic setmanal s'enviarà els dijous, en comptes de fer-ho dimecres.

El butlletí electrònic recull les notícies d'interès professional, les cròniques sobre els actes organitzats pel Col·legi o en els quals ha participat i les novetats legislatives que s'han publicat al web durant els 7 dies anteriors al seu enviament. Així mateix, inclou les activitats formatives (cursos, conferències, xerrades...) que es realitzaran al Col·legi en els dies següents.

Màrqueting per a enginyers: per vendre millor els vostres serveis professionals

El curs de “Màrqueting per a Enginyers: segmentar-persuadir-vendre", ofereix als enginyers autònoms o bé que treballin en despatxos petits o xarxes professionals, les eines i recursos que faciliten la tasca de vendre serveis professionals. El resultat serà una millora de la seva eficàcia i productivitat comercial. 
Inscripcions en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Èxit de la primera trobada de col·legiats del Vallès Occidental a Terrassa

Una trentena de col·legiats del Vallès Occidental es van trobar ahir al vespre al restaurant Mun de Terrassa amb membres de la Junta de Govern del Col·legi per començar a treballar en el nou grup territorial d'aquesta comarca i enfortir el networking amb els seus col·legiats.

Llegiu-ne més

S'inaugura el cicle "Dissabtes familiars" amb una conferència sobre com ajudar els fills a estudiar

El 25 de febrer s'inicien els "Dissabtes Familiars", un cicle d’activitats adreçades a orientar les enginyeres i enginyers i les seves famílies en temes de conciliació familiar, organitzat per la Comissió de Funcionem Junts. El cicle comença amb la conferència "Com ajudar els fills a estudiar (i fer els deures)" al Tecnoespai. Les conferències són gratuïtes per col·legiats/col·legiades i precol·legiats/precol·legiades.
Inscripcions en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Gestió d'instal·lacions de fontaneria i sanejament amb Autodesk Revit MEP 2016

El Tecnoespai acull els dies 14 i 16 de març un curs sobre la creació i gestió d’instal·lacions de fontaneria i sanejament en un projecte BIM (Building Information Modeling) amb Autodesk Revit MEP 2016. El curs inclou exercicis pràctics.
Ja us podeu inscriure en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Visita a una fàbrica tèxtil del segle XX

La Comissió Funcionem Junts ha organitzat per al diumenge 26 de febrer una visita a l'exposició permanent "La fàbrica tèxtil" que acull el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i que mostra el procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d'una fàbrica de principis del segle XX. El servei de guiatge a l'exposició està subvencionat per la Comissió.
Inscripcions en aquest enllaç (només per a col·legiats i precol·legiats).

Llegiu-ne més

La nova ISO 14001:2015 (gestió de medi ambient), requisits i principals novetats

L'any 2018 és la data límit per adequar els sistemes de gestió de Medi Ambient als nous requisits de la Norma ISO 14001:2015. Una de les principals novetats que incorpora és l’anàlisi del risc. El 26 de març es farà un curs al Tecnoespai per explicar els requisits i altres novetats de la nova l'ISO 14001:2015. Impartirà el curs un formador de TÜV Rheinland.
Inscripcions en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

12 mesos en 12 actes, el que ha passat a ENGINYERS BCN el 2016, en imatges

Ja podeu veure el vídeo amb el resum d'algunes de les activitats que ha organitzat el Col·legi durant el 2016. El trobareu en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Novetats del Document Bàsic de Seguretat en cas d'Incendi del CTE

La Comissió d’Exercici Lliure i la de Seguretat Contra Incendis i Emergències us proposen un curs per aprofundir i actualitzar els coneixements sobre el Document Bàsic DB-SI Seguretat en cas d’Incendi del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE). Impartirà el curs José Luís Posada, arquitecte, ex cap de l’Àrea de Seguretat i Accessibilitat del Ministerio de Fomento – Secretaría de Estado de Vivienda y Actuaciones Urbanas. 
Ja us podeu inscriure en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Aquesta primavera viatgem a França i Suïssa

El viatge es farà del 22 al 26 d'abril i inclou la visita al CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear), on el físic català Pere Mato Vila ens oferirà una conferència; i al Palau de les Nacions Unides, on podrem admirar la cúpula de la sala XX de Miquel Barceló. Ambdós situats a Ginebra. Trobareu tota la informació del viatge en aquest enllaç. Teniu temps de reservar plaça fins al 20 de febrer.

Llegiu-ne més
Notícies de Certificació professional

El Col·legi amplia la seva acreditació per ENAC a la certificació d’Experts en Auditories Energètiques i d’Experts en Legalització d’Activitats

La certificació de persones acreditada per ENAC és l'única forma reconeguda i consensuada en l’àmbit internacional de poder demostrar davant dels clients o l’administració que el professional és un expert en aquestes disciplines.

Llegiu-ne més

Voleu certificar la vostra expertesa per un Organisme Acreditat per l'ENAC?

S’obren noves convocatòries de certificació de persones: Expert en Instal·lacions de Baixa Tensió, Expert en Auditories Energètiques i Expert en Legalització d’Activitats.
Els requisits per accedir-hi els trobareu al web del Servei de Certificació

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Ordre ETU/120/2017: informació de les comunitats autònomes i entitats locals respecte als seus programes d'estalvi i eficiència energètica

En data d’avui 14 de febrer de 2017, ha estat publicada en el BOE la disposició següent:

• Orden ETU/120/2017, de 1 de febrero, por la que se determina la forma de envío de información de las comunidades autónomas y entidades locales en lo relativo a sus programas de ahorro y eficiencia energética.

Podeu consultar-ho en aquest enllaç

Borsa de treball

ENGINYERS BCN presenta el Programa d’Activitats de Networking

El Programa d’Activitats de Networking ofereix una formació dissenyada per a desenvolupar les competències que faciliten la tasca de fer bons contactes i mantenir-los. Aquesta proposta inclou activitats que ajuden a millorar les habilitats necessàries per relacionar-se amb èxit a les xarxes 2.0, però també al món real, on qualsevol ocasió pot esdevenir un bon moment per fer un nou contacte.

Consulteu-les a elcollegiconnecta.cat

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Food Safety System Certification 22000 (FSSC22000)-Versió 4. Certificació ISO 22000 sistemes de gestió de la inocuïtat dels aliments. Requeriments FSSC22000 versió 4

Tecnoespai

16 de febrer de 2017, a les 10 h

Llegiu-ne més

Sortida cultural al Museu de la vida Rural - Calçotada

Sortida Cultural al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i Calçotada a Can Fèlix de Valls.

Museu de la Vida Rural

18 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

Curs d'Autòmats Programables Industrials

En línia i presencial

Del 20 de febrer al 23 de març de 2017** (sessions presencials 2, 9, 16 i 23 de març de 2017)

Llegiu-ne més

Tertúlies d'economia

Sala d'actes del Col·legi

20 de febrer de 2017, a les 19.30 h.

Llegiu-ne més

Curs de simulació d'incendis: FDS i PYROSIM aplicats al disseny prestacional

Espai bombers - Parc de la prevenció

21, 23, 28 de febrer i 2 de març de 2017

Llegiu-ne més

Com projectar aprenentatges de l’esport en la teva àrea personal

Club EBCN

23 de febrer de 2017, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Com ajudar els fills a estudiar (i fer els deures)

Tecnoespai

25 de febrer de 2017, de 11 a 12.30 h.

Llegiu-ne més

Visita Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

26 de febrer de 2017, de 11 a 12.30 h.

Llegiu-ne més

Cafè amb el Degà. Us escoltem

Club EBCN

27 de febrer de 2017, des de les 18.30 fins a les 20 h

Llegiu-ne més

El currículum més actual; online i offline

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

28 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

De la idea a la paraula: com presentar en públic per aconseguir persuadir i comunicar

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

28 de febrer de 2017, a les 17 h.

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

28 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

Partides comentades i simultànies d'escacs

Sala de Comissions del Col·legi

2 de març de 2017, a les 16.30 h

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat