Enginyers BCN#613

Edicions anteriors
Envia a un amic

8 de febrer de 2017
Notícies ENGINYERS BCN

Dia de la dona Enginyera

El dia de la dona enginyera serà la segona edició que el Col·legi celebra aquesta diada de reflexió i alhora festiva, on es donarà veu i visibilitat principalment a les dones vinculades a l'enginyeria. 

Llegiu-ne més

Cafè amb el Degà. Us escoltem

Si teniu preguntes per fer al degà sobre l'activitat col·legial, voleu transmetre-li alguna inquietud o, senzillament, us ve de gust tenir una conversa distesa amb ell, ho podeu fer el pròxim dilluns 27 de febrer al Club EBCN entre les 18.30 i les 20 hores.
Si esteu col·legiats o precol·legiats podeu fer la inscripció en aquest enllaç.

ENGINYERS BCN fa entrega del donatiu de 3.680 euros a l'ONG Proactiva Open Arms

El degà, Miquel Darnés, i la vicedegana, M. Cinta Pastor, han fet entrega al fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, i en representació d'ENGINYERS BCN, del donatiu de 3.680 euros recollits amb la venda d'entrades del concert de Nadal del passat mes de desembre.

Llegiu-ne més

Objectius de l'automatització industrial

És un dels continguts que inclou el programa del curs Autòmats Programables Industrials, organitzat per ENGINYERS BCN. El curs consta de 45 hores en línia i de 12 hores presencials de pràctiques, durant les quals s'estudiaran, entre altres temes, les interfaces d'un sistema automatitzat, l'arquitectura de l’autòmat programable o el software per programar l’autòmat. El curs comença el 20 de febrer. Encara us podeu inscriure en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

S'inaugura el cicle "Talent en clau femenina" amb un curs sobre la comunicació en públic

La professora d'ESADE, Marga Martí, inaugurarà el 28 de febrer el cicle Talent en clau femenina, organitzat per la Comissió Funcionem Junts, amb el curs De la idea a la paraula: com presentar en públic per aconseguir persuadir i comunicar... perquè "saber comunicar amb excel·lència és clau per tenir èxit, i tenir una gran idea no és suficient si no es sap transmetre amb claredat i persuasió."
El curs és gratuït per a col·legiades i precol·legiades.
Inscripcions
en aquest enllaç

Llegiu-ne més

Inscripcions obertes per al curs avançat en Certificació Energètica

Per conèixer en profunditat els canvis que s'han produït en el programa CE3X i veure com afecten a la tasca del tècnic certificador. El curs ha estat proposat per la Comissió de Medi Ambient i Seguretat.
Us podeu inscriure en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Ja us podeu apuntar al curs de disseny avançat d'instal·lacions elèctriques de BT

Els assistents adquiriran la formació necessària per desenvolupar estudis i projectes d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió que requereixin un alt grau de coneixement, com les instal·lacions amb esquemes TN i IT.
Inscripcions en aquest enllaç.  

Llegiu-ne més

Fontaneria i sanejament amb Autodesk Revit MEP 2016

Els dies 14 i 16 de març el Tecnoespai acull un curs sobre la creació i gestió d’instal·lacions de fontaneria i sanejament en un projecte BIM (Building Information Modeling) amb Autodesk Revit MEP 2016. El curs inclou exercicis pràctics.
Ja us podeu inscriure en aquest enllaç.

Llegiu-ne més

Presentació d'un nou sistema generador Piezòelectric. La generació d'energia elèctrica més eficient

El pròxim dijous 9 de febrer el col·legiat Francisco José Andrés Cuenca presentarà al Col·legi el Piezòelectric Generator System and Electrical System Including Such Piezòelectric Generator System, un invent que es troba en fase de patent Europea i internacional (PCT). Es tracta d'un generador que permet generar energia elèctrica de forma més eficient, inesgotable, respectuosa amb el medi ambient i sense limitació geogràfica. Una de les seves aplicacions és l'autonomia il·limitada de vehicles elèctrics.
Inscripcions en aquest enllaç.
La conferència serà presentada per Miquel Darnés, degà del Col·legi i es podrà seguir en directe per videostreaming a través d'aquest enllaç. (Accés restringit a col·legiats i precol·legiats).

Llegiu-ne més

Visita al Museu de la Vida Rural d'Espluga de Francolí

La Comissió de Cultura i Esports ha organitzat per al pròxim dissabte 18 de febrer una sortida cultural per visitar el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. Posteriorment a la visita es farà una calçotada al restaurant Casa Fèlix, a Valls.
Cal fer la reserva prèvia a la recepció d' ENGINYERS BCN o per telèfon al 934 96 14 20.
 

Llegiu-ne més
Notícies professionals

La Taula Interpretativa sobre Criteris tècnics d’Informació i Verificació (TI – CtIV) entre el Col·legi, DEKRA Ambio i ECOCERT, comença a funcionar

El passat dilluns 6 de febrer, es va celebrar la primera reunió de la TI-CtIV, amb la finalitat de fixar els objectius, procediments i la dinàmica a seguir pel funcionament de la mateixa. D’aquesta manera es va acordar relacionar aquells conceptes i interpretacions on es pot fer necessari unificar criteris així com l’establiment d’una comunicació ràpida i directa entre les 3 entitats per tal d’anar resolent els temes puntuals ocasionats pels expedients concrets.

Llegiu-ne més

EXPOSOLIDOS 2017: els col·legiats tenen la inscripció gratuïta a les jornades tècniques

Del 14 al 16 es celebra a La Farga (L'Hospitalet) EXPOSOLIDOS, un saló especialitzat en la tecnologia i el processament de sòlids, semi sòlids i separació de sòlids líquids, de sectors que van des de l'alimentació fins a la mineria, la indústria química, la ceràmica o la construcció. En el marc del saló se celebren les Jornades Tècniques Exposòlids i Polusòlids 2017. Els col·legiats es poden inscriure gratuïtament en aquest enllaç (indicant al formulari que esteu convidats per ENGINYERS BCN).
 

Llegiu-ne més

Mercats Energètics, perspectives per al 2017

El Grup de Gestors Energètics organitza, conjuntament amb l'Institut Català d'Energia (ICAEN), la jornada de Mercats Energètics, perspectives per al 2017, que tindrà lloc el 16 de febrer pel matí a l'Auditori de la Casa del Mar de Barcelona.
Inscripcions en aquest enllaç.
 

Llegiu-ne més
Novetats legislatives

Nova Norma sobre Sistemes de Protecció de la LGA per instal·lacions de recàrrega de vehicles elèctrics

La ITC-BT-52 del REBT, estableix que per la protecció de la LGA quan es realitza recàrrega simultània de més d’un vehicle elèctric es poden instal·lar Sistemes de Protecció de la LGA (SPL) per determinats esquemes d’instal·lació. La funció principal d’aquests sistemes és la de reduir de forma temporal la potència destinada a la recàrrega dels vehicles elèctrics, de forma que no es produeixi una interrupció de l’alimentació general del conjunt de l’edifici deguda a la protecció sobrevinguda per acció dels fusibles de la CGP.

Llegiu-ne més

Adaptació del REBT a la normativa de reacció al foc

La Subdirecció General de Qualitat Industrial del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha publicat un document per imperatiu legal de la Unió Europea, on es prescriu l’aplicació al Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió de les classes de reacció al foc establertes al Reglament Delegat 2016/364 (on s'estableixen les classes possibles de reacció al foc dels cables elèctrics).

Llegiu-ne més
Servei de Visat

Servei gratuït de Notificació d'Intervenció Professional (NIP)

Aquest servei garanteix la cobertura de l'Assegurança de Responsabilitat Civil (ARC) atès que els riscos derivats de l'actuació professional comencen des de la formalització de l'encàrrec professional. Amb aquest encàrrec, per protegir el col·legiat com a assegurat, cal notificar al Col·legi l'inici de la seva intervenció professional, un servei gratuït que ENGINYERS BCN posa a disposició del col·legiat.

Llegiu-ne més
Borsa de treball

Es necessita DELEGAT/DA COMERCIAL per Barcelona (16-1488-SC)

Empresa de lloguer de grues mòbils, camions amb grua articulada i servei de transport especial necessita un/a Delegat/da Comercial per obrir nova seu a Barcelona.

Inicialment farà una formació inicial per conèixer en profunditat el sector i el funcionament de l’empresa (gestió de recursos, màquines i RRHH; de les operacions; dels projectes al complert; de la relació amb els clients i proveïdors,...) per després encarregar-se de l’obertura de la nova seu a Barcelona de la ma de l'equip directiu de l'empresa mare. Veure oferta completa
Envia’ns el teu CV a ocupacioipromocio@ebcn.cat o inscriu-te directament a les ofertes publicades al web.

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Nou sistema generador Piezòelectric. La generació d'energia elèctrica més eficient

La generació d'energia elèctrica més eficient, inesgotable, respectuosa amb el medi ambient i sense limitació geogràfica. (Una de les seves aplicacions: Autonomia il·limitada de vehicles elèctrics)

Sala d'actes del Col·legi

9 de febrer de 2017, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Curs Autodesk Revit MEP 2016

Tecnoespai

14, 16, 21, 23 i 28 de febrer de 2017, de 16 a 20 h.

Llegiu-ne més

Presentació de la Fitxa 1.4. sobre Estabilitat al foc, Protecció Estructural del Manual Contra Incendis

Sala d'actes del Col·legi

14 de febrer de 2017, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Food Safety System Certification 22000 (FSSC22000)-Versió 4. Certificació ISO 22000 sistemes de gestió de la inocuïtat dels aliments. Requeriments FSSC22000 versió 4

Tecnoespai

16 de febrer de 2017, a les 10 h

Llegiu-ne més

Sortida cultural al Museu de la vida Rural - Calçotada

Sortida Cultural al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i Calçotada a Can Fèlix de Valls.

Museu de la Vida Rural

18 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

Curs d'Autòmats Programables Industrials

En línia i presencial

Del 20 de febrer al 23 de març de 2017** (sessions presencials 2, 9, 16 i 23 de març de 2017)

Llegiu-ne més

Tertúlies d'economia

Sala d'actes del Col·legi

20 de febrer de 2017, a les 19.30 h.

Llegiu-ne més

Curs de simulació d'incendis: FDS i PYROSIM aplicats al disseny prestacional

Espai bombers - Parc de la prevenció

21, 23, 28 de febrer i 2 de març de 2017

Llegiu-ne més

Com projectar aprenentatges de l’esport en la teva àrea personal

Club EBCN

23 de febrer de 2017, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Com ajudar els fills a estudiar (i fer els deures)

Tecnoespai

25 de febrer de 2017, de 11 a 12.30 h.

Llegiu-ne més

Visita Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

26 de febrer de 2017, de 11 a 12.30 h.

Llegiu-ne més

Cafè amb el Degà. Us escoltem

Club EBCN

27 de febrer de 2017, des de les 18.30 fins a les 20 h

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En aquesta secció trobaràs totes les opcions per donar-se d’alta a l’SLAM (Servei de Lloguer d’Aparells de Mesura) i està adreçada exclusivament a col·legiats d’ENGINYERS BCN.

En línia

28 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

El currículum més actual; online i offline

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

28 de febrer de 2017

Llegiu-ne més

De la idea a la paraula: com presentar en públic per aconseguir persuadir i comunicar

Aula de la 3ª Planta de la seu col·legial

28 de febrer de 2017, a les 17 h.

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat