Enginyers BCN#595

Edicions anteriors
Envia a un amic

5 d'octubre de 2016
Notícies ENGINYERS BCN

Miquel Darnés: "Al vehículo eléctrico le cuesta arrancar"

El degà reflexiona sobre els avantatges i inconvenients del vehicle elèctric al diari "Híbridos y Eléctricos", editat amb motiu de l'Expoelectric 2016. Darnés creu que els conductors han de poder viatjar tranquils sabent que poden carregar el vehicle en un temps raonable. Pots llegir-ho aquí (accés restrigit a col·legiats i precol·legiats).

Llegiu-ne més

S'aprova la reforma dels estatuts amb un espectacular augment de la participació

La proposta de reforma d'estatuts presentada per la Junta de Govern ha quedat aprovada amb el "sí" del 81,55% dels col·legiats participants en aquesta votació, que ha batut xifres de participació rècord gràcies a l'estrena de la votació telemàtica.

Llegiu-ne més

Les comissions d'Actuacions Pericials, Ensenyament i Jubilats celebren les seves eleccions els dies 17 i 18 d'octubre

Els interessats en presentar candidatures a les Juntes Rectores d'aquestes comissions poden fer-ho abans dels dies 10 d'octubre (Ensenyament) i 11 d'octubre (Enginyers en Actuacions Pericials i Jubilats). Consulta el calendari del procés electoral i les dates de les eleccions de totes les comissions per poder participar activament en aquest procés.

Llegiu-ne més

Nova edició del curs bàsic de prevenció i seguretat en matèria d'incendis

El curs ofereix una visió global i específica de tot el ventall de reglamentacions, normes, guies i instruccions tècniques en relació a la prevenció i la seguretat en cas d’incendi als edificis. El curs comença el 26 d'octubre i ja ha obert el període d'inscripcions.

Llegiu-ne més

La xerrada sobre solucions de l'IoT aplicades a l'automatització dels ascensors també es podrà seguir per videostreaming

Manteniments i reparacions més eficients i un notable estalvi energètic són alguns dels avantatges d'aplicar noves tecnologies al món dels ascensors. La xerrada es farà al Col·legi el 10 d'octubre a les 18.30h (inscripcions aquí). També hi haurà la possibilitat de seguir-la en directe per videostreaming.

Llegiu-ne més

El Col·legi organitza un debat tècnic sobre robòtica i fabricació additiva en el cor de la indústria 4.0

La sessió forma part dels actes organitzats amb motiu de l'Any de la Indústria 4.0 i tindrà lloc el dia 26 d'octubre a les 16h. Els interessats ja poden formalitzar les seves inscripcions.

Llegiu-ne més

El Club EBCN posa en marxa les noves impressores 3D el proper dilluns

El 10 d'octubre es posaran a prova les impressores creades per un grup de col·legiats, es calibraran i s'explicaran els mètodes per imprimir i quins són els materials que es necessiten. Inscripcions obertes a aquesta activitat exclusiva per a col·legiats i precol·legiats.

Llegiu-ne més

El sisè Expoelectric tanca amb una participació de més de 16.000 persones

Aquest cap de setmana el passeig Lluís Companys de Barcelona ha aplegat un bon nombre de ciutadans, que han pogut provar diversos cotxes elèctrics i participar en les activitats organitzades per ENGINYERS BCN, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. 

Llegiu-ne més

La Fundació Occitano Catalana presenta el llibre "Aportacions catalanes universals" als integrants de la Comissió de Cultura i Esports

Joan Amorós, president de l'entitat, ha conversat amb els col·legiats sobre algunes de les 223 aportacions efectuades per catalans al progrés de la humanitat, com ara els motors de dos temps utilitzats a les motocicletes. També s'ha fet referència al paper destacat de personatges il·lustres com Ramon Llull, Pau Casals o Dalí, entre d'altres.

Llegiu-ne més

El projecte Disseny EBCN es presenta a l'Encuentro Nacional de Asociaciones de Diseño de Màlaga

El col·legiat Piotrek Pérez, membre de la Comissió de Disseny Industrial, ha participat en un dels grups de treball de l'esdeveniment i ha donat a conèixer el projecte Disseny EBCN.

Llegiu-ne més

Una vintena de persones gaudeixen d'una exclusiva visita al Museu Egipci de Barcelona

Els assistents van poder tastar diversos aliments cuinats tal com ho feien els antics faraons gràcies a aquesta activitat organitzada pel Club EBCN.

Llegiu-ne més
Borsa de treball

La Borsa de treball del Col·legi ja ha publicat més de 1.000 ofertes aquest 2016

L'oferta número 1.000 va publicar-se el passat 29 de setembre. L'any passat, aquesta xifra va assolir-se al novembre, un fet que confirma el potencial d'aquest servei i el repunt de l'economia. Si es manté aquesta tendència durant el darrer trimestre de l'any, aquest 2016 es registraran dades molt similars a les d'abans de la crisi.

Llegiu-ne més
Ofertes borsa de treball
Agenda

Partides comentades i simultànies d'escacs

Club EBCN

6 d'octubre de 2016 a les 16.30 h

Llegiu-ne més

Posem en marxa al Club EBCN les noves impressores 3D!!!

Club EBCN

10 d’octubre de 2016, de 17 a 21 h

Llegiu-ne més

Solucions de l’ IoT aplicades a l’automatització dels ascensors: producció de l’estalvi energètic, d’eficiència en el manteniment, reparacions i reducció dels espais.

Sala d'actes de la seu col·legial

10 d'octubre de 2016, a les 18.30 h.

Llegiu-ne més

Taller Lean Manufacturing i Robòtica Col·laborativa

Tecnoespai

11 d'octubre de 2016, de 9 a 18 h.

Llegiu-ne més

Beneficis de la nanotecnologia en la millora de classificació energètica dels edificis reduint la transmitància tèrmica dels vidres

Sala d'actes del Col·legi

17 d'octubre de 2016 a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Curs d'anglès en línia

En línia

Del 18 d'octubre de 2016 al 16 d'abril de 2017

Llegiu-ne més

Conferència sobre la nova directiva d'equips a pressió

Sala d'actes de la seu col·legial

18 d'octubre de 2016, de 9.30 a 13 h.

Llegiu-ne més

Millora el teu CV i aprèn a fer-lo per competències

Aula de la 3a planta del Col·legi

18 d'octubre de 2016, de 10 a 13 h

Llegiu-ne més

Inspecció d’instal·lacions elèctriques (punts crítics a controlar)

Tecnoespai

19, 24, 26, 31 d’octubre i 2 de novembre de 2016

Llegiu-ne més

Rubindústria. La digitalització empresarial: de la indústria tradicional a la 4.0

Sala Fòrum, Masia Can Serra

20 d'octubre de 2016, a les 9.30 h.

Llegiu-ne més

Conferència sobre la instrucció 1/2015

Sala d'actes de la seu col·legial

20 d'octubre de 2016, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Quan l’encontre de l’art i la tecnologia esdevé diàleg

Club EBCN

20 d’octubre de 2016, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Jornada de presentació de l’actualització del Manual Contra Incendis

NOTA: Canvi de data de realització al dia 8 de novembre, en lloc del dia 20 d’octubre inicial. Al mateix temps es durà a terme a la sala d’actes de la seu col·legial (Consell de Cent, 365).

Sala d'actes del Col·legi

8 de novembre de 2016, a les 18.30 h

Llegiu-ne més

Cursos de formació per lloguer d'aparells. En línia.

En línia

Llegiu-ne més

Publicitat

ENGINYERS BCN es compromet a complir amb les disposicions del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, sobre la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, així com la normativa estatal de protecció de dades vigent.

ENGINYERS BCN s'obliga a mantenir la més estricta reserva i confidencialitat sobre tota la informació a la qual tingui accés, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per al desenvolupament dels serveis propis d’aquesta entitat.

Podreu accedir, rectificar i suprimir les dades, així com limitar el tractament, oposar-vos al mateix o exercir el dret a la portabilitat de les dades. Aquests drets estan regulats en el Reglament (UE) 679/2016, i poden ser exercits, aportant còpia de DNI, al domicili Carrer Consell de Cent, 365 – 08009 de Barcelona, al següent enllaç o a través del següent correu electrònic: ebcn@ebcn.cat